در حالی که طی دو سال گذشته و با افزایش تعرفه واردات تلفن همراه به بهانه حمایت از تولیدات داخلی تاکنون گوشی صد در‌صد داخلی و به میزان مصرف‌کنندگان ایرانی تولید نشده است، اما به تازگی برخی از نهادهای صنفی از تولید اولین تلفن همراه داخلی با نرم‌افزار کاملا ایرانی خبر می‌دهند.

زهیر طیب، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان دفاتر خدمات ارتباطی در گفت‌و‌گو با مهر از عرضه اولین تلفن همراه کشور با نرم‌افزار کاملا ایرانی خبر داده و گفته است: این تلفن همراه طی یک تفاهم‌نامه میان انجمن صنفی کارفرمایان دفاتر خدمات ارتباطی و بخش تحقیقاتی وزارت صنایع به زودی عرضه خواهد شد.

این در حالی است که طی دو سال گذشته و علی‌رغم انعقاد تفاهمنامه میان وزارت صنایع و معادن و برخی از صنعتگران داخلی برای تولید گوشی تلفن همراه، تاکنون تنها کمتر از یک‌میلیون گوشی خارجی در داخل کشور مونتاژ شده است.

از سوی دیگر ارائه نرم‌افزارهای فارسی ساز گوشی نیز چند سالی است که توسط شرکت‌های نرم‌افزاری در دستور کار قرار گرفته و تاکنون نیز نرم‌افزارهای بسیاری در این بخش روانه بازار شده است.

با این حال نکته قابل تامل، ادعایی است که به تازگی از سوی دبیر انجمن صنفی کارفرمایان دفاتر خدمات ارتباطی مطرح شده و این درحالی است که بسیاری از تولید کنندگان تلفن همراه در کشور تولید این کالای «های تک» را با توجه به سیاست‌های اعمال شده در بخش تعرفه واردات را شکست خورده عنوان می‌کنند. حال باید منتظر ماند و دید که آیا سرانجام چشم مصرف‌کننده ایرانی به جمال گوشی وطنی روشن خواهد شد یا اینکه باز هم با وعده‌ای دیگر زمینه سودجویی برخی از افراد در این بازار نابسامان فراهم شده است.

عدم شناسایی شرکت‌های غیرمجاز خارجی ارائه‌دهنده پیامک

در پی انتشار این خبر که برخی از شرکت‌های خارجی در زمینه ارائه خدمات سرویس پیام کوتاه با نرخ ۱۳۵ ریال در ایران به صورت غیرمجاز نمایندگی‌هایی را دایر کرده‌اند، معاون شبکه ارتباطات شرکت ارتباطات سیار گفت: به‌رغم پی‌گیری‌هایی که این شرکت در این زمینه انجام داده، هنوز نتیجه مشخصی در این باره حاصل نشده است.

محمد حسن فلاح اصغری در گفت‌وگو با «موبنا» با بیان این که تاکنون نوع پیامک‌های ارسال شده از این طریق مشخص نشده، اظهار داشت: تمامی‌ادارات مرتبط در شرکت ارتباطات سیار پی‌گیری‌های لازم را انجام داده‌اند.

وی ادامه داد: شرکت ارتباطات سیار می‌تواند از طریق ارسال‌کننده پیام کوتاه، این نوع پیام‌ها را ردیابی کند.

این مقام مسوول در پاسخ به این پرسش که چگونه شرکت‌های خارجی می‌توانند به صورت غیرمجاز در زمینه ارائه خدمات پیام کوتاه فعالیت کنند، تصریح کرد: این شرکت‌ها با نفوذ به سیستم انتقال به شبکه بین‌المللی می‌توانند به مجاری مخابراتی ما نفوذ کرده و به ارائه خدمات بپردازند.

این در حالی است که چندی پیش معاون شرکت ارتباطات سیار در این خصوص گفته بود که اپراتورهای طرف قرارداد رومینگ با ارتباطات سیار با انعقاد قرارداد درخصوص سرویس‌دهی پیام کوتاه می‌توانند به صورت مجاز از طریق مسیر شبکه‌ای در داخل کشور ارتباط برقرار کرده و نسبت به این فعالیت اقدام کنند.