فناوری ADSL

امروزه اینترنت به عنوان بستری مناسب جهت استفاده کاربران از آخرین فناوری روز در دنیا مطرح است. از آنجایی که میزان استفاده از اینترنت، یکی از شاخص‌های رشد و توسعه کشورها است. هر چه میزان استفاده از اینترنت بیشتر باشد آن کشور توسعه یافته‌تر خواهد بود؛ به لذا بی‌جهت نیست که دسترسی سریع به اطلاعات به عنوان عامل کلیدی همواره مورد توجه کاربران بوده است.

یکی از محبوب‌ترین تکنولوژی‌های باند پهن که مشترکان بسیاری را در سراسر جهان به خود اختصاص داده، خط ارتباط دیجیتال نامتقارن

(ASYMNETRIC DIGITAL SUBSCRIBER LINE (ADSL است. این تکنولوژی بهترین و بیشترین سرعت را بدون تدارک زیر ساخت جدید ممکن ساخته است و با استفاده از همین سیم‌کشی‌های موجود تلفن ارتباط مقرون به صرفه‌ای را برای کاربران فراهم نموده است.

در این تکنولوژی سرعت دریافت و ارسال با همدیگر متفاوت است؛ چرا که ماهیت بعضی از سیگنال‌ها به گونه‌ای است که داده های در حال انتقال از سوی کاربر به سایت مرکزی را دچار اختلال می‌کند.

این واقعیت برای کاربران نهایی اینترنت مشکلی به وجود نمی‌آورد چون ترافیک اطلاعات دریافتی بیشتر از اطلاعاتی است که باید فرستاده شود.

ما تقریبا از یک پانصدم فضای سیم‌های مسی تلفن استفاده می‌کنیم و مابقی فضا بلااستفاده می‌ماند.

این تکنولوژی ما را قادر می‌سازد علاوه بر انتقال صوت، برای انتقال داده از آن فضای بلا استفاده بهره ببریم.

تکنولوژی ADSL پهنای باند ۱/۱ مگاهرتزی خطوط مسی را به کانال‌های ۴ کیلو هرتزی تقسیم می‌کند و آخرین کانال را جهت ارسال صدا و فکس اختصاص می‌دهد و ۲۵۶ کانال دیگر را برای انتقال دو طرفه اطلاعات استفاده می‌کند؛ به این ترتیب ۶۴ کانال را جهت ارسال اطلاعات و ۱۲۸ کانال دیگر را برای دریافت اطلاعات استفاده می‌کند.

در بهترین حالت اگر ۱۹۲ کانال ۴ کیلو‌هرتزی موجود را استفاده کند، در تئوری سرعت باید به حدود ۹ مگابیت بر ثانیه برسد.

در حال حاضر سرعت خطوط ADSL در بهترین حالت ۲ مگابیت در ثانیه است و در عمل این خطوط اطلاعات زنجیره وار دیجیتال را به دو سر انتقال اطلاعات تبدیل می‌کنند، دقیقا مشابه کاری که در مودم‌های عادی انجام می‌شود.

برای ایجاد یک اتصال ADSL به یک مودم ATU-R) DSL) نیاز است. البته این یک مودم واقعی نیست، چون در واقع کار تبدیل سیگنال‌های آنالوگ به دیجیتال و برعکس را انجام نمی‌دهد (تمام ارتباطات از نوع دیجیتال است). UNIT-REMOTE ADSL TERMINATION) ATU-R) به وسیله کارت شبکه یا پورت USB به کامپیوتر متصل می‌شود و طرف دیگر در شرکت مخابرات دستگاه پیچیده‌تری به نام DSLAM وجود دارد که خطوط مشترکان DSL را تجزیه و آنها را به میزبان‌های شبکه (ISP) و شبکه عمومی تلفن وصل کرده و امکان ارائه خدمات صوتی و داده‌ای را از طریق یک زوج سرم مسی فراهم می‌کند.

ADSL بدون عواملی نظیر: استفاده از کابل اختصاصی مخابرات، شماره‌گیری تلفن، هزینه پالس مکالمه تلفن، مشغول شدن خط تلفن و قطع ارتباط، کاربران را قادر می سازد ارتباط پرسرعتی دایمی با اینترنت را حتی حین مکالمه تلفنی داشته باشند و با سرعتی تا ۴۰ برابر بیشتر از طریق شماره‌گیری تلفن، به اینترنت متصل باشند.

سرعت انتقال سریع اطلاعات به عواملی نظیر نوع سیم و فاصله ارتباطی بستگی دارد و با سخت‌افزارهایی که توانایی فشرده سازی، ارسال و دریافت اطلاعات را دارند. می‌توان این تکنولوژی را به کار گرفت.

ADSL امکان دریافت داده را با سرعتی تا ۸ مگابیت بر ثانیه و ارسال را تا یک مگابیت بر ثانیه فراهم آورده و بی‌شک با پیشرفت دانش و تکنولوژی امکان افزایش این سرعت نیز وجود دارد.

این سرعت بالا انواع سرویس‌های صوتی و تصویری نظیر تلویزیون خانگی (VIDEO ON DEMAND) و بازی (GAMMING) و انتقال صدا (VOIP) و ... را به سهولت در دسترس کاربران قرار داده است.