نماینده شرکت «هوواوی» تکنولوژی بازار تلفن‌همراه ایران را در مقایسه با چین و سایر کشورهای در حال توسعه بسیار ضعیف خواند. «لی زین کای» در حاشیه نمایشگاه تله‌کام به موبنا می‌گوید: در ایران افراد زیادی از تلفن‌های همگانی و خطوط ثابت استفاده می‌کنند؛ اما میزان استفاده از تلفن‌همراه زیاد نیست. وی درباره بازار مخابراتی ایران در مقایسه با چین گفت: بازار تلفن‌همراه ایران در مقایسه با چین و سایر کشورهای در حال توسعه بسیار ضعیف است، اما این بازار از پتانسیل زیادی برای توسعه در آینده برخوردار است.این در حالی است که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش از این و در مراسم افتتاحیه از شرکت‌های چین برای حضور در اپراتور سوم دعوت به عمل آورده بود.هوواوی یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های مخابراتی چین است که پیش از این شایعاتی برای حضورش در اپراتور سوم مطرح بود.

GCها هنوز عقب هستند!

معاون شرکت ارتباطات سیار با بیان اینکه پیمانکاران عمومی ارتباطات سیار در تحویل سایت‌های جاده‌ای موفق نبوده‌اند، گفت: نصب و راه‌اندازی BTS در جاده‌ها یکی از عمده‌ترین تعهدات GCها بوده که هنوز کامل انجام نشده است.حسن رضوی دلیل این موضوع را وجود مشکلاتی نظیر ساخت جاده، برق‌رسانی و انتقال داده دانست و افزود: نصب سایت‌های جاده‌ای زمان‌بر است و زیرساخت‌های مناسب جاده‌ها نیز برای ایجاد آنتن‌های BTS مناسب نیستند.پیمانکاران عمومی ارتباطات سیار در اردیبهشت سال ۸۴ در قراردادی با اپراتور اول موظف شدند که ۴هزار و ۷۰۰ سایت BTS را تا اردیبهشت ۸۵ نصب و راه‌اندازی کنند و به کارفرما تحویل دهند؛ اما این پروژه با تاخیر زیادی روبه‌رو شده و هنوز هزار سایت نصب و راه‌اندازی نشده است.گفتنی است وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش ازاین جرایمی برای GCها در نظر گرفته بود؛ اما به‌رغم تاخیرات پی در پی این پیمانکاران هنوز از جرایم نقدی آنها خبری نیست.

شمارش معکوس برای سایت شرینگ

علیرضا اردوبادی، مشاور مخابراتی شهردار تهران از آغاز به کار شرکت سایت شرینگ با هدف استفاده مشترک اپراتورهای تلفن همراه از آنتن‌های BTS خبر داد. وی درباره زمان آغاز به کار این شرکت به تاریخ مشخصی اشاره نکرد و گفت: هیات‌مدیره این شرکت پس از مراحل ثبت، جلساتی را به صورت فشرده برگزار می‌کند تا در مورد استفاده مشاع اپراتورهای تلفن همراه از آنتن‌های BTS تصمیم بگیرد.

احتمال کاهش تعرفه واردات گوشی تلفن همراه

در مورد تعرفه ۶۰درصدی گوشی تلفن همراه مطالعاتی در حال انجام است که با کار کارکنان کمیسیون ماده یک احتمالا تعدیلاتی در آن انجام خواهد شد. محسن شاطرزاده، معاون امور اقتصادی و بین‌الملل وزارت صنایع؛ در این باره به ایسنا می‌گوید: مسلما این تعدیل به رقم قبلی یعنی‌ ۴درصد منجر نخواهد شد و هنوز رقم قطعی آن مشخص نیست.وی در خصوص این که آیا بالا نگه داشتن تعرفه گوشی با شرایط فعلی تولید داخلی به صلاح هست؟ اظهار کرد: بحث بالا نگه داشتن تعرفه اصلا موضوعیت ندارد؛ موضوع این است که با این بالا نگه داشتن قیمت، مصرف‌کننده با چه قیمتی گوشی تلفن همراه را خریداری می‌کند؟