موبایل ایرانی
تلکام و تحریمهای احتمالی
مدیر اجرایی نمایشگاه تلکام ۲۰۰۷ گفت: شرکتهای تولیدکننده گوشی تلفن همراه هیچ برنامهای برای تحریم نمایشگاه تلکام ۲۰۰۷ ندارند. «لادن ملکی» در گفتوگو با «موبنا» درباره این موضوع، اظهار داشت: به جز شرکت نوکیا تمام شرکتهای بزرگ تولیدکننده گوشی تلفن همراه در این نمایشگاه حضور خواهند داشت و تاکنون هیچ گونه بحثی در زمینه تحریم صورت نگرفته است.
به گفته برخی منابع مطلع، تعدادی از شرکتهای تولیدکننده گوشی تلفن همراه در حرکتی نمادین به منظور اعتراض به افزایش تعرفه واردات گوشی و همچنین وضعیت آشفته بازار تلفن همراه اعلام کردهاند که نمایشگاه تلکام را تحریم میکنند و در آن حضور نخواهند یافت.
مدیر اجرایی تلکام ۲۰۰۷ با بیان اینکه شرکتهای سونی اریکسون، سامسونگ، فیلیپس، پاناسونیک،itmc و سایر تولیدکنندگان در نمایشگاه تلکام ۲۰۰۷ غرفه دارند، گفت که حضور و فعالیت شرکتهای تولیدکننده گوشی تلفن همراه در این دوره از نمایشگاه تلکام، نسبت به سال گذشته فرق چندانی نکرده است و افزود: تمامی شرکتهایی که در بازار تلفن همراه ایران فعال هستند در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
مشکلات دو اتحادیه
رییس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی و تصویری گفت: براساس بخشنامه وزارت بازرگانی مشکلات بین اتحادیه مخابرات و اتحادیه صوتی و تصویری مرتفع شده است. ابراهیم درستی میگوید: چنانچه اتحادیه دستگاههای مخابراتی خارج از چارچوب وظایف خود عمل کند، ماده ۸۰ قانون نظام صنفی در خصوص آن اتحادیه اعمال خواهد شد. وی با بیان اینکه در صورتی که اتحادیه مخابرات برخلاف قانون عمل کند، اتحادیه صوتی و تصویری ادغام این اتحادیه را از وزارت بازرگانی خواسته است، ادامه داد: همچنین اتحادیه صوتی و تصویری خواستار ادغام دو مجمع توزیعی خدماتی و مجمع تولیدی است. درستی افزود: این دو مجمع توسط برنامهای که وزارت بازرگانی در دستور کار خود قرار داده است به زودی زود ادغام میشوند. وی خاطر نشان کرد: پس از ادغام این دو مجمع بیش از ۹۰درصد مشکل اتحادیه کاهش خواهد یافت؛ چرا که در حال حاضر در برخی شرایط دو مجمع در مقابل هم قرار میگیرند؛ در صورتی که اصناف باید شانه به شانه یکدیگر قرار گیرند.
ایرانسل از حداکثر توان داخلی استفاده نکرده است
معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات با بیان اینکه ایرانسل از حداکثر توان داخلی استفاده نکرده است، گفت: این اپراتور به منظور اجرای این قانون، با «وندورهای» خود قرارداد راهاندازی خط تولید تجهیزات منعقد کرده است. علی نادیپور در گفتوگو با موبنا اظهار داشت: گزارشهای ششم و هفتم ایرانسل برای بررسی عملکرد این اپراتور به سازمان تنظیم مقررات ارائه شده است و به منظور بررسی گزارشهای فوق تیم کارشناسی سازمان تنظیم مقررات از این شرکت بازدید خواهد کرد. وی گفت: در حال حاضر ایرانسل در بخش تجهیزات دکل و آنتن از توان داخلی استفاده نکرده است؛ اما قصد دارد در فازهای بعدی فعالیت خود با انتقال تکنولوژی، از تولید داخلی بهره ببرد. نادیپور افزود: در فاز اول فعالیت ایرانسل از توان فنی مهندسی داخلی استفاده نشده است و طبق قرارداد ایرانسل موظف است در طول پروژه قانون استفاده از حداکثر توان داخلی را اجرا کند. وی با بیان اینکه ۵۱درصد از تجهیزات اصلی شبکه ایرانسل در طول پروژه باید از داخل تامین شود، گفت: ایرانسل قراردادهایی را با وندورهای خارجی خود برای انتقال تکنولوژی شبکه تلفن همراه و راهاندازی خط تولید تجهیزات این شبکه در داخل کشور منعقد کرده است تا بتواند تعهدات خود را برای رعایت قانون حداکثر اجرایی کند. اصطلاح «وندور» به شرکتهای خارجی اطلاق میشود که در پروژههای یک کشور دیگر به سرمایهگذاری و انتقال فناوری میپردازند.
ارسال نظر