گزینههای پیشنهادی برای جانشینی تقی پور
وزارت بلاتکلیف ارتباطات
رییس کمیته مخابرات مجلس: رییس جمهور وزیری از داخل مجموعه وزارتخانه به مجلس پیشنهاد کند دنیای اقتصاد- تقریبا اواسط آذر ماه سال جاری بود که محمود احمدینژاد در یک تصمیم سریع، رضا تقیپور وزیر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را از صدارت این وزارتخانه برکنار و علینیکزاد، وزیر وزارت راه و شهرسازی را به عنوان سرپرست جدید این وزارتخانه معرفی کرد. پس از برکناری رضا تقیپور دوباره بحثها و گمانه زنیهایی بر سر ادغام وزارت ارتباطات با وزارت راه و شهرسازی بر سر زبانها افتاد و موافقان و مخالفان در گفت و گوهای مختلفی به اعلام نکات منفی و مثبت این ادغام پرداختند.
در ادامه نیز محمود احمدینژاد، در حاشیه نشست هیات دولت به خبرنگاران گفته بود مجلس خواستار ادغام و کوچکسازی دولت است و ما هم به دنبال اجرای برنامه مجلس هستیم که اگر این امر توسط مجلس ملغی اعلام شود ما هم این موضوع را از دستور کار خارج میکنیم. او البته گفته بود که با خصوصیسازیهای صورت گرفته در حوزه مخابرات و آغاز طرح خصوصی سازی پست و پست بانک عملا وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کاهش یافته و به جایی رسیده است که میتواند در قالب یک سازمان زیر مجموعه ریاست جمهوری یا نهادی مربوط عمل کند. اما بعد از این گفتهها مجلسیان دست به کار شدند و دست به تصویب نهایی طرح دو فوریتی ممنوعیت ادغامها و ممنوعیت سرپرستی یک وزیر بر وزارتخانه دیگر را به صورت قانونی زدند،قانونی که در خصوص وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز حاکم است. با این قانون صدارت نیکزاد بر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات غیرقانونی اعلام شد اما به ریاست جمهوری ۱۵ روز فرصت داده شد تا سرپرست جدید وزارت ارتباطات را معرفی کند اما مهلت قانونی رییس جمهور برای معرفی سرپرست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به اتمام رسیده اما هنوز گزینه قطعی برای در اختیار گرفتن پست وزیر ارتباطات اعلام نشده است.
به دنبال یک نامزد مناسب
پس از آنکه نمایندگان مجلس همزمان با برکناری رضا تقی پور،وزیر ارتباطات، توسط رییس جمهور و تصمیم وی برای ادغام وزارتخانههای راه و ارتباطات، طرحی را با قید دوفوریت به هیات رییسه مجلس تقدیم کردند تا براساس آن حداقل تا یک سال آینده از هرگونه ادغام جدیدی در وزارتخانههای دولت جلوگیری شود و صدارت یک وزیر بر وزارتخانه دیگر نیز ممنوع شد تاکنون زمزمهها و نام نامزدهای مختلفی برای گرفتن پست وزیر وزارت ارتباطات شنیده شده است. برای مثال در ابتدا نام آشنایی چون مهدی اخوان بهابادی که روزی معاون رضا تقیپور بود و هم اکنون دبیر شورایعالی فضای مجازی است به گوش رسید که او در گفتوگویی از نامزد شدنش برای پست وزارت ارتباطات اظهار بیاطلاعی کرد. پس از آن نام افرادی چون علی اکبر محرابیان که زمانی وزیر صنایع و معادن کابینه نهم و دهم بود و محمد کرم پور که معاون امور بینالملل وزارت ارتباطات است مطرح شد. اما در حال حاضر و براساس اظهارات برخی منابع قطعی ترین گزینه برای در اختیار گرفتن پست وزیر ارتباطات فریدون احمدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) است. هر چند فریدون احمدی در گفتوگو با خبرگزاری مهر اعلام کرده است که هنوز موضوع ریاست وی بر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قطعی نیست و تاکنون حکمی به وی از سوی رییس جمهور ابلاغ نشده است.
معرفی احمدی در شرایطی اتفاق افتاده که از وزارت ارتباطات خبر میرسد نیکزاد مانند روزهای نخست سرپرستی اش بر وزارت ارتباطات همچنان با جدیت پیگیر مسوولیتهایش در این وزارتخانه است و یک روز درمیان به وزارتخانه سر میزند. مسوولان و کارمندان وزارتخانه نقل کردهاند که پست موقت او بر این وزارتخانه مانع از جدیت او در انجام کارها نشده است.
به دنبال یک متخصص
بهرغم اعلام نامزدهای مختلف برای صادرات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اما نمایندگان مجلس همچنان مایل به معرفی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از بدنه این وزارتخانه تخصصی هستند.
رمضانعلی سبحانی فرد، رییس کمیته مخابرات مجلس، با بیان اینکه مهلت رییس جمهور برای اعلام سرپرست وزارت ارتباطات به پایان رسیده است در گفتوگو با خبرگزاری مهر در این خصوص گفته است: بیش از دو هفته از تصویب قانون لغو ادغام وزارتخانهها گذشته است و براساس یکی از مفاد این قانون سرپرستی مهندس نیکزاد به عنوان وزیر راه، در وزارت ارتباطات از ۶ دی ماه غیرقانونی اعلام شده است براین اساس رییس جمهور باید هرچه سریعتر سرپرست جدید برای این وزارتخانه انتخاب کند.
سبحانی فرد همچنین تصریح میکند که بهتر است همانطور که معاون اول رییس جمهور در مراسم تودیع و معارفه رضا تقیپور و علی نیکزاد به عنوان سرپرست این وزارتخانه، وعده داد، وزیری از بدنه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این پست را برعهده گیرد؛ چرا که براساس گفته معاون رییس جمهور، وزارت ارتباطات به اندازه کابینه دولت، افراد متخصص و متعهد برای تصدی پست عالی وزارت را دارد.
وی با تاکید براینکه ریاست جمهوری باید قانون را جدی بگیرد، خاطرنشان میکند: انتظار مجلس این است که آقای احمدی نژاد قانون را رعایت کند چرا که در غیر اینصورت مجلس از مسیرهای دیگری وارد می شود.سبحانی فرد با اشاره به حضور علی نیکزاد به عنوان سرپرست در وزارت ارتباطات تصریح کرد: حضور ایشان در این وزارتخانه غیرقانونی است و هرگونه امضا و دستوری از جانب وی وجاهت قانونی ندارد.
بلاتکلیفی در وزارت ICT
بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه آیتی با انتقاد به طولانی شدن اعلام سرپرست جدید وزارت ارتباطات، این شرایط را به ضرر حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور عنوان میکنند.
محمد سلیمانی، رییس کمیته فناوریهای نوین مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به بلاتکلیفی و ناهماهنگیهای موجود در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مشکلات مدیریتی و اجرایی که این وزارتخانه را درگیر کرده است به مهر گفته است: تا زمانی که سرپرست جدید این وزارتخانه معرفی شود، معاونان باید براساس وظایف و پست سازمانی که دارند وظایف خود را انجام دهند اما در تصمیمگیریهای کلان به طور قطع نیاز به سرپرست یا وزیر در این وزارتخانه است که باید رییس دولت، هرچه سریعتر نسبت به اعلام گزینه مدنظر اقدام کند.
روزی که رضا تقی پور با کسب ۶۹ درصد آرای نمایندگان مجلس در اوایل شهریورماه سال ۸۸ موفق شد بر صندلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تکیه زند و سکان کشتی ICT کشور را به دست گیرد علاوه بر برنامههایی همچون تمرکز بر اینترنت و اینترانت و فناوریهای فضایی، مهمترین ایدهای که مطرح کرد اجرای دولت الکترونیک در کشور بود.
وی آن زمان براین باور بود که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را به نخستین وزارت الکترونیکی تبدیل می کند؛ وعدهای که رضایت کارشناسان و حتی سیاستمداران کشور را برانگیخت اما با گذشت نزدیک به ۳ سال و ۵ ماه از وعدههای وزیر ارتباطات دولت دهم، وی دیگر سکان دار این کشتی نیست و نه تنها این وعده محقق نشد بلکه سرنوشت دیگر طرحهای ملی همچون شبکه ملی اینترنت، اینترنت پاک، پروژه فیبرنوری منازل، موتور جستوجوی ملی، دیتاسنتر ملی و ایمیل ملی که روزی بر آنها تاکید بسیار داشت هنوز مشخص نیست.
ارسال نظر