معاون نظارت و اعمال مقررات رگولاتوری با بیان اینکه اپراتورهای تلفن همراه با هیچ یک از مشترکان خود قرارداد SLA منعقد نکرده اند، از بررسی این موضوع در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خبر داد. حسن رضوانی در گفت‌وگو با موبنا اظهار کرد: اپراتورهایی که با مشترکان خود قرارداد SLA منعقد کنند موظف هستند مطابق با قرارداد به مشترکان خود جریمه پرداخت کنند. وی با بیان اینکه قرارداد SLA منجر به افزایش کیفیت خدمات اپراتورها می‌شود، تصریح کرد: در صورتی‌که این نوع آیین نامه توسط سازمان تنظیم مقررات تدوین شود، اپراتورها ملزم به رعایت آن هستند.

وی افزود: بر همین اساس طرحی در دست بررسی است که در صورت نهایی شدن تمامی اپراتورهای تلفن همراه موظف می‌شوند با مشترکان خود قرارداد SLA (توافقنامه سطح ارائه خدمات) تنظیم کنند.

این در حالی است که کارشناسان معتقدند در این میان همچنان جای خالی توافقنامه سطح خدمات (SLA) در حوزه تلفن همراه احساس می‌شود تا قوانین بین اپراتورهای کشور با بیش از۸۰ میلیون مشترکی که از سیم‌کارت استفاده می‌کنند، شفاف‌تر شود.

چنانچه این توافقنامه تدوین شود اپراتور باید نسبت به سطح خدماتی که به مشترکان تلفن همراه ارائه می‌کند، پاسخگو باشد و مشترک نیز برای استفاده از آن سرویس تعهداتی را بپذیرد.

با وجود SLA، وظایف بین تولید کننده و استفاده کننده به لحاظ قانون مالکیت معنوی و هم محدودیت‌های استفاده از آن تعیین می‌شود، اما متاسفانه در حوزه تلفن همراه که بزرگ‌ترین کالای ارتباطی فعلی در جامعه ما محسوب می‌شود، زمانی که قرارداد دریافت یک سیم‌کارت منعقد می‌شود هیچ نوع توافقنامه‌ای برای مشخص شدن سطح سرویس ارائه نمی‌شود.

کارشناسان، نظام‌مند کردن ارائه سرویس را در جهت احقاق حقوق مشترک، یکی از وظایف دولت و مسوولیت حقوقی آن در قبال جامعه می‌دانند و معتقدند که پیگردهای قانونی و اختلافات بین اپراتور و مشترک، باید برحسب این قوانین مورد توجه قرار گیرد.