از این سو
اینترنت پاک اجرایی نمیشود؟
دبیر شورایعالی فضای مجازی با بیان اینکه برنامههای این شورا برای کاربران به صورت ملموس مطرح خواهد شد،گفت: با ورود شورایعالی فضای مجازی کیفیت خدمات و سرویسهای ارتباطی افزایش مییابد و تحقق این وعده را به کاربران قول میدهیم. مهدی اخوان بهابادی در گفتوگو با خبرگزاری مهر، در مورد سیاستگذاری این شورا در زمینه «اینترنت پاک» گفت: اینترنت پاک یا شبکه ملی اینترنت واژگان هستند و این شورا در مورد واژگان سیاست خاصی را مدنظر قرار نمیدهد. وی با بیان اینکه برنامههای شورایعالی فضای مجازی باید برای کاربران به صورت ملموس مطرح شود، تصریح کرد: با ورود شورایعالی فضای مجازی کیفیت خدمات و سرویسهای ارتباطی در داخل کشور افزایش پیدا خواهد کرد و تحقق این وعده را به کاربران قول میدهیم.
اخوان بهابادی در پاسخ به این سوال که با این وجود طرح «اینترنت پاک» اجرایی نخواهد شد، گفت: به صورت اتوماتیک زمانی که کیفیت خدمات بالاتر میرود، قسمتهای نامطلوب سرویسها به مراتب ضعیف تر و کوچکتر خواهند شد. به بیان دیگر زمانی که کار ایجابی و با کیفیت قوی انجام شود، دیگر نیاز به انجام کار سلبی شدید نخواهد بود.
ایده ارائه «اینترنت پاک» و تفکیک اینترنت پاک از ناپاک برای نخستین بار در دی ماه سال ۸۹ از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و با هدفی چون توسعه اهداف انسانی اینترنت مطرح شد. رضا تقی پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است که اینترنت بر مبنای تئوریهای اومانیستی و لیبرالیستی پایه گذاری شده و بحث اطلاعرسانی در آن با کسبوکارهای کثیف مخلوط شده که طبقات کم تجربه مانند کودکان و نوجوانان و بعضا جوانان را در دام خود کشیده است. وی پیش از این گفته بود: اینترنت در کنار مزایای علمی و پژوهشی خود از نظر اتلاف وقت و تحمیل بار اجتماعی و مشغولیتهای ذهنی ضرر و زیانهایی برای اقشار مختلف جامعه به همراه داشته بنابراین پیاده سازی اینترنت پاک میتواند شبکهای عاری از این آسیبها را برای مردم دنیا به همراه داشته باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات حتی در آخرین اظهارات خود اعلام کرد که پیادهسازی اینترنت پاک از ایران شروع میشود، اما موفقیت آن در گرو این است که دیگران هم به این طرح بپیوندند تا این ایده بتواند یک جریان کامل منطقهای و بینالمللی را شکل دهد. براین اساس برای اجرای اینترنت پاک مجامع بینالمللی را با خود همراه میکنیم.
ارسال نظر