وقتی اینتل هم تلویزیون می‌سازد

دنیای‌اقتصاد- در حالی که شرکت‌های نرم‌افزاری بزرگی مانند مایکروسافت در سال‌های اخیر به طراحی و تولید محصولات سخت‌افزاری محبوب و مدرن روز رو آورده‌اند و از طرفی شرکت‌های سخت‌افزاری هم به ترکیب و ادغام نرم‌افزارهای کاربردی با محصولاتشان می‌پردازند، دیگر چندان بعید و عجیب به نظر نمی‌رسد که بزرگ‌ترین تولیدکننده تراشه‌های نیمه رسانای جهان به طراحی و تولید تلویزیون اینترنتی رو بیاورد. اما گویا باید باور کنیم، چون «اریک هوگرز» مدیر کل بخش رسانه‌ای شرکت Intel روز گذشته در کنفرانسی به نام Dive into Media اعلام کرده است که این شرکت در حال کار روی پروژه‌ تلویزیون مبتنی بر اینترنت است. این تلویزیون قرار است با سخت‌افزارهای جدیدی تولید و عرضه شود که به عقیده هوگرز طراحی صنعتی زیبایی دارند. او فکر می‌کند که این سرویس دارای قابلیت‌های کاملی است و در این مورد می‌گوید: «ما یک تلویزیون زنده و تعاملی را تولید می‌کنیم که مبتنی بر اینترنت بوده و گروهی از کاربردی‌ترین اپلیکیشن‌ها برنامه‌های کاربردی را در اختیار کاربرانش قرار بدهد.»

مدیر رسانه‌ای شرکت Intel همچنین اعلام کرده است که این تلویزیون دارای سخت‌‌افزارهای ویژه‌ای مانند یک دوربین خاص است که ظاهرا در هنگام تماشای تلویزیون، کاربران را تماشا می‌کند و این کاربرد احتمالا برای نمایش بهتر و هدفمندتر آگهی‌های بازرگانی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. کاربران این تلویزیون اما اگر علاقه چندانی به تماشای تبلیغات و آگهی‌ها ندارند، می‌توانند این دوربین را خاموش کنند. هوگرز درباره این دوربین می‌گوید: «یکی از دلایل تعبیه چنین دوربینی، هماهنگ‌سازی زمانی است که افراد مختلف به عنوان مثال در سرتاسر یک کشور یک برنامه خاص را تماشا می‌کنند تا در نهایت یک تجربه اجتماعی جدید و واقعی برای این بینندگان ایجاد شود. این دوربین در حقیقت می‌تواند با شناسایی کاربران و مخاطبان و البته تشخیص سلیقه و نیاز هر کدام از آنها، برنامه‌های مناسب را به آنها پیشنهاد کند.»

هوگرز در این کنفرانس توضیحات زیادی درباره طرح‌های جدید شرکت Intel و به خصوص این تلویزیون اینترنتی ویژه ارائه کرد، اما چیزی درباره نام این طرح تولید تلویزیون اینترنتی نگفت. او با قاطعیت اعلام کرد: «این تلویزیون ویژه و جدید شرکت Intel در سال ۲۰۱۳ به بازار می‌آید و برای آنکه مانند تلویزیون‌های اینترنتی معمولی دیگری که در بازار وجود دارند، با مشکل محتوا رو به رو نشویم با فعالان حوزه تولید محتوا مذاکراتی انجام داده‌ایم تا همکاری‌های لازم را در این زمینه با هم داشته باشیم. ما می‌خواهیم یک تلویزیون کامل و خوب را ارائه کنیم تا کاربران با یک محصول منحصر به فرد رو به رو شوند. ما می‌خواهیم با طراحی این تلویزیون تعاملی امکان انتخاب بیشتر و راحت‌تر را به کاربران بدهیم و تنها به ارائه برنامه‌های تلویزیون با کیفیت بهتر کفایت نکنیم. همین موضوع باعث شده است تا به محتوا اهمیت زیادی بدهیم. هر چند صنعت تلویزیون‌های هوشمند و اینترنتی هنوز در زمینه محتوا رشد زیادی نکرده است، اما ما تمام تلاش خودمان را می‌کنیم تا این تلویزیون متفاوت را تا پایان سال به صورت رسمی روانه بازار کنیم.»

با این حال اما صرفنظر از سخت‌افزار و محتوای تلویزیونی، Intel چالش دیگری هم در این زمینه دارد. هوگرز با اشاره به مشکلاتی که برنامه‌های کاربردی نصب شده روی تلویزیون‌های هوشمند مثلا در کار با شبکه اجتماعی فیس‌بوک دارند، گفته است: «این نرم‌‌افزارها هنوز جای پیشرفت بسیار زیادی دارند. شرکت ما به همین دلیل تلاش می‌کند که راهکارهای دیگری را برای رضایت کاربران خودش به کار بگیرد. ما با قبول دشواری‌هایی که خرید ست‌تاپ باکس جدید و ورود آن به اتاق‌های نشیمن خانه‌های مردم دارد، مشوق‌هایی را در نظر گرفته‌ایم تا مهندسان Intel مشکل تغییر کانال‌ها را سریع‌تر از دیگر شرکت‌های رقیب حل کنند. البته در حال حاضر هیچ پلت‌فرم خاصی در بازار وجود ندارد که قابلیت‌های محصول ما را داشته باشد و همچنین تلاش می‌کنیم که این قابلیت‌ها را روی محصولاتی مانند تبلت آی‌پد هم ارائه کنیم.»

بر اساس اعلام شرکت Intel مهندسان این شرکت از استاندارد کدگذاری HEVC به جای H.۲۶۴ بهره می‌گیرند که می‌تواند خروجی ویدئویی بسیار بهتری را به وجود بیاورد. هوگرز معتقد است که شرکت Intel با این کار سعی دارد تا ارتباط مستقیمی با کاربران برقرار کند؛ امکانی که تا قبل از این برای یک تولیدکننده بزرگ پردازنده‌ها و تراشه‌های کامپیوتری هرگز وجود نداشت.

جالب است بدانید که بخش رسانه‌ای شرکت Intel ساختمانی جدا از دیگر مجموعه‌های این شرکت است که دارای گروه کاری مختص خود است، درست مانند بخش Xbox در مایکروسافت. شرکت Intel در حال حاضر مشغول آزمایش کارکرد محصول تازه خود در خانه‌ کارکنانش است و به زودی تا پایان سال آن را به بازار عرضه خواهد کرد.