بازار دیجیتال- در حالی که وزارت بازرگانی طی هفته‌های اخیر پیشنهاد کاهش ۳۴ درصدی قیمت تلویزیون‌های LCD را به واردکنندگان این کالا داد و باعث اعتراض واردکنندگان این کالا شد، ابراهیم درستی، رییس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی و تصویری پیشنهاد کاهش تعرفه واردات این کالا و همچنین کاهش مجدد قیمت تلویزیون LCD را در بازار می‌دهد و معتقد است: این اقدام تا حد زیادی برای مقابله با قاچاق و افزایش حجم فروش این کالا در بازارموثر است. این در حالی است که واردکنندگان با این موضوع موافق نیستند و معتقدند کاهش قیمت‌ها تنها باعث متضرر شدن واردکنندگان می‌شود. به همین دلیل گفت‌وگوی کوتاهی با ابراهیم درستی، رییس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی و تصویری داشتیم که می‌خوانید.

شما پیشنهاد کاهش مجدد قیمت انواع تلویزیون LCD را برای مقابله با قاچاق و افزایش حجم فروش این کالا در بازار را در حالی مطرح می‌کنید که بازار در دوران رکود به سر می‌برد و قیمت‌ها طی ماه‌های اخیر به شدت کاهش یافته‌اند. به نظر شما کاهش مجدد قیمت‌ها واردکنندگان را متضرر نمی‌کند؟

خیر. به نظر من کاهش قیمت‌ها در شرایطی که وضعیت خرید و فروش در بازار مطلوب نیست و حجم قابل‌توجهی از تلویزیون‌های موجود در بازار قاچاق هستند، بهترین راه است.

من فکر می‌کنم اگر قیمت‌ها در بازار داخلی کاهش یابد، برای قاچاقچی سود نمی‌کند جنس قاچاق وارد بازار کند و مصرف‌کننده هم کالا را با قیمت متعادل خریداری می‌کند.

در این صورت واردکنندگان متضرر نمی‌شوند؟

خیر. طی ماه‌های اخیر با تغییراتی که در روند قیمت تلویزیون‌ها رخ داده قیمت‌ها تا حدودی متعادل شده‌اند و باز هم می‌توان قیمت‌ها را کاهش داد، بدون اینکه واردکننده ضرر کند. در ضمن کاهش تعرفه هم در این زمینه می‌تواند مفید باشد.

به نظر شما کاهش تعرفه و همچنین کاهش قیمت اقدام کافی برای جلوگیری از عرضه کالای قاچاق است؟

کاهش تعرفه باعث می‌شود تولیدکننده و واردکننده با هم وارد رقابت شوند و قیمت‌ها هم در بازار کاهش یابد. ورود کالای قاچاق هم به این صورت کاهش می‌یابد. این موضوع در مورد کالایی مانند گوشی موبایل هم صادق است.