موسسه پژوهشی گارتنر در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد فروش جهانی تلفن‌همراه در سه ماه نخست سال میلادی جاری ۶/۸درصد کاهش یافته و به ۲۶۹میلیون دستگاه رسید، اما.... فروش تلفن‌های هوشمند به دلیل تقاضا برای محصولات صفحه لمسی ۷/۱۲درصد افزایش یافت و به ۴/۳۶میلیون دستگاه رسید.

این کاهش فروش مورد پیش‌بینی پس از شش سال رشد بی‌وقفه صورت گرفته و بزرگ‌ترین نزول سه ماهه‌ای از زمان بررسی این بازار در سال ۲۰۰۱ از سوی گارتنر به شمار می‌رود.

تلفن‌های هوشمند که به کاربران امکان می‌دهند به اینترنت دسترسی یافته و به مشاهده ویدئو بپردازند، ۵/۱۳درصد از فروش دستگاه‌های تلفن‌همراه در سه ماه نخست سال ۲۰۰۹ را تشکیل دادند که نسبت به ۱۱درصد در مدت مشابه سال قبل، افزایش نشان می‌دهد.

طبق اعلام گارتنر، نوکیا با اینکه با فروش ۴/۹۷میلیون دستگاه تلفن، شاهد کاهش سهمش از ۱/۳۹درصد به ۲/۳۶درصد بود، اما برتری خود را در بازار حفظ کرد. در مجموع فروش و متوسط قیمت فروش تلفن‌های این شرکت ۱۸درصد نسبت به مدت مشابه در سال قبل کاهش یافت. با این حال فروش تلفن‌های هوشمند نوکیا پس از معرفی گوشی ۵۸۰۰ به مناطق بیشتر رشد کرد؛ نوکیا عرضه این تلفن هوشمند صفحه لمسی را در اواخر سال ۲۰۰۸ آغاز کرد.

سهم بازار سامسونگ الکترونیکس با فروش ۴/۵۱میلیون دستگاه تلفن ۷/۴درصد افزایش یافته و به ۱/۱۹درصد رسید. این شرکت به دلیل تنوع محصولات خوب به سوددهی دو رقمی ‌بازگشت.

سهم بازار ال‌جی الکترونیکس نیز با فروش ۵/۲۶میلیون دستگاه تلفن از هشت‌درصد به ۹/۹درصد افزایش یافت. طبق گزارش گارتنر، این شرکت از مجموعه قوی تلفن‌های صفحه لمسی و دستگاه‌های پیام‌رسانی و تصویری خود سود برد.

سهم بازار موتورولا نیز با فروش ۶/۱۶میلیون دستگاه تلفن از ۲/۱۰درصد به ۲/۶درصد تنزل یافت. این شرکت همچنان در حال تجربه دشواری‌های قابل توجه حتی در بازار خانگی‌اش است.

سهم بازار سونی اریکسون با فروش ۵/۱۴میلیون دستگاه تلفن به دلیل مجموعه محصولات ضعیف از ۵/۷درصد به ۴/۵درصد سقوط کرد.