بازار دیجیتال- در اینکه رشد استفاده از صنعت IT در توسعه کشورها اهمیت زیادی دارد، شکی نیست. اهمیت استفاده از این صنعت تا جایی است که کارشناسان معتقدند عدم استفاده اصولی از IT در برخی کشورها یکی از دلایل اصلی بحران اقتصادی جهانی است.

برخی از کارشناسان نیز به ایجاد یا توسعه شهرهای الکترونیکی معتقدند و می‌گویند هرچه مردم به سمت زندگی الکترونیکی و شهر و دهکده‌های الکترونیکی بر روند، جامعه توسعه یافته می‌شود.

علی اکبر جلالی، استاد دانشگاه علم و صنعت و بانی شهرهای الکترونیکی نیز در این‌باره نظراتی دارد که در زیر می‌خوانید.

به نظر شما راه‌اندازی شهرهای الکترونیکی با توجه به شرایط زندگی مردم ایران تا چه حد می‌تواند موفق باشد؟

راه‌اندازی شهرهای الکترونیکی و تشویق مردم به گذر از زندگی سنتی و ورود به زندگی الکترونیکی نه تنها باعث صرفه‌جویی در وقت و هزینه می‌شود، بلکه در رشد و توسعه کشور نیز تاثیرگذار است.

امروزه همه کشورها به سمت زندگی الکترونیکی پیش می‌روند. در کشور ما نیز بانکداری الکترونیکی، آموزش الکترونیکی و کلا دولت الکترونیک در حال راه‌اندازی است. پس چه بهتر که مردم نیز به سمت جوامع الکترونیکی رفته و به این شیوه زندگی روی آورند. همچنین باید برنامه‌ریزی‌هایی در سطح کلان در این زمینه شود تا موانع موجود رفع شوند.

آیا مردم اعتمادی به زندگی در شهرهای الکترونیک خواهند کرد، در شرایطی که خدمات الکترونیکی که امروزه در کشور ارائه می‌شوند، چندان از طرف مردم قابل اعتماد نیستند؟

به هرحال باید شرایط فراهم شود تا مردم به این روش‌ها اعتماد کنند علاقه‌مند شوند. باید به مردم آموزش داد؛ مثلا به مردم آموخت که با خرید الکترونیکی و مراجعه به فروشگاه‌های مجازی می‌توانند تا حد زیادی باعث صرفه‌جویی در وقت شود. یا به مردم آموخت که استفاده از خدمات آموزش الکترونیک می‌تواند به همان اندازه شیوه مرسوم مفید باشد و...

پس شما به موفقیت راه اندازی این شهرها امیدوارید؟

به هرحال جهان به این سمت پیش می‌رود و ما نیز باید تلاش خود را بکنیم. اهمیت استفاده از IT در حدی است که در اجلاس داووس به این نتیجه رسیدند که یکی از دلایل عمده وقوع بحران اقتصادی در جهان عدم استفاده صحیح و اصولی از IT در برخی کشورها است.