امروزه بحران اقتصادی باعث شده تا مردم به دلیل مشکلات اقتصادی عادات خود را در خرید مایحتاج زندگی تغییر داده‌اند و پول بیشتری را پس‌انداز می‌کنند و این امر به‌نوبه خود تاثیر بسزایی در بازار داشته است. ۱۰ تغییر ناشی از بحران اقتصادی در صنعت تلفن همراه به شرح زیر است:

۱ - فروش تلفن هم راه در بازار‌های مختلف کاهش یافته و امروزه سر تیتر تمام اخبار تلفن همراه کاهش فروش آن در بازار‌های جهانی است.

۲ - کاربران تلفن همراهی را خریداری می‌کنند که واقعا به آن نیاز دارند. در واقع اکنون کاربران پول اضافه برای سرویس‌هایی که نیازی به آن ندارند، نمی‌پردازند.

۳ - امروزه کاربران قبل از خرید وقت بیشتری را برای مقایسه گوشی‌ها می‌گذارند و برای تلفن همراهی که آن را دوست ندارند، پول خرج نمی‌کنند.

۴ - خریدن تلفن‌های همراهی که امکان دانلود قابلیت‌های جدید را دارد مانند آیفون و G۱، امروزه برای کاربران مهم شده است و آنها ترجیح می‌دهند به جای اینکه هر چند وقت یک بار تلفن همراهی با قابلیت‌های به‌روز خریداری کنند، دستگاهی بخرند که قابلیت دانلود برنامه‌های کاربردی و سرویس‌های جدید را داشته باشد.

۵ - خطوط زمینی سریع‌تر از گذشته از صحنه خارج می‌شوند، زیرا کاربران قدرت پرداخت هر دو هزینه تلفن‌های همراه و ثابت را ندارند.

۶ - کاربران سرویس‌های بسته‌ای را به سرویس‌های تک ترجیح می‌دهند، زیرا کل هزینه آن کمتر از برنامه‌های تک و مستقل است.

۷ - پیش از این شرکت‌های مختلف تلفن همراه در اختیار هر یک از کارمندان خود قرار می‌دادند تا همیشه در دسترس باشند و هزینه آن را نیز متقبل می‌شدند، اما در دوره بحران اقتصادی جدید این روال در حال برچیده شدن است.

۸ - استفاده از تلکنفرانس‌ها و سرویس VoIP (فرستادن صدا در اینترنت) در حال افزایش است و این کار برای کاهش هزینه مسافرت‌های تجاری انجام می‌شود.

۹ - تولیدکنندگان تلفن همراه در ساخت گوشی‌های جدید احتیاط لازم را به خرج می‌دهند تا تلفن‌های همراهی را وارد بازار کنند که مورد استفاده و کاربردی باشد.

۱۰ - کاربران اطلاعات و اخبار در مورد تلفن همراه را از وبلاگ‌ها و شبکه‌های اجتماعی آنلاین به دست می‌آورند؛ چرا که آنها تصور می‌کنند به دست آوردن اطلاعات از این طریق مطمئن‌تر و قابل اعتمادتر است.