تلویزیون با ارز مبادله‌ای هم ارزان نشد

دنیای اقتصاد - در حالی‌ که بخش بزرگی از تولیدکنندگان تلویزیون برای واردات قطعات مورد نیاز از ارز مبادلاتی استفاده می‌کنند، اما قیمت‌ها در بازار این کالا روندی صعودی داشته و ارائه این ارز حرکتی مثبت در جهت رفاه حال مصرف‌کننده نبوده است. همچنین به دلیل نوسانات نرخ دلار و شرایط خاص بازار انتظار خریداران تلویزیون برای گرفتن تخفیف یا کاهش قیمت‌ها در بازار شب عید برآورده نشده است و بازار با رشد قیمت‌ها مواجه شده است.

این درحالی است که در سال‌های قبل در چنین ایامی معمولا بازار با کاهش قیمت یا ارائه پروموشن‌های گران‌قیمت به کار خود ادامه می‌داد. اما امسال نه از تخفیف خبری است نه از تسهیلات ویژه! اما با این حال بازار از لحاظ میزان تقاضا شرایط بدی ندارد.

براساس اعلام فعالان بازار و همچنین نمایندگی‌های فروش، طی مدت اخیر (شش ماه گذشته) قیمت‌ها در بازار تلویزیون بسته به برندهای گوناگون در حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد افزایش یافته است که بخش بزرگی از تغییرات قیمت مربوط به زمان پس از ارائه ارز مبادلاتی به تولیدکنندگان صورت گرفته است. به همین دلیل برخی پیش‌بینی می‌کردند در بازار امسال با کاهش شدید مخاطب در ماه‌های پایانی سال مواجه شویم. اما ارائه تسهیلات و هدایای همراه و همچنین محبوب شدن تکنولوژی‌های جدید منجر به رشد تقاضا برای این کالاها در شب عید شد. به گفته فعالان بازار، اگر چه خریداران تلویزیون در انتظار کاهش قیمت‌ها در بازار تلویزیون بوده‌اند، اما با وجود رشد قیمت‌ها بازار شب عید تلویزیون با رشد تقاضا برای نمونه‌های هوشمند مواجه شده است.

علی کتابی، یکی از کسبه بازار لوازم صوتی و تصویری در این باره گفت: تلویزیون‌های با سایز بزرگ‌تر از ۴۰ اینچ و از نوع هوشمند طی ماه‌های اخیر بیشترین میزان تقاضا را به خود اختصاص داده‌اند و به نظر می‌رسد تلاش‌هایی که برای محبوبیت نمونه‌های هوشمند صورت گرفته است نتیجه داده است.

یکی دیگر از کسبه بازار هم با اشاره به این موضوع که قیمت‌ها طی ماه گذشته در حدود ۱۵ درصد افزایش یافته است به «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرد: از حدود آذر ماه بازار خرید و فروش تلویزیون در رکود به سر می‌برد و پیش‌بینی ما این بود که در صورت ادامه روند فعلی بازار، شب عید بی‌رونق‌تر از ماه‌های قبل باشد. اما شکر خدا بازار تا حدودی رونق گرفته است. به گفته این فعال بازار، البته رونق بازار در حد سال قبل نیست. اما با توجه به شرایط بازار و روند قیمت‌ها حرکت مثبت بوده است.

دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم‌صوتی و تصویری هم با اشاره به اینکه تلویزیون و دستگاه‌های صوتی و تصویری در کارگروه ۵ تا ۷ قرار دارند، به موبنا اعلام کرده است: در حال حاضر تمامی تولیدکنندگان این کالای دیجیتالی از ارز مبادلاتی استفاده می‌کنند و موفق به دریافت ارز ۲۵۰۰ تومانی شده‌اند.

«محمدرضا شهیدی» افزود: تمامی تولیدکنندگان دستگاه‌های صوتی و تصویری از آبان ماه سال‌جاری موفق به دریافت ارز مبادلاتی شده‌اند که با استمرار این شرایط شاهد ثبات قیمت این کالای ارتباطی تا اواخر سال‌جاری خواهیم شد. او با اشاره به میزان نوسان قیمت این کالای دیجیتالی در آستانه شب عید افزود: شرکت‌های تولیدکننده تا کنون هیچ گونه افزایش قیمتی را در کالاهای خود ایجاد نکرده‌اند که با این وضعیت پیش‌بینی می‌شود انواع تلویزیون‌ها با ثبات قیمت مشخص در اختیار مشتریان قرار گیرند.

این در حالی است که نمایندگی‌های فروش و حتی مدیران برخی از شرکت‌های تولیدکننده از رشد قیمت‌ها طی یکی دو ماه اخیر خبر داده و حتی گروهی اعلام کرده‌اند که احتمال افزایش بیشتر قیمت‌ها در بازار وجود دارد.اما با این حال رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری بر ثبات قیمت‌ها در بازار طی ماه‌های گذشته اصرار دارد.

شهیدی همچنین در مورد استقبال مردم از تلویزیون‌های موجود در بازار اعلام کرده است: استقبال مردم در بازار شب عید از انواع تلویزیون‌های دیجیتالی در کشور مناسب بوده است و هم‌اکنون در سطح بازار تلویزیون‌های ال ای دی و هوشمند با تقاضای مناسبی از سوی مشتریان روبه‌رو شده و این در حالی است که در بازار شهرستان‌ها بیشتر تلویزیون‌های ال سی دی مورد تقاضای مشتریان قرار می‌گیرد.