کسب و کار جدید برخی فروشندگان گوشی تلفن همراه
برای نرمافزارهای نامرئی پول ندهید
تا به حال شده به بهانههای مختلف، ناچار به پرداخت هزینههای اضافی شوید! آن هم در شرایطی که میتوانید از خدمات مورد نظر به صورت رایگان بهرهمند شوید.
مریم عسگری
تا به حال شده به بهانههای مختلف، ناچار به پرداخت هزینههای اضافی شوید! آن هم در شرایطی که میتوانید از خدمات مورد نظر به صورت رایگان بهرهمند شوید. تا به حال برایتان پیش آمده هنگام خرید یک کالا، مثلا گوشی تلفن همراه بر پایه اعتماد به فروشنده کالای خریداری شده را به وی بسپارید تا آن را برای مقابله با مشکلاتی مانند هنگکردن، خالی شدن ناگهانی شارژ باتری و .. با نصب نرمافزارهای جادویی و البته نامرئی واکسینه کند و البته در قبال ارائه این خدمت بزرگ مبلغی حدود ۴۰ تا ۵۰هزار تومان از شما دستخوش یا دستمزد بگیرد؟
در صورتی که این مبلغ را پرداخته و پس از مدتی گوشی خریداری شده با مشکل مواجه شود چه میکنید؟ اگر به فردی که نرمافزار مورد نظر را نصب کرده مراجعه کردید و او مسوولیتی به عهده نگرفت چه؟ اصلا اگر نرمافزار نصب شده باعث ایجاد مشکل شده باشد چه؟ البته اگر واقعا نرمافزاری نصب شده باشد!
نرمافزارهای نامرئی
همیشه همین طور بوده. در کنار بازارهای معروف و پرمخاطب مانند بازار کامپیوتر، موبایل و ... همیشه خدا افرادی هستند که با استفاده یا بهتر بگوییم سوءاستفاده از عدم آگاهی مردم نسبت به مسائل فنی تجهیزات دیجیتالی و ... کسب درآمد میکنند.
بازار گوشی تلفن همراه از بازارهای پرمخاطبی است که ورود تکنولوژیهای جدید و پیشرفته به بازار این کالا باعث شده است تا شغلهای کاذبی در حاشیه این بازار به وجود آید.
بگذریم از دستفروشان گوشی، قاب، بند و عروسکهای موبایل که از کنار بازار گوشی نان میخورند، اما طی چند سال اخیر ورود گوشیهای جدید و پیشرفته به بازار که از لحاظ نرمافزاری پیچیدگیهای بیشتری دارند باعث شده برخی افراد با استفاده از عدم آگاهی مصرفکنندگان و به بهانههای مختلفی، عملیاتی روی گوشی موبایل انجام دهند و بابت انجام این عملیات یا به قول خودشان نصب نرمافزارهای مختلف از مشتری دستمزد زیادی دریافت کنند.
حال آنکه نرمافزارهای نصب شده قابل رویت نیستند و چه بسا اصلا نرمافزاری نصب نشده باشد.
فروشنده گوشی موبایل را از شما میگیرد و با این دلیل که در صورت عدمنصب نرمافزار، گوشی موردنظر دچار مشکلات زیادی میشود برای مدت کوتاهی آن را به لپتاپ یا pc وصل کرده و آن را در قبال دریافت مبلغی حدود ۴۰ تا ۵۰هزار تومان به شما تحویل میدهد و شما را مطمئن میکند که گوشی شما نه هنگ میکند، نه با مشکل خالی شدن ناگهانی شارژ باتری مواجه میشود و نه ... .
البته حواستان باشد، در مورد نرمافزار و اینکه کجا نصب شده است، چرا قابلرویت نیست و ... نباید پرسوجو کنید. زیرا طبق ادعای نصبکنندگان، این نرمافزارها Hidden (مخفی) هستند و به هیچ وجه قابلرویت نیستند.
اگر هم فکر میکنید این نرمافزارها را میتوانید از اینترنت دانلود کنید، باز هم اشتباه کردهاید؛ چراکه باز طبق ادعای نصبکنندگان، این نرمافزارها در اینترنت موجود نبوده و به صورت محدود در اختیار آنها قرار گرفته است.
جالب اینجا است که اکثر این افراد، کار سایر همکاران خود را قبول نداشته و اقدام آنها را زیر سوال میبرند.
طبق اعلام یکی از فروشندگان گوشی که در نصب نرمافزارهای مختلف روی گوشی هم دستی دارد، نصب نرمافزار روی گوشی کاری نیست که بتوان به هر کسی سپرد؛ چراکه بسیاری از افراد در بازار موبایل از نرمافزارهای قفل شکسته استفاده میکنند که کارآیی لازم را ندارند. از طرفی گروهی نیز با عملیاتی که روی گوشی انجام میدهند باعث بروز ایراد در گوشی میشوند. به اعتقاد این فروشنده، نرمافزارهایی که روی گوشی نصب میشوند باید اصل و اورجینال بوده و قفل شکسته نیز نباشد.
وی در مورد اینکه این نرمافزارها چگونه قابلشناسایی هستند، گفت: از آنجا که این نرمافزارها با نرمافزارهایی مانند گیم، منشی تلفنی، فارسیساز و ... متفاوت هستند قابلشناسایی نبوده و به صورت مخفی تنها برای جلوگیری از مشکلاتی مانند هنگ کردن و ... نصب میشوند. مبین یک فروشنده دیگر در این باره میگوید: کجای دنیا رسم است بابت ارائه خدمات به مشتری از وی دستمزدی دریافت نشود؟ ما نیز برای نصب نرمافزارهایی که سلامت گوشی را تضمین میکنند مبلغی حدود ۲۰ تا ۴۰هزار تومان از مشتری دریافت میکنیم.
به گفته این فروشنده، درست است که نرمافزارهایی که روی گوشیها نصب میشوند در اینترنت وجود دارد و قابلدانلود است، اما نرمافزارهای مخصوصی در بازار وجود دارند که از طرف شرکتهای تولیدی به فروشندگان ارائه میشود تا روی گوشی نصب شوند و در صورتی که نرمافزار مزبور نصب نشود گوشی دچار مشکل میشود، این در حالی است که نمایندگیهای فروش این ادعا را به شدت تکذیب کرده و میگویند، چه طور ممکن است گوشی که از مجرای قانونی وارد کشور میشود و توسط اداره استاندارد و ..... چک میشود دچار مشکل باشد؟
چه طور امکان دارد پرسنل فنی نمایندگیهای فروش تخصص لازم برای نصب این نرمافزارها را نداشته باشند و فروشندگان دارای این تخصص باشند؟
شاید معنی این گفته نمایندگیهای فروش این باشد که گوشیهایی که از مجراهای غیرقانونی (قاچاق) وارد کشور میشوند و بدون گارانتی به فروش میرسند به این نرمافزارها نیاز دارند، اما قصه چیز دیگری است.
ترفندی برای افزایش قیمت گوشیهای قاچاق
اگر سری به بازار خرید و فروش موبایل بزنید حتما شاهد خواهید بود که گوشیهایی بدون گارانتی با قیمتی حدودا ۵۰ تا ۶۰هزار تومان ارزانتر از گوشیهای گارانتیدار به فروش میرسند. فروشندگان نیز معمولا برای جبران این مبلغ به بهانه واکسینه کردن گوشی در مقابل برخی ایرادات، مبلغ ۵۰ تا ۶۰هزار تومان گارانتی را به اسم نصب نرمافزار از خریدار دریافت میکنند و به این صورت گوشی بدون گارانتی را با قیمت گوشی گارانتیدار به فروش میرسانند.
این طور که پیدا است، ارگانها نیز نظارتی بر عملکرد فروشندگان نداشته و با این دلیل که تا کنون شکایتی در این زمینه نشده است، از زیر بار این مسوولیت شانه خالی میکنند.
رودباری یکی از افرادی است که نرمافزارهای مذکور روی گوشیاش نصب شده است و از قضا گوشی وی دچار مشکلاتی از قبیل خاموششدن هنگام مکالمه آن هم در زمانی که شارژ گوشی پر است، هنگ کردنهای مداوم و ..... شده است.
به گفته وی، وقتی برای حل مشکل به فروشنده مراجعه کرده است با این پاسخ که گوشی ویروسی شده، مواجه شده است. وی نیز نرمافزار نصب شده روی گوشی را هرگز ندیده و اکنون به این نتیجه رسیده است که اصلا نرمافزاری روی گوشی نصب
نشده است.
به گفته وی، اگر بابت نصب نرمافزار از وی پول میگرفتند، مشکلی نبود، اما مساله اینجا است که بابت وصل چند دقیقهای گوشی به کامپیوتر از وی ۵۰هزار تومان دریافت کردهاند و حالا پس از یکماه گوشی موبایل نهتنها دچار مشکل شده بلکه فروشنده ادعا کرده است، برای رفع ایراد گوشی باید ۵۰هزار تومان دیگر بپردازد.
همانطور که میبینید، این مصرفکننده از چند جهت زیان دیده است. اول اینکه گوشی بدون گارانتی را با قیمت گوشی گارانتیدار خریداری کرده است. دوم اینکه با وجود پرداخت مبلغ اضافه گوشی وی دچار مشکل شده است و از همه مهمتر اینکه برای رفع ایراد گوشی دستش به هیچ جا بند نیست و نمایندگی فروش نیز مانند فروشنده مسوولیتی تقبل نمیکند. پس ناچار صاحب گوشی باید دست به دامن تعمیرکاران گوشی موبایل شده و وارد قصهای جدید شود.
توصیه نمایندگیهای فروش
نمایندگیهای فروش گوشی موبایل به خریداران گوشی موبایل توصیه میکنند از خرید گوشی بدون گارانتی خودداری کنند و در صورتی که گوشی بدون گارانتی خریداری میکنند، سعی کنند نرمافزارهای مورد نظر را خود نصب کرده یا از نصب آن توسط نصاب مطمئن شوند.
البته طبق اعلام نمایندگیهای فروش اخذ مبلغ اضافه از خریدار گوشی به بهانه نصب نرمافزار برای جلوگیری از هنگ کردن گوشی یک دروغ بزرگ است و نباید به آن توجه کرد.
صدری مدیرعامل شرکت نیا در اینباره میگوید: به این دلیل که طی سالهای اخیر شرکتهای تولیدکننده گوشی امکانات سختافزاری بیشتری را روی گوشیها ارائه کردهاند، اهمیت نرمافزار و نصب آنها روی گوشی بیشتر شده است و با توجه به این موضوع افراد سودجو برای اخذ مبلغ اضافه از خریداران ادعا میکنند
نرمافزاریهایی را روی گوشی نصب میکنند که اغلب این عمل صورت نمیگیرد و در صورتی هم که نرمافزاری نصب شود به دلیل اینکه نرمافزار قفل شکسته است، باعث هنگ کردن گوشی میشود.
به گفته صدری، عدم وجود نرمافزار هرگز باعث هنگ کردن گوشی نمیشود و این نرمافزار قفل شکسته است که باعث بروز ایراد در گوشی موبایل میشود.
مدیرعامل شرکت نیا افزود: متاسفانه برای مقابله با این افراد نمیتوانیم اقدام قانونی کنیم، چراکه نفس عمل نصب برنامه خلاف قانون نیست و برخی از برنامهها مانند تقویم فارسی، منشی تلفنی، Black List و... مفید هستند. پس نمیتوانیم بگوییم میتوانیم با این مساله (نصب نرمافزارهای قفل شکسته و نرمافزارهای نامرئی) مبارزه کنیم، بلکه باید دقت کنیم تا نرمافزار قفل شکسته روی گوشی نصب نشود تا گوشی دچار مشکل نشود.
همچنین به صرف اعتماد به فروشنده هر چه گفت، انجام ندهیم. گرایلی، مدیر بخش تعمیر و خدمات موبایل شرکت سیتادل، نمایندگی فروش گوشیهای سونی اریکسون نیز در این رابطه گفت: ادعای برخی از فروشندگان در رابطه با اینکه در صورتی که برخی نرمافزارها روی گوشی موبایل نصب نشود، گوشی دچار ایراد میشود، صحت ندارد و کذب است.
به گفته وی، نرمافزارهای مورد استفاده گوشیهای سونی اریکسون در سایت سونی اریکسون موجود است و کاربر گوشی میتواند این نرمافزارها را دانلود کند.
همچنین کاربران باید توجه داشته باشند در صورتی که مایل هستند، نرمافزاری را روی گوشی نصب کنند و از نرمافزار اورجینال استفاده کنند.
به گفته مدیر بخش تعمیر و خدمات موبایل سیتادل، اگر نرمافزار مورد استفاده با گوشی سازگار باشد مشکل پیش نخواهد آمد.
اتحادیه تجهیزات مخابراتی نیز در رابطه با این اقدام برخی از فروشندگان و دریافت مبلغ اضافی از صاحبان گوشی گفت: در صورتی که شکایتی در این زمینه وجود دارد، باید مطرح شود تا در شورای حل اختلاف در مورد آن تصمیمگیری شود.
ارسال نظر