سال جاه طلبی‌های بی‌پایان

گوگل در سال ۲۰۰۸ تلاش شدیدی برای گسترش دامنه فعالیت‌ها و نفوذ خود انجام داد و پا را از حوزه ارائه سرویس‌های جست‌وجو فراتر نهاد.

به گزارش فارس به نقل از پی سی ورلد و وی ان یونت، به‌رغم همه این تلاش‌ها شرایط دشوار اقتصادی تا حدودی دامنه موفقیت و به ثمر رسیدن طرح‌های جاه‌طلبانه گوگل را محدود کرد.

گوگل سال ۲۰۰۸ را با خرید شرکت دابل کلیک با پرداخت ۱/۳میلیارد دلار آغاز کرد. هدف گوگل از این کار موفقیت در بازار نمایش آگهی‌های گرافیکی اعلام شد.

در ماه آوریل ۲۰۰۸ این شرکت پروژه ای گسترده موسوم به

Google App Engine را راه اندازی کرد تا برنامه‌های کاربردی آنلاینی برای دیگر شرکت‌ها و کاربران طراحی کند. قرار بود دسترسی و استفاده از بخش اصلی این برنامه‌ها رایگان باشد، اما استفاده از سرویس‌های پیشرفته تر با پرداخت پول ممکن باشد.

این سرویس امکانات Google Docs، جی‌میل و Calendar گوگل را با هم ترکیب کرده بود، اما نتوانست به تهدیدی جدی برای نرم افزارهای Exchange و Office مایکروسافت مبدل شود.

بمب خبری گوگل در سپتامبر سال ۲۰۰۸ با عرضه مرورگر اینترنتی خاص این شرکت به نام کروم منفجر شد. گوگل اعلام کرد هدف از این کار تسهیل و تسریع دسترسی به خدمات مختلف آنلاین است. این شرکت همچنین اظهار امیدواری کرد که با استفاده از کروم استفاده از سرویس‌هایی همچون Google Docs و جی‌میل ساده تر شود. گوگل در ماه دسامبر نسخه نهایی کروم به نام کروم ۰/۱ را هم منتشر کرد، اما سهم این مرورگر از بازار به زحمت به یک درصد می‌رسد.

دومین اقدام شگفتی‌آفرین گوگل در سال ۲۰۰۸ ،عرضه سیستم عامل متن‌باز آندروید برای گوشی‌های همراه بود. اپراتور تی موبایل در ماه اکتبر عرضه انحصاری اولین گوشی مجهز به اندروید موسوم به G۱ را آغاز کرد. قرار است نسخه جدیدتر این سیستم عامل در سال ۲۰۰۹ عرضه شود. این ابتکار عمل گوگل در مجموع موفق تر از عرضه مرورگر اینترنتی بود.

به هر حال باید منتظر ماند و دید گوگل برای سال ۲۰۰۹ چه برنامه‌ها و نقشه‌هایی در سر دارد.