لنگر کشتی‌های فجیره روی گلوی کاربران اینترنتی ایران

روز پنج‌شنبه گذشته برای چندمین‌بار لنگر کشتی عبوری در فجیره امارات به شبکه زیرساخت کشور برخورد و حدود ۳۰ میلیون کاربر اینترنتی را دچار شوک جدیدی کرد. به دنبال این اتفاق شرکت‌ها و کاربران اینترنتی منتظر پاسخ مسوولان ذی‌ربط به ویژه شرکت زیرساخت برای حل این معضل و جبران ضرر خود هستند.

به گزارش فارس، نکته اصلی در قطعی‌های مکرر فیبر نوری عدم وجود مسیر پشتیبان قوی و به لحظه برای زمان‌های قطعی است.

در حال حاضر و همزمان با قطعی شبکه فیبر تنها از طریق ترکیه پهنای باند اینترنت کشور تامین می‌شود. سوال اینجاست اگر ترکیه در زمان کنونی اظهار عدم توانایی برای عرضه پهنای باند کند یا اگر پهنای باند ارائه و شبکه زیر ساخت کشور توان جذب را نداشت باشد، با ادامه قطعی شبکه چه کسی باید پاسخگو باشد؟

سوال جدی در زمان‌های قطعی فیبر نوری و شبکه اینترنت کشور جبران خسارت و ضرر و زیان شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت و مشتریان آنها از شبکه وب است. با قطعی فعلی چه سازمان و نهادی باید پاسخگوی زمان و هزینه از دست رفته شرکت‌ها و کاربران باشد. شاید متضرر اصلی در این برهه کاربر اینترنت باشد که سرعت پایین و قطعی را باید تحمل کند.

شبکه فیبر نوری با طول ۶۰ هزار کیلومتری خود نه تنها در مرزهای خارج از کشور بلکه درون مرزهای کشور نیز دچار آسیب می‌شود.

در حال حاضر و هر از چند گاهی بیل‌های مکانیکی شرکت‌های خدماتی به فیبر نوری گیر کرده و آن را پاره می‌کند. شاید عدم جاگذاری مناسب فیبر نوری در زمین و دریا (عمق کم جاسازی فیبر) دلیل اصلی قطعی و پارگی باشد. اهمال کاری برخی از پیمانکاران در جاگذاری فیبر نوری در مسیر و فضای مناسب از دلایل دیگر قطعی در داخل کشور باشد.

آیا زمان آن نرسیده که برای در امان ماندن از آسیب‌های جدی قطعی فیبر نوری به فکر بازنگری و بازسازی یا حتی نوسازی شبکه فیبر در کشور و خارج از مرزها باشیم. شاید این قطعی آخرین قطعی فیبر نوری نباشد.