«جی پی اس» ۱۵ ساله شد
سیستم مکانیاب جهانی یا جی پی اس از تکنولوژیهایی است که طی ۱۵ سال اخیر فرآیند تکامل پرسرعتی را پشت سر گذاشته و در بسیاری از موارد حیاتی به یاری بشر شتافته است.
به گزارش مهر، جهان تکنولوژی ۱۵ سال پیش در چنین تاریخی با یکی از بزرگترین تحولات خود مواجه شد. در تاریخ ۸ دسامبر سال ۱۹۹۳ وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا سیستم مکانیابی جهانی (GPS) را در دسترس شهروندان قرار داد.
ساختار اولیه تولید این سیستم در سال ۱۹۷۳ در پنتاگون پایه ریزی شده و در همان سال آزمایشها بر روی این سیستم آغاز شد. پس از آن در سال ۱۹۷۸ اولین ماهواره جی پی اس به فضا ارسال شده و تا سال ۱۹۷۹ تعداد ماهواره های ارسال شده برای افزایش پوشش دهی زمین از ۱۲ به ۲۴ افزایش یافت.
در ابتدا سیستم جی پی اس به صورت خاص مورد استفاده عملیات نظامی قرار می گرفت و به تدریج و با وقوع حوادث مختلف نظیر سقوط هواپیمای ۰۰۷ و کشته شدن بالغ بر ۲۶۹ نفر از مسافران، ایده همگانی کردن این سیستم جای خود را باز کرد و در نهایت در سال ۱۹۹۳ سیستم جیپیاس قابلیت استفاده عمومی را به دست آورده و در دسترس مردم قرار گرفت.
به تدریج و با شناسانده شدن این سیستم به جهانیان، تقاضای آن با افزایش روبهرو شده و همین امر باعث شد دقت آن به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند.
بر اساس گزارش ویرد، امروزه گسترش این سیستم به حدی رسیده است که افراد به راحتی و از طریق گوشیهای تلفن همراه خود به آن متصل شده و اطلاعات مختلفی از قبیل مسیر جادههای اصلی، مسیرهای هوایی و دریایی و دیگر اطلاعات را به راحتی به دست می آورند.
ارسال نظر