ساخت دوربین 4/1‌میلیارد پیکسلی برای رصد آسمان

ستاره‌شناسان از ماه دسامبر آسمان را با دوربین دیجیتالی ۴/۱ گیگاپیکسلی (۴/ ۱‌میلیارد پیکسل) زیر نظر می‌گیرند تا امکان بروز هرگونه مشکل در مدار زمین و لایه ازون مشخص شود. به گزارش فارس به نقل از InformationWeek، این دوربین دیجیتالی شامل تراشه‌ای می‌شود که در آزمایشگاه تخصصی لینکولن(Lincoln) وابسته به دانشگاه MIT تولید شده است.

دوربین ۴/۱ گیگاپیکسلی دانشمندان در اصل بخشی از تلسکوپ بزرگی خواهد بود که در مرکز «مائوی» (Maui) در کوه‌های «هالیکالا» (Haleakala) نصب می‌شود.

استفاده از این دوربین به ستاره‌شناسان کمک می‌کند تا ضمن کشف اجرام آسمانی جدید، وضعیت کره زمین را بهتر از گذشته مورد بررسی قرار دهند.

«جان تورنی» (John Tonry) یکی از ستاره‌شناسان دانشگاه هاوایی در این باره توضیح داد: «این دوربین دیجیتالی یکی از بهترین و بزرگترین ابزارهای ستاره‌شناسی در جهان است. ما به کمک این ابزار تصاویری تهیه کردیم که کیفیت آن ۳۸‌هزار در ۳۸‌هزار پیکسل بوده است. این عکس ۲۰۰ برابر باکیفیت‌تر از عکس‌هایی است که هم‌اکنون توسط بهترین دوربین‌های دیجیتالی موجود در بازار تهیه می‌شود.»

طبق اخبار رسیده، کنگره آمریکا در سال ۲۰۰۵ میلادی مرکز فضایی ناسا را موظف کرده بود که تا سال ۲۰۲۰ میلادی، تمامی اجرام آسمانی نزدیک کره زمین که بزرگ‌تر از ۱۴۰ متر هستند را شناسایی کند. این دوربین هم‌اکنون می‌تواند به راحتی کلیه این اجرام آسمانی را زیر نظر بگیرد.