رم نوعی قطعه ذخیره‌سازی اطلاعات در رایانه است. تفاوت رم با هارددیسک در پایداری اطلاعات موجود در آن‌ها و بعد در سرعت تبادل اطلاعات در آن‌ها است.اطلاعات موجود در رم با خاموش شدن کامپیوتر از بین می‌رود درحالی که هارد دیسک این‌گونه نیست.در اینجا فاکتورهای مهم در خرید حافظه‌های DDR۲ را بیان می‌کنیم.

حجم حافظه:حجم حافظه مهم‌ترین فاکتور تاثیرگذاری در کارایی سیستم است. هر برنامه‌ای که در کامپیوتر اجرا می‌شود تعدادی از فایل‌‌های خود را بر روی حافظه (رم) می‌ریزد و مقداری از آن را اشغال می‌کند. بنابراین درصورتی که حجم حافظه شما کمتر از میزان مورد نیاز آن برنامه باشد در اجرای برنامه دچار مشکل می‌شوید. پس هنگام خرید رم به میزان حجم حافظه‌ای که برنامه مورد نظر شما به آن احتیاج دارد دقت کنید و میزان رمی بیشتر از آن خریداری کنید. حداقل حجم حافظه توصیه شده برای سیستم عادی که به گشت‌‌و‌گذار در اینترنت یا کار با نرم‌افزارهای آفیس و از این قبیل می‌پردازند، ۵۱۲مگا بایت برای ویندوز XP و یک گیگابایت برای ویندوز ویستا است.

فرکانس حافظه: سرعت انتقال اطلاعات در حافظه توسط فرکانس حافظه مشخص می‌شود و با آن رابطه مستقیم دارد. پس هرچه فرکانس حافظه بالاتر باشد، رم توانایی انتقال اطلاعات در زمان کوتاه‌تری را دارد. فرکانس حافظه با مگاهرتز بیان می‌شود. انتخاب فرکانس حافظه به پردازنده و چیپ ست مادربورد هم بستگی دارد. برای مثال پردازنده سمپرون از حافظه‌های DDR۲ با حداکثر ۶۶۷ مگاهرتز فعالیت می‌کندو یا چیپ ست P۹۴۵ از اینتل از حداکثر فرکانس ۶۶۷ مگاهرتز پشتیبانی می‌کند. بنابراین قبل از انتخاب حافظه به پردازنده و مادربورد سیستم خود توجه کنید.

حافظه دوکاناله: مهندسی دوکاناله یکی از تکنولوژی‌های به کار رفته در مادربوردها است که سرعت تبادل اطلاعات در حافظه‌های سیستم را دو برابر می‌کند. برای استفاده از این تکنولوژی اولا باید مادربورد شما از آن پشتیبانی کند ثانیا نیاز به دو ماژول حافظه دارید که هم حجم و هم فرکانس یکسان داشته باشند. (بهترین حالت این است که از یک مارک باشند).