موبایل ایرانی
مذاکره تولیدکنندگان داخلی گوشی با برندهای معتبر جهانی!
محمود لیایی، مدیرکل دفتر صنایع برق، الکترونیک و فنآوری وزارت صنایع و معادن در گفتوگو با ایسنا، با اعلام این خبر گفت: هماکنون مذاکرات در مرحله مقدماتی قرار داشته و در صورت به نتیجه رسیدن این مذاکرات، قرار است که تولیدکنندگان داخلی تحت لیسانس برندهای یادشده اقدام به تولید و توزیع چند مدل گوشی تلفن همراه در کشور کنند. وی البته اشارهای به برندهایی که تولیدکنندگان داخلی در حال مذاکره با آنها هستند، نکرد.
او یادآور شد: وزارت صنایع و معادن پیش از این نیز با چند برند معتبر جهان در زمینه تولید گوشی تلفن همراه برای تولید در ایران وارد مذاکره شده بود، اما به دلیل عدم ثبات در تعرفههای گوشی تلفن همراه در کشور، این شرکتها حاضر به تولید در ایران نشده و مذاکرات ادامه نیافت.
وی تصریح کرد: در حال حاضر وزارت صنایع و معادن مصرانه روی ثبات تعرفههای فعلی واردات گوشی تلفن همراه به کشور تاکید داشته و در صورت ثبات تعرفهها امیدواریم با به نتیجه رسیدن مذاکرات یادشده، ارزش افزوده بیشتری از صنعت گوشی تلفن همراه نصیب کشور شده و برندهای معتبر جهان به جای تولید در چین و واردات آن به ایران، مستقیما با مشارکت تولیدکنندگان داخلی، اقدام به تولید گوشی تلفن همراه در ایران کنند.
گفتنی است، در حال حاضر تعرفه واردات گوشی تلفن همراه به صورت سیکیدی، اسکیدی و سیبییو به ترتیب ۴، ۱۰ و ۲۵درصد است.
وی نیاز کشور به گوشی تلفن همراه در سال جاری را حدود 15میلیون دستگاه برآورد کرد.
بالا بودن تعرفه، انگیزه قاچاق را افزایش میدهد
معاون وزیر بازرگانی در توسعه روابط اقتصادی گفت: بالا بودن تعرفه گوشی تلفن همراه در کشور انگیزه قاچاق این کالا را افزایش میدهد.
اصغر غضنفری، رییس کل سازمان توسعه و تجارت ایران در گفت و گو با موبنا بیان داشت: کالاهایی قاچاقپذیر هستند که تعرفه بالایی دارند و این خود باعث افزایش ریسکپذیری امر قاچاق در ایران میشود و به همین خاطر افرادی برای گذراندن زندگی خود و کسب درآمد به این کار رو میآورند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر هیچ گونه آمار و ارقامیدر خصوص قاچاق گوشی تلفن همراه به کشور از طریق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به وزارت بازرگانی و مرکز توسعه و تجارت اعلام نشده است.
وی گفت: اگر گزارشهایی مبنی بر قاچاق گوشی تلفن همراه به ایران وجود دارد باید مسوولان میزان آن را رسما اعلام کنند.
وی تصریح کرد: ستاد مبازه با قاچاق کالا، جهت مقابله با قاچاق گوشی تلفن همراه میتواند پیشنهادی درخصوص کاهش تعرفه 25درصدی به کمیسیون ماده یک در مرکز توسعه و تجارت ایران ارائه دهد.
بیلینگ همراه اول در چند مرحله نهایی خواهد شد
رییس هیاتمدیره شرکت مخابرات ایران گفت: پروژه بیلینگ همراه اول به دلیل اهمیت آن در چند مرحله در حال انجام است.
وفا غفاریان در گفتوگو با موبنا درخصوص روند اجرای پروژه بیلینگ همراه اول (صورتحسابگیری) با توجه به آن که بیش از یک سال از زمان مورد تعهد پیمانکار برای اتمام آن میگذرد، اظهار داشت: این پروژه همچنان در حال پیگیری است، اما به دلیل اهمیت آن، هنوز به مقطع مشخص و نهایی نرسیده است.
وی با تاکید بر اینکه این پروژه در مرحله اول، نیاز اصلی به صدور صورتحساب مشترکان را مرتفع ساخته است، یادآور شد: بخش بینالمللی پروژه باید توسط شرکتهای خارجی تامین شود که به دنبال انجام قرارداد با این شرکتها هستیم.
شرکت صاایران پیمانکار پروژه بیلینگ اپراتور اول دولتی تلفن همراه کشور است که تاکنون نتوانسته است راهاندازی این سرویس را به اتمام برساند.
مرکز بیلینگ یا سیستم یکپارچه صورتحسابگیری، قابلیت محاسبه دقیق کارکرد ماهانه مشترکان تلفن همراه و جلوگیری از هرگونه اشتباه، تقلب و ریزش مالی، در صورتحسابها را دارد.
در مناقصه بیلینگ شرکت ارتباطات سیار دولتی، صاایران از میان شرکتهای پرورش دادهها، عصر دانش افزار و دادهپردازی ایران با رقم پیشنهادی 161میلیارد تومان برنده اجرای این پروژه شد که با نظارت سازمان بازرسی کل کشور این مبلغ به 110میلیارد تومان کاهش یافت.
ارسال نظر