گوشی‌هایی با قیمت‌های چند ده میلیونی

مریم عسگری

مرد صاحب کارخانه است، با انبوهی مال و منال!

همین توجیه مناسبی است برای اینکه به برکت در اختیار داشتن ثروت زیاد، خیلی از چیزهایش با سایرین متفاوت باشد. از اتومبیلی که سوار می‌شود گرفته، تا ساعت مچی‌اش، همه از بهترین‌ها هستند. چه برسد به گوشی تلفن همراهش!

دستش را که در جیبش می‌کند و گوشی طلاکوبش را بیرون می‌کشد، برق برلیان‌های ریز و درشت روی گوشی نگاهت را اسیر خود می‌کند. این هم یک گوشی چند میلیون تومانی است از خیل گوشی‌های گران‌قیمتی که حدود دو تا سه ماه پیش وارد بازار شده‌اند. گوشی که قیمت آن دست‌کمی از قیمت سیم‌کارت رند داخل آن که ترکیبی از تکرار چندباره دو عدد است ندارد. خوب، تعجبی ندارد. به قول قدیمی‌ها دارندگی است و برازندگی...

گوشی‌های میلیونی

تا همین سه چهار ماه قبل که گوشی‌های یک تا دو میلیون تومانی از لحاظ قیمت در موضع قدرت نشسته و عنوان گران‌قیمت‌های بازار را یدک می‌کشیدند، شاید کمتر کسی تصور می‌کرد که گوشی‌هایی با قیمت‌های چند ده میلیونی وارد بازار شوند و با استقبال بالایی از سوی قشر مرفه جامعه مواجه شوند.

اما...

شواهد نشان می‌دهد، پس از گذشت حدود سه ماه از ورود این گوشی‌ها به بازار داخلی، نه تنها این گوشی‌های اعیانی با استقبال قشر مرفه جامعه مواجه شده‌اند، بلکه بین مدل‌های مشابه این گوشی‌ها که اغلب قیمتی یک تا ۵میلیون تومان دارند نیز میهمان برخی از فروشگاه‌های گوشی تلفن همراه شده‌اند. گوشی‌هایی که به‌رغم اینکه به جواهرآلات بدلی یا پوشش طلا مزین شده‌اند اما تنها وجه تمایز آنها با گوشی‌های چند ده میلیون تومانی، تنها قیمت پایین‌تر آنها (یک تا ۵میلیون تومان) نیست. بلکه...

به گفته یکی از فروشندگان این گوشی‌های گران‌قیمت، گوشی‌هایی که قیمتی بین ده تا ۳۵میلیون تومان دارند به ندرت یا بهتر بگوییم اصلا پشت ویترین مغازه‌ها قرار نمی‌گیرند.

بلکه فروشندگان مدل‌های مختلف این گوشی‌ها را داخل کاتالوگ به خریدار نشان داده و از وی سفارش گرفته و گوشی مورد نظر را به واردکننده سفارش می‌دهد و حدود ۵۰درصد از مبلغ کل گوشی را قبل از تحویل کالا به خریدار از وی اخذ می‌کند. مابقی مبلغ هم می‌ماند برای زمان تحویل گوشی به مشتری.

این در حالی است که گوشی‌هایی که قیمتی کمتر از ۱۰میلیون تومان دارند به راحتی پشت ویترین فروشگاه جاخوش کرده و در انتظار مشتری نشسته‌اند.

برندهای درخشان ورتوو بنگ والاف سن از برندهای مطرحی هستند که گوشی‌های اعیانی نام آنها را یدک می‌کشند.

طبق اعلام یکی از فروشندگان این گوشی‌ها، گوشی‌های گرانقیمت ورتو و بنگ والاف سن که قیمتی حدود ۳ تا ۳۵میلیون تومان دارند به طور سفارشی وارد کشور می‌شوند و اصلی‌ترین خصیصه این گوشی‌ها پوشش آنها از یاقوت کبود، الماس، برلیان و طلا است و معمولا از امکانات فنی چندانی برخوردار نیستند و تنها ظاهر زیبای آنها است که توجه افراد متمول جامعه را به خود جلب می‌کند. به گفته این فروشنده در حال حاضر دو مدل گوشی FERARRI از خانواده ورتو (VERTU) در بازار تهران وجود دارد که قیمت حدود ۹میلیون تا ۲۵میلیون تومان دارند. این گوشی‌ها که از پوشش طلا و سنگ‌های قیمتی برخوردارند به طور سفارشی وارد کشور می‌شوند و دلیل اختلاف قیمت آنها در میزان سنگ‌های قیمتی به کار رفته در آنها است.

SOLIPAIRE مدل دیگری از گوشی‌های گرانقیمت ورتو است که پوشش جلوی بدنه آن ترکیبی از طلای ۱۸ عیار و یک الماس دو قیراطی است.

بدنه کلی این گوشی نیز از تیتانیوم ساخته شده و در داخل آن ۲۰ قطعه یاقوت به کار برده شده است.

این گوشی ۲۲میلیون تومانی در حقیقت یک گوشی لوکس و زیباست که فاقد دوربین عکاسی و فیلمبرداری، بلوتوث و حتی کارت حافظه است.

ورتو یک مدل دیگر نیز برای افراد زیباپسند و البته پولدارها به بازار معرفی کرده است که عنوان گرانقیمت‌ترین گوشی را نیز از آن خود کرده است.

پوشش بدنه این گوشی از جنس پوست مار کبری است و در قسمت داخلی آن از چندین قطعه الماس استفاده شده است.

این گوشی قیمتی حدود ۸۰۰میلیون تومان دارد و تاکنون وارد بازار ایران نشده است. زورتی یک فروشنده دیگر که حوالی میدان میرداماد به خرید و فروش گوشی‌های اعیانی مشغول است نیز مدل Seren را از گوشی‌های گرانقیمت و زیبای برند بنگ والاف سن معرفی کرد. به گفته وی این برند سوئدی تاکنون پنج مدل گوشی گرانقیمت را وارد بازار کرده است که قیمتی حدود سه تا چهارمیلیون تومان دارند و نسبت به گوشی‌های ورتو از قابلیت‌های فنی پیشرفته‌تری برخوردارند.

که در این بین می‌توان به تجهیز این گوشی‌ها به دوربین ۵مگاپیکسلی، کارت حافظه و بلوتوث و... اشاره کرد.

به غیر از ورتو انگلیسی و بنگ والاف سن سوئدی، برندهای مطرح دیگری که در زمینه تولید و عرضه پوشاک، عینک، زیورآلات و... صاحب اسم و رسم هستند نیز در این عرصه سعی کرده‌اند حضور داشته باشند.گوچی، ورساچی و... از برندهایی هستند که در این عرصه حضور داشته‌اند. اگر سری به مرکز خرید کامپیوتر پایتخت بزنید به احتمال زیاد خیل مراجعینی که مقابل یک فروشگاه کوچک جمع شده‌اند و به گوشی‌های درخشان پشت ویترین زل زده‌اند توجه شما را به خود جلب می‌کند.

گوشی‌های رنگارنگ و درخشان با مارک‌‌های گوچی، ورساچی و... پشت ویترین این مغازه جاخوش کرده‌اند.

جذابیت و کشش این گوشی‌ها برای مراجعین به حدی است که مغازه کوچک لحظه‌ای از حضور مراجعین بی‌نصیب نمی‌ماند. یکی از فروشندگان این فروشگاه می‌گوید: گوشی‌های موجود در این فروشگاه که با برندهای گوچی و ورساچی شناخته می‌شوند، قیمتی حدود ۳ تا ۷میلیون تومان دارند که بسته به نوع و میزان سنگ‌های به کار رفته در آنها قیمت‌ها متفاوت است. به گفته این فروشنده اکثر افرادی که برای خرید به این مکان مراجعه می‌کنند افرادی هستند از قشر متوسط به بالای جامعه.

به غیر از برندهای مذکور، برندهای مطرح تولیدکننده گوشی نیز در زمینه تولید گوشی‌های جواهرنشان اقداماتی کرده‌اند. نوکیا از دسته این تولیدکنندگان است. این شرکت با همکاری برندهای گوچی و ورساچی توانسته است چند نمونه از گوشی‌های مدل ۸۸۰۰ خود را به این برندها مزین کرده و با پوششی حاصل از ترکیب طلا و سنگ‌های قیمتی در عرصه تولید گوشی‌های گران‌قیمت خودی نشان دهد.

هم‌اکنون مدل ۸۸۰۰ این برند با نام ورساچی با قیمت ۶میلیون و ۲۰۰هزار تومان و مدل گوچی آن با قیمت ۵میلیون و ۷۵۰هزار تومان به فروش می‌رسد.

Sapphire ART ۸۸۰۰ نیز از گوشی‌های گران‌قیمت نوکیا است که قیمتی حدود یک‌میلیون و ۱۵۰ تا یک‌میلیون و ۲۰۰هزار تومان دارد.

این گوشی به یک یاقوت کبود که به عنوان دکمه مرکزی کلید چند جهت، گوشی به کار رفته، مجهز است.

دروازه‌های ورودی برخی از فروشندگان گوشی ادعا می‌کنند، این گوشی‌ها از طریق دبی و برخی می‌گویند از کشور چین وارد کشور می‌شوند. این در حالی است که گروه دیگری معتقدند، گوشی‌های ورتو و بنگ‌‌والاف سن که به طور سفارشی وارد کشور می‌شوند و چین یا دبی نقشی در این بین ایفا نمی‌کند.البته برخی از فروشندگان نیز معتقدند، برخی افراد سودجو، توانسته‌اند برخی از مدل‌های نوکیا را که با عنوان گوچی و ورساچی وارد کشور می‌شوند را از طریق قاچاق وارد کشور کنند که خب این موضوع جدید یا عجیبی نیست!

مخاطبان اعیان

اگرچه گوشی‌های گران‌قیمت و جواهرنشان تماشاچیان زیادی دارند؛ اما به دلیل قیمت بالای آنها میزان خرید و فروش آنها چندان زیاد نیست.

طبق اعلام فروشندگان، اکثر خریداران این گوشی‌ها را قشر مرفه جامعه تشکیل می‌دهند.البته گوشی‌های

Sapphire Arte۸۸۰۰ نوکیا که قیمتی حدود یک‌میلیون و ۱۵۰هزار تا یک‌میلیون و ۲۰۰هزار تومان دارند مخاطبین بیشتری دارند و اکثر افرادی که به ظاهر و طراحی گوشی توجه نشان می‌دهند متقاضی خرید این گوشی‌ها هستند. گوشی‌های گران‌قیمت Vertu را نیز افراد خاصی مطالبه می‌کنند.

به گفته فروشندگان، افرادی که اتومبیل‌شان قیمتی بالای چند صدمیلیون دارد قطعا خرید یک گوشی چند ده‌میلیون تومان چندان برایشان سنگین نیست.