با راه‌اندازی آزمایشگاه سنجش استاندارد گوشی تلفن‌همراه در سال‌جاری داشتن استاندارد برای کلیه گوشی‌ها اجباری می‌شود. احمد رضا کلیشادی، معاون فنی مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک، در گفت‌وگو با سیتنا، اظهار داشت: به علت تشعشعات تلفن‌همراه که می‌تواند روی سلامتی کاربران موثر باشد و اثر نامطلوب بگذارد علاوه بر استانداردهایی که در خصوص سایر کالاهای IT وجود دارد یک سری استانداردهای جدید هم اضافه شده است. وی افزود: تشعشعات تلفن‌همراه را با وسایل خاصی‌اندازه‌گیری می‌کنند که اطمینان حاصل شود از حد مجاز بیشتر نباشد. وی خاطر نشان کرد: در این مورد تحقیقاتی صورت گرفته و استانداردهای بین‌المللی آن مشخص شده که یکی از این استانداردهای بین‌المللی به صورت استاندارد ملی درآمده است.

وی افزود: این استاندارد مربوط به چگونگی اندازه‌گیری تشعشعات تلفن‌همراه است. وی اظهار داشت: گوشی‌هایی که در سطح بین‌المللی تولید می‌شود سعی می‌کنند این استانداردها را رعایت کنند.

وی خاطر نشان کرد: ملاکی در این استاندارد به نام SAR وجود دارد که نشان می‌دهد گوشی تولید شده چه میزان تشعشع دارد.وی تصریح کرد: گوشی‌های معتبر اروپایی و آمریکایی این استاندارد را رعایت می‌کنند و عمدتا گوشی‌های بی‌نام و نشان این‌گونه استانداردها را رعایت نمی‌کنند.

وی در پایان اظهار داشت: با تدوین این استاندارد ملی در صدد خرید تجهیزات و راه‌اندازی آزمایشگاه سنجش استاندارد تلفن‌همراه در سال‌جاری هستیم تا با اجباری شدن این نوع استاندارد از سوی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران یا وزارت صنایع، مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک بتواند به وظیفه خود عمل کند.

تصویب تعرفه اینترنت همراه اول در کارتابل تنظیم مقررات

تعرفه پیشنهادی شرکت مخابرات ایران در خصوص استفاده از سرویس GPRS همراه اول به سازمان تنظیم مقررات ارائه شد.

در این پیشنهاد که به تصویب مجمع مخابرات ایران رسیده است، تعرفه استفاده از اینترنت همراه اول، ارزان تر از تعرفه این سرویس است که فعلا از سوی ایرانسل ارائه می‌شود. همراه اول قصد دارد هزینه فعال‌سازی این سرویس را از مشترکان خود دریافت کند. این در حالی است که سازمان تنظیم مقررات بر تعرفه واحد بر خدمات دیتای اپراتورهای تلفن‌همراه تاکید دارد.

تعرفه سرویس GPRS سیم‌کارت‌های ایرانسل برای هر کیلوبایت ۱۵ریال است که در جشنواره شگفتی‌های این اپراتور، نرخ این سرویس تنها یک ریال برای هر کیلو بایت در نظر گرفته شده است.

۸هزار درخواست پیگیری مزاحمت تلفنی

با توجه به بالا رفتن آگاهی و فرهنگ استفاده از تلفن‌همراه، آمار و تعداد مزاحمان تلفن‌همراه نسبت به کل آمار مشترکان همراه اول درصد ناچیزی است. محمد آبایی، مدیر کل بازرسی شرکت ارتباطات سیار، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: آمار تلفن‌های همراه دایمی و اعتباری اپراتور اول در کل کشور و تا پایان نیمه‌ اول سال ۸۶ تعداد ۱۹میلیون و ۷۵هزار و ۸۹۰ بوده که از این آمار تعداد کسانی که مزاحم تلفنی داشته و به تکمیل فرم برای رسیدگی اقدام کردند در کل استان‌ها و تهران تعداد ۷هزار و ۵۶۶ نفر بود.

وی افزود: اگر بخواهیم درصد این میزان را که اعم از سیم‌کارت‌های دایمی و اعتباری اپراتور اول است، بگیریم چهارصدم درصد می‌شود که این آمار در نیمه‌ اول سال ۸۶ است. آبایی در ادامه اظهار کرد: تعداد این آمار تا پایان نیمه‌ دوم سال ۸۶، ۲۴میلیون و۳۹۱ هزار و ۷۰۸ بود که از این آمار کسانی که به تکمیل فرم شکایت به جهت داشتن مزاحم تلفنی اقدام کردند، در نیمه‌ دوم سال ۸۶ تعداد ۸ هزار و ۲۸۳ نفر بود.

وی با بیان این که این میزان ۳۴ هزارم درصد از این تعداد بود که به نسبت تعداد مشترکان موجود درصد زیادی نیست، تصریح کرد: خوشبختانه این آمار زیر حد استاندارد است که البته این موارد تعدادی است که در این زمینه شکایت داشتند که از این آمار ممکن است تعدادی از شکایت‌ها تایید نشده باشد و آن‌هایی که تایید شدند نیز جرایم مورد نظر در صورت تکرار اعمال شد.

احتمال بروز مشکل در برخی پیش شماره‌های همراه اول

از ساعت یک بامداد یکشنبه ۲۶ خردادماه به مدت ۴۸ ساعت، احتمال بروز مشکل در پیش شماره‌های ۰۹۱۲۷، ۰۹۱۹۱و ۰۹۱۹۲ همراه اول وجود دارد.

از ساعت یک بامداد یکشنبه ۲۶ خردادماه سال‌جاری، در راستای اجرای عملیات توسعه شبکه همراه اول، مرکز HLR مشترکین سیم کارت‌های همراه اول با پیش شماره‌های ۰۹۱۲۷، ۰۹۱۹۱و ۰۹۱۹۲ جابه‌جا می‌شود. در حین اجرای این عملیات، در یک بازه ۴۸ ساعته، احتمال بروز مشکل برای برخی از این سیم‌کارت‌ها وجود دارد. این گزارش در پایان، ضمن پوزش از این گروه مشترکین همراه اول، آورده است:‌ مرکز ارتباط مردمی شرکت ارتباطات سیار ایران با شماره ۰۹۹۹۰ کماکان آماده پاسخگویی به تمامی مشترکین سیم کارت‌های همراه اول در مورد کلیه مشکلات احتمالی است.