فوربس معرفی کرد
قدرتمندترین مردان تکنولوژی
همین چند ماه پیش بود که جمعیت جهان از مرز هفت میلیارد نفر گذشت. از میان هفت میلیارد نفر ساکنان سیاره زمین اما تنها هفتاد نفر هستند که به عنوان قدرتمندترین افراد شناخته میشوند.
همین چند ماه پیش بود که جمعیت جهان از مرز هفت میلیارد نفر گذشت. از میان هفت میلیارد نفر ساکنان سیاره زمین اما تنها هفتاد نفر هستند که به عنوان قدرتمندترین افراد شناخته میشوند.
هر کدام از این افراد قدرتمند میتوانند از یک میلیاردر گرفته تا یک رهبر مذهبی یا حتی دلال دارو متغیر باشند. در واقع مجله معتبر فوربس هر سال به بررسی و معرفی قدرتمندترین افراد جهان میپردازد. این افراد بر اساس معیارهای مشخصی بررسی و انتخاب میشوند.
به طور کلی کارشناسان فوربس این بررسی را بر اساس چهار معیار انجام میدهند. اولین و مهمترین معیار تعداد افرادی هستند که آن شخص بر آنها حکومت میکند و رهبری آنها را به عهده دارد. به این ترتیب برای پاپ (هفتمین فرد قدرتمند جهان) این شاخص با تعداد کاتولیکهای جهان اندازهگیری میشود و برای شخصی مانند «جفری ایملت» مدیرعامل شرکت General Electric (بیست و هشتمین فرد قدرتمند جهان) این معیار با تعداد کارمندان شرکتش مشخص میشود. معیار بعدی منابع مالی است که هر کدام از این افراد در اختیار دارند که این منابع میتوانند برای یک شرکت درآمد، برای یک کشور تولید ناخالص ملی یا برای یک میلیاردر دارایی خالص او باشند. محدوده و منطقه تحت نفوذ هر فرد معیار سوم این بررسی است. به عنوان نمونه «مایکل بلومبرگ» شهردار نیویورک (هفدهمین فرد قدرتمند جهان) یک سیاستمدار با نفوذ و یک سرمایهگذار بزرگ در عرصه رسانه است.
این محدوده به اندازه شهر بزرگ نیویورک است. در نهایت اما کارشناسان فوربس بررسی میکنند که این افراد قدرتمند چطور قدرتشان را اداره میکنند و به کار میگیرند.
در فهرست قدرتمندترین افراد سال ۲۰۱۱ یک بار دیگر رتبه اول به یک مرد اختصاص پیدا کرده است. باراک اوباما رییسجمهور ایالات متحده آمریکا در فهرست امسال به عنوان قدرتمندترین فرد جهان انتخاب و معرفی شده است. با این همه اما از بین هفتاد شخص قدرتمند جهان، ده نفر از بزرگترین و شناخته شدهترین فعالان عرصه تکنولوژی هم انتخاب شدهاند. این موضوع نشان میدهد که در کنار رهبران و بزرگان سیاسی، مذهبی یا میلیاردرهای جهان، فعالان تکنولوژی هم جایگاه خاص خودشان را دارند و شاید حتی تاثیری به اندازه یا بیشتر از این افراد بر جهان اطراف خودشان بگذارند. به این ترتیب نفوذ تکنولوژی در زندگی روزمره افراد و تاثیر آن بر روندهای جهانی بیشتر از گذشته احساس میشود.
با این اوصاف قدرتمندترین افراد جهان تکنولوژی به ترتیب عبارتند از:
بیل گیتس موسس شرکت Microsoft: او در این رتبه بندی به عنوان یکی از روسای بنیاد خیریه بیل و ملیندا گیتس جایگاه پنجمین فرد قدرتمند جهان را به خودش اختصاص داده است. او در حال حاضر با دارایی خالص ۵۹ میلیارد دلار در سن ۵۶ سالگی دومین فرد میلیاردر جهان و اولین فرد میلیاردر آمریکا است.
او علاوه بر اینکه با تاسیس غول نرمافزاری Microsoft تحول بزرگی در دنیای تکنولوژی ایجاد کرده است، توانسته با فعالیتهای خیرخواهانه کمک بزرگی به ریشه کنی مالاریا در مناطق محروم دنیا بکند.
مارک زوکربرگ، موسس Facebook: او حالا در بیست و هفت سالگی با دارایی خالص ۵/۱۷ میلیارد دلار عنوان نهمین فرد قدرتمند جهان را در اختیار دارد. او حالا بزرگترین شبکه اجتماعی جهان را اداره میکند و اطلاعات بیش از ۸۰۰ میلیون نفر از مردم دنیا را که برابر ۱۰ درصد از کل جمعیت جهان میشود، در اختیار دارد. آخرین تحقیقات نشان میدهد که مردم آمریکا بیش از شش ساعت از وقتشان را در روز صرف گشت و گذار در شبکه اجتماعی Facebook میکنند.
کارلوس اسلیم هیلو رییس هیاتمدیره شرکت Telmex: او در سن هفتاد و یک سالگی ثروتمندترین فرد جهان و البته مکزیک و رییس بزرگترین شرکت مخابراتی این کشور است. شرکت Telmex همچنین در کشورهایی مانند آرژانتین، کلمبیا، برزیل و دیگر کشورهای آمریکای لاتین به ارائه خدماتش میپردازد. اسلیم هیلو حالا به عنوان بیست و سومین فرد قدرتمند جهان انتخاب و معرفی شده است.
جفری ایملت مدیرعامل شرکت General Electric: او درآمدی بیش از ۲۱ میلیارد دلار دارد و در سن ۵۵ سالگی بیست و هشتمین فرد قدرتمند جهان است. او سالهاست که مدیریت سومین کمپانی بزرگ جهان را در اختیار دارد؛ شرکتی که محصولات مختلفی در زمینه لوازم مصرفی الکترونیک را طراحی و تولید میکند.
سرگی برین و لری پیج مدیرعاملان شرکت Google: دو مدیر شناخته شده غول موتورهای جستوجوی اینترنتی همراه با هم عنوان سیامین افراد قدرتمند جهان را بهدست آوردهاند. سرگی برین سی و هشت ساله است و حجم داراییهای خالصش به ۷/۱۶ میلیارد دلار میرسد.
او برخلاف دوست و همراهش لری پیج که در حال حاضر مدیرعامل Google هم هست، بیشتر در پشت پرده فعالیت میکند و بسیاری معتقدند که راز استراتژیهای موفق این شرکت در دستان او است.
جف بزوس مدیرعامل شرکت Amazon: چهلمین فرد قدرتمند جهان در چهل و هفت سالگی و با داراییهای خالص ۱/۱۹ میلیارد دلاری این عنوان را به خودش اختصاص داده است. او سیامین میلیاردر بزرگ جهان است و مدیریت بزرگترین خرده فروشی آنلاین جهان را به عهده دارد. شرکت او در سال گذشته با معرفی تبلت جدید Kindle Fire یک بار دیگر توجه همه را به خودش جلب کرد.
رابین لی مدیر عامل شرکت Baidu: چهل و دومین فرد قدرتمند جهان در چهل و دو سالگی و با حجم دارایی خالص ۲/۹ میلیارد دلار این عنوان را به خودش اختصاص داده است.
رابین لی که دومین فرد ثروتمند چین است، مدیریت بزرگترین موتور جستوجوی اینترنتی چین را هم به عهده دارد. شرکت او مشارکتهای مختلفی را با Microsoft و Google انجام داده است.
تیم کوک مدیرعامل شرکت Apple: همه او را به عنوان جانشین محبوبترین نابغه دنیای تکنولوژی یعنی استیو جابز میشناسند. کوک در روزهای اوج بیماری جابز و بعد از مرگ او مدیریت Apple را به عهده گرفت.
حالا او در 51 سالگی و با درآمد 59 میلیارد دلاری عنوان پنجاه و هشتمین فرد قدرتمند جهان را در اختیار گرفته است. حالا او میراث استیو جابز را که ارزشمندترین شرکت جهان است در اختیار دارد و بسیاری منتظرند تا عملکرد او را در این شرکت دنبال کنند.
ماسایوشی سان مدیر عامل شرکت SoftBank: او در سن ۵۴ سالگی و با دارایی خالص ۵/۷ میلیارد دلار حالا شصتمین فرد قدرتمند جهان است. سان مدیریت یکی از بزرگترین شرکتهای مخابراتی و اینترنتی ژاپن را به عهده دارد و عنوان صد و سیزدهمین میلیاردر جهان را در اختیار دارد. ثروتمندترین فرد ژاپن یکی از طرفداران پر و پا قرص استیو جابز نابغه بزرگ دنیای تکنولوژی است و بعد از مرگ او گفته بود: «جابز برای من قهرمان بود و یک استاد بزرگ».
ارسال نظر