رقابت تنگاتنگ در بازار گوشیها
دگردیسی هوشمندها
طی دورهای ساخت گوشی هوشمند انگیزهای رقابتی میان تولیدکنندگان ایجاد کرده بود، کم کم ساخت این مدل گوشیها همهگیر شد، تا آنجا که اکثر تولیدکنندگان حتی آنهایی که در کارگاههای کوچک چین هم گوشی میساختند اقدام به تولید گوشی هوشمند کردند. در آن زمان سیستمعاملها انگشت شمار بودند و از یکی دوتا تجاوز نمیکردند، به طوری که ۸۰ درصد گوشیهای هوشمند مبتنی بر ویندوز موبایل مایکروسافت ساخته میشد. به گزارش موبنا، پس از ورود اپل به عرصه گوشیهای هوشمند، کلا ساخت گوشی متحول شد. در آن زمان اکثر تولیدکنندگان سعی کردند گوشیهایی بسازند که به اپل شباهت داشته باشد و تولید گوشی با صفحه نمایش لمسی باب شد. همه شرکتها سعی میکردند گوشیهایی در سایزهای مختلف بسازند که فقط صفحه نمایش لمسی داشته باشد. کمکم علاوه بر نمایشگر لمسی، صفحه کلید کامل و کشویی در بازار مد شد. از این رو تولیدکنندگان به فکر افتادند گوشیهایی بسازند که علاوه بر صفحه نمایش لمسی، صفحه کلید کامل هم داشته باشد.پس از آن گوشیهای هوشمند به سوی بزرگتر شدن و افزایش سایز صفحه نمایش سوق پیدا کرد و به این ترتیب گوشیهای هوشمندی که بزرگترینشان آی فون با سایز ۵/۳ اینچ بود رشد کردند و به ۴ اینچ و ۲/۴، ۳/۴، ۵/۴، ۶/۴ رسید و تا آنجا که سامسونگ بزرگترین گوشی هوشمند دنیا را با نام Galaxy Note و سایز ۳/۵ اینچ ساخت.در این میان تولید گوشیها با پردازنده قدرتمند، رقابت شدیدی را میان تولیدکنندگان به راه انداخت و پردازشگر گوشیها از مگاهرتز به گیگاهرتز سوق پیدا کردند و از تک هستهای به دوهستهای کوچ کردند، اما به اینجا هم ختم نشد و چندی پیش در نمایشگاه CES ۲۰۱۲ فوجیتسو از گوشی هوشمندی رونمایی کرد که به پردازنده ۴ هستهای مجهز شده بود.
ساخت گوشیهای هوشمند با دوربینهای پیشرفته هم دورهای را به خود اختصاص داد و از زمانی که گوشی N۹۵ نوکیا با دوربین ۵ مگاپیکسلی در بازار غوغا کرد و در رده پرفروشترین و گرانترین گوشیهای دنیا قرار گرفت، مدت زمان زیادی نگذشت که ساخت گوشیهایی با دوربین ۸ مگاپیکسلی رونق گرفت و نوکیا باز هم در این زمینه پیش دستی کرد و نخستین گوشی دنیا با دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با نام N۸ را به بازار آورد و HTC از اولین گوشی هوشمند خود با دوربین ۱۶ مگاپیکسلی در نمایشگاه CES رونمایی کرد. با همه این تفاسیر رقابت در میان تولیدکنندگان هر روز بیشتر میشود و هر زمان آنها سوژهای برای رقابت در برابر یکدیگر پیدا میکنند. به نظر میرسد این روزها ساخت گوشیهای هوشمند با ضخامت کم، ذهن بسیاری از تولیدکنندگان را درگیر کرده است.البته ساخت این گوشیها از دو سال گذشته با عرضه
آی فون ۴ آغاز شد. این گوشی ۳/۹ میلیمتر ضخامت داشت و در آن زمان توانست عنوان باریکترین گوشی هوشمند دنیا را به خود اختصاص دهد. مدت زمان زیادی نگذشت که سامسونگ برای رقابت با این غول آمریکایی از گوشی Galaxy S رونمایی کرد. البته این گوشی چند دهم میلیمتر از آی فون ضخیمتر بود اما صفحه نمایش بزرگتر و وزن کمتری داشت. این گوشی هم طرفداران زیادی را به خود جذب کرد و به یکی از پرفروشترین گوشیهای هوشمند دنیا تبدیل شد. پس از آن سونیاریکسون گوشی هوشمندی از سری Xperia با نام Arc ساخت که به لحاظ طراحی، کمی با گوشیهای هوشمند هم دورهاش متفاوت بود. این گوشی فقط ۷/۸ میلیمتر ضخامت داشت، اما به گونهای طراحی شده بود که هر بخشی از کنارههای گوشی ضخامت متفاوتی نسبت به بخشهای دیگر داشت و به این ترتیب شکل و شمایل خاصی به خود گرفته بود. در این زمان بود که سامسونگ ساکت ننشست و برای رقابت با این گوشی نسخه بعدی Galaxy S را با نام Galaxy SII تولید کرد که فقط ۵/۸ میلیمتر پهنا داشت. بنابراین رقابت به دهم میلیمتر کشیده شد.کم کم ضخامت گوشیهای هوشمند رو به کم شدن میرفت که همزمان با برگزاری نمایشگاه Ces ۲۰۱۲ شرکت چینی هواوی از گوشی هوشمندی رونمایی کرد که ضخامت آن فقط ۷/۷ میلیمتر بود، اما این شهرت هواوی خیلی عمر طولانی نداشت.سامسونگ که احساس میکرد از قافله عقب مانده به تازگی گوشی هوشمندی از سری Galaxy با نام S III ساخته که ۷ میلیمتر ضخامت دارد. از آنجا که هنوز سامسونگ از این گوشی به شکل رسمی رونمایی نکرده، اطلاعات دقیقی درباره آن منتشر نشده است، اما انتظار میرود که از قابلیت نمایش تصاویر به شکل سه بعدی پشتیبانی کند و بتوان از قلم برای دسترسی به کاربردهای آن استفاده کرد.
ارسال نظر