از گوشه و کنار
هشدارهای پلیس به کاربران شبکههای اجتماعی
پلیس فتا (فضای تبادل اطلاعات) از کاربران شبکههای اجتماعی خواست مراقب جعل هویت باشید؛ چرا که یکی از مهمترین موضوعاتی که کاربران را تهدید میکند موضوع جعل هویت است، به خصوص در زمانی که کاربر در زمینهای از افراد سرشناس و شناخته شده باشد. سرهنگ محمدخانی، رییس پلیس فتای استان گیلان گفت: کاربران در صورتی که در حیطه کسب و کار یا حوزه اجتماعی خود، فرد سرشناسی باشند، ممکن است افراد دیگری با سوء استفاده از محتواها و اطلاعاتی که آنان به صورت عمومی به اشتراک گذاشتهاند، با نام و هویت جعلی و راهاندازی صفحات مشابه، دست به اخاذی، کلاهبرداری و سایر اقدامات مجرمانه بزنند.
محمدخانی، افشا کردن اسرار ملی سازمانی را از دیگر راهکارها دانست و افزود: اگر افراد در سازمان، شرکت یا موسسهای کار میکنند، قطعا اطلاعاتی را در اختیار دارند که انتظار میرود آنان این اطلاعات را به صورت محرمانه نزد خود نگه دارند.
به گفته رییس پلیس فتای استان گیلان برخی از شبکههای اجتماعی نیز طوری طراحی شدهاند که ناخواسته افراد را به ورطه جاسوسی میکشانند.
وی اضافهکرد: برخی شبکههای اجتماعی که افراد نام و نشان خیابانها، اماکن و مراکز مهم و حساس را به اشتراک میگذارند، عملا کارکرد جاسوسی دارند و به راحتی این امکان را به دشمن میدهند که به اطلاعات مکانی مراکز مهم، حساس و حیاتی بدون کمترین زحمتی دسترسی داشته باشند.
محمدخانی از کاربران شبکههای اجتماعی خواست مراقب کرمهای رایانهای و تروجانها باشند چرا که برخی از خدمات شبکههای اجتماعی مثل «اپلیکیشنها» در دل خود، کرمهای رایانهای و تروجانها را انتشار میدهند.
وی از شهروندان خواست از پذیرفتن افرادی که با هویت، تصاویر و طرح مطالب اغواکننده سعی در ارتباطگیری و افزودن آنان به لیست دوستان یا علاقهمندان صفحه خود هستند، اجتناب کنند.
محمدخانی یکی دیگر از راههای مقابله با سوء استفاده در شبکههای مجازی را تنظیم حریمخصوصی ذکر کرد و گفت: تمامی شبکههای اجتماعی، ابزارهایی را در اختیار کاربران خود میگذارند که نسبت به تنظیم حوزه حریم خصوصی خود اقدام کنند با استفاده از این ابزارها میتوان دسترسی دیگران را محدود کرد.
ارسال نظر