رییس پلیس فتای استان گیلان از شهروندان خواست مراقب ارسال پیامک از سوی افراد سودجو و فرصت‌طلب باشند. سرهنگ محمدخانی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: برخی افراد سودجو و فرصت‌طلب از طریق ارسال پیامک با عناوین شرکت‌های معتبر به مشترکان تلفن‌همراه و اعلام اینکه در یک قرعه‌کشی برنده شده‌اید، اقدام به کلاهبرداری از شهروندان کرده‌اند.

رییس پلیس فتای گیلان ادامه داد: این افراد از طریق پیامک، اطلاعات حساب اینترنتی افراد شامل نام و نام‌خانوادگی، شماره حساب و رمز اول و دوم را به بهانه واریز وجه به حساب مشترکان اخذ و از این طریق با استفاده از روش‌های غیرقانونی از حساب آنان سرقت می‌کنند. محمدخانی با بیان اینکه افراد نباید به افرادی که از طریق تماس‌های تلفنی، پیام کوتاه و ایمیل خواهان دریافت اطلاعات حساب، رمز اول و دوم کارت و آدرس پستی برای ارسال جایزه یا واریز وجه نقد هستند، اعتماد کنند، تاکید کرد: شهروندان باید توجه داشته باشند که شرکت‌های معتبر درج اسامی برندگان قرعه‌کشی‌های خود را از طریق روزنامه‌های کثیرالانتشار، سایت‌های اینترنتی معتبر یا رسانه‌ملی اطلاع‌رسانی می‌کنند.

اپراتورها باید بسترهای بانکی را فراهم کنند نه آنکه بانک شوند

مدیر بازاریابی ایرانسل گفت: در کشوری مانند ایران که از ساختار بانکی قوی برخوردار است، در ارائه خدمات بانکداری همراه با به رسمیت شناختن بانک‌ها، اپراتورهای موبایل باید بستر تلفن همراه را به بستر مورد نیاز بانک‌ها تبدیل کنند. باقر صمدی گفت: هم‌اکنون حدود ۵۰ میلیون مشترک تلفن همراه در کشور وجود دارد.

مدیر بازاریابی اپراتور دوم تلفن همراه با اشاره به نقش ایرانسل در توسعه شهروند الکترونیک در ایران افزود: سرویس‌ها از جمله بانکداری و پرداخت همراه، بهداشت و درمان، حمل ونقل و مدیریت شهری، امنیت، مدیریت انرژی، آموزش و محیط زیست از جمله فعالیت‌های ایرانسل در توسعه سرویس‌های شهروند الکترونیک است.

وی در ادامه با تشریح سرویس‌های بانکداری و پرداخت همراه ایرانسل گفت: در دنیا دو نوع سیستم برای پرداخت از طریق تلفن همراه وجود دارد. صمدی توضیح داد: در کشورهایی که از نظام بانکی خوبی برخوردار هستند، سیستم‌ بانکی را با تلفن همراه مرتبط می‌کند. وی گفت: همچنین در کشورهایی که نظام بانکی ضعیف‌تری دارند، اپراتور تلفن همراه نقش بانک را نیز برعهده می‌گیرد.

صمدی گفت: اعتقاد ایرانسل این است که ایران با برخورداری از بیش از ۲۰ بانک و سرویس‌های متنوع بانکی، ساختاربانکی مناسبی دارد و با به رسمیت شناختن بانک‌ها، در پی تبدیل کردن بستر تلفن همراه به بستر مورد نیاز بانک‌ها است.

این مدیر شرکت ایرانسل تصریح کرد: ‌بنابراین ایرانسل معتقد است که در وضعیت فعلی بانکی کشور، بانک‌ها باید نقش خود را داشته باشند و اپراتور تلفن همراه تنها بستر لازم را برای بانک‌ها مهیا کند.

وی گفت:‌هم اکنون سیستم بانکداری همراه فراهم شده توسط ایرانسل، بربنای پیام‌های دستوری UCCD است که عدم نیاز به آپگرید کردن روی گوشی مهم‌ترین ویژگی این سرویس است.