بازار دیجیتال- با ورود موبایل‌های هوشمند به زندگی روزمره افراد و محبوب‌تر شدن آن‌ها در میان کاربران مختلف، بازار برنامه‌های کاربردی هم رونق بیشتری می‌گیرد.

حالا کاربری برنامه‌های کاربردی در بخش‌های مختلف زندگی کاری و شخصی افراد آنقدر زیاد شده که دانلود جدیدترین برنامه‌های کاربردی برای بعضی از کاربران به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های زندگی دیجیتالی‌شان تبدیل شده است. در واقع شاید به همین دلیل هم باشد که استیو جابز درباره این نرم‌افزارها گفته بود: «برنامه‌های کاربردی، تکه‌هایی از جادو هستند.»
اگر موبایل‌های هوشمند را به عنوان یکی از جادوهای دنیای دیجیتال بدانیم، با این اوصاف برنامه‌های کاربردی هم حتما تکه‌هایی از جادو خواهند بود.
به عبارت دیگر برنامه‌های کاربردی در واقع نمایندگان تغییرات ایجاد شده در تکنولوژی‌های شخصی هستند. نرم‌افزارهای کوچک و قابل دانلودی که امکان دسترسی کاربران و افراد مختلف را به اطلاعات در فرمت‌های متفاوت و ساده اغلب به صورت ارزان قیمت فراهم می‌آورند.
به عنوان مثال وقتی بعضی از وب سایت‌ها روی نمایشگر گوشی‌های موبایل به نمایش در می‌آیند، چندان خوانا و واضح نیستند. برنامه‌های کاربردی اما در این موارد می‌توانند به کمک کاربران آمده و استفاده از اینترنت روی موبایل را برایشان ساده‌تر کنند.
بسیاری از برنامه‌های کاربردی به صورت رایگان در دسترس کاربران هستند و بعضی دیگر هم با قیمتی کمتر از قیمت خوردن یک فنجان قهوه در یک کافی‌شاپ می‌توانند در اختیار کاربران قرار بگیرند.
هر چه این برنامه‌های کاربردی طراحی خلاقانه‌تری داشته باشند، قطعا ساختار هوشمندانه‌تری را هم به گوشی موبایل کاربرانشان می‌دهند. بعضی از این برنامه‌های کاربردی با استفاده از سیستم GPS گوشی موبایل می‌توانند امکانات خوبی را به کاربران خودشان بدهند. به عقیده کارشناسان یکی دیگر از دلایلی که برنامه‌های کاربردی اینقدر محبوب شده‌اند این است که برخلاف وب سایت‌ها نیازی به ارتباط اینترنتی ندارند و به راحتی امکان دسترسی به اطلاعات مورد نیاز کاربران را برایشان فراهم می‌کنند. این برنامه‌ها روی حافظه گوشی‌های موبایل ذخیره شده و با اتصال به اینترنت به روز می‌شوند. در حقیقت به همین علت هم هست که سرعت تولید و عرضه برنامه‌های کاربردی موبایل‌های هوشمند بسیار سریع‌تر از نرم‌افزارهای مخصوص کامپیوترهای شخصی است.
در واقع این برنامه‌ها امکان در اختیار داشتن اطلاعات مورد علاقه و نیاز کاربران را حتی در شرایطی که امکان دسترسی به اینترنت وجود ندارد یا سرعت اینترنت به اندازه مطلوب نیست هم فراهم می‌آورند. در حال حاضر بیش از ۴۲۵ هزار برنامه کاربردی در فروشگاه‌های آنلاین Apple عرضه می‌شود و بیش از ۲۵۰ هزار برنامه کاربردی در بازار آندروید Google وجود دارد.
این نمودار که نتیجه تحقیقات موسساتی مانند Gartner و Nielsen است نشان می‌دهد که محبوب‌ترین برنامه‌های کاربردی در چه زمینه‌هایی هستند، تعداد برنامه‌های کاربردی دانلود شده در سطح جهان چقدر است و بزرگ‌ترین فروشگاه‌های عرضه برنامه‌های کاربردی چه تعداد برنامه به فروش می‌رسانند.