بازار دیجیتال- سال‌هاست که سیستم‌عامل‌های ویندوز شرکت مایکروسافت میهمان کامپیوترهای شخصی کاربران مختلف در سرتاسر دنیا هستند. هر چند با ورود سیستم‌عامل‌های دیگر در سال‌های اخیر سهم ویندوزها از این بازار کمتر شده است، اما ویندوز همچنان حاکم مطلق بازار کامپیوترهای شخصی است. در این میان اما گاهی بعضی از نسخه‌ها محبوبیت بیشتری در بین کاربران پیدا کرده و بعضی دیگر نتوانسته‌اند مدت زیادی میهمان کامپیوترهای شخصی کاربران باقی بمانند. بر خلاف موفقیت نه چندان چشمگیر سیستم‌عامل ویندوز ویستا، نسخه بعدی یعنی ویندوز ۷ توانست یادآور محبوبیت ویندوز باشد و به این ترتیب خیلی زود به کامپیوترهای مختلف نفوذ کرد. این در حالی است که ارتقای حجم بودجه شرکت‌ها و ادارات دولتی در کشورهای مختلف هم باعث شد این سیستم‌عامل به کامپیوترهای بخش اداری و تجاری هم راه پیدا کند. جدیدترین تحقیقات انجام شده توسط موسسه تحقیقاتی گارتنر در این مورد نشان می‌دهد که ویندوز ۷ پرطرفدارترین سیستم‌عامل در بازار کامپیوترهای شخصی است. بر اساس این گزارش انتظار می‌رود این سیستم عامل تا پایان سال ۲۰۱۱ روی ۴۲ درصد از کامپیوترهای شخصی در سرتاسر جهان نصب شود تا به این ترتیب سهم این سیستم عامل از بازار جهانی کامپیوترهای شخصی به ۹۴ درصد برسد.«آنت جامپ» یکی از تحلیلگران موسسه گارتنر در این مورد می‌گوید: «توسعه با ثبات بودجه صنعت IT در دو سال اخیر باعث افزایش میزان به‌کارگیری سیستم عامل‌های جدید به‌خصوص ویندوز ۷ در بازارهای تجاری مناطق ایالات متحده آمریکا و آسیای پاسیفیک شده است. این در حالی است که سرعت رشد استفاده از این سیستم عامل در بازارهای غرب اروپا و بازارهای خاورمیانه و آفریقا کند بوده است. در واقع تردیدهایی درباره‌ شرایط اقتصادی در غرب اروپا، بی‌‌ثباتی شرایط سیاسیدر خاورمیانه و وقوع زلزله شدید و سونامی در ژاپن سرعت رشد جذب این سیستم‌عامل را تحت تاثیر قرار داده است.»

با این همه اما کارشناسان معتقدند که احتمالا ویندوز ۷ آخرین نسخه از سیستم‌عامل‌های شرکت مایکروسافت است که به این صورت در سطح جهان و در دسترس همه کاربران قرار می‌گیرد. آنها انتظار دارند در آینده بسیاری از سازمان‌ها و کاربران خانگی از ساختارها و سخت‌افزارهای کامپیوتری خاص و استاندارد با سیستم‌عامل مشخصی از سری ویندوز استفاده کنند و به تدریج در طول پنج سال آینده به سمت استفاده از سیستم رایانش ابری و مجازی‌سازی پیش بروند.کارشناسان این موسسه همچنین پیش‌بینی کرده‌اند که در سال ۲۰۱۱ حدود ۶۳۵ میلیون کامپیوتر جدید در جهان با ویندوز ۷ به بازار عرضه شوند، در حالی که سیستم عامل Mac OS شرکت اپل همچنان در سال‌های آینده با رشد بسیار کمی رو به رو خواهد بود. در سال گذشته میلادی یعنی در سال ۲۰۱۰ حدود ۴ درصد رایانه‌های جدید در جهان با سیستم‌عامل Mac OS عرضه شدند و انتظار هم می‌‌رود این رقم تا پایان سال ۲۰۱۱ به ۵/۴ درصد برسد.همچنین پیش‌بینی می‌‌شود رقم رشد استفاده رایانه‌های جدید از سیستم‌عامل Mac OS شرکت اپل تا سال ۲۰۱۵ به ۲/۵ درصد برسد و این رقم در مقایسه با رشد استفاده از سیستم‌عامل iOS اندکی پایین‌تر باشد. رشد استفاده از این دو سیستم‌عامل شرکت اپل به دلیل رشد استفاده از محصولاتی مانند iPhone و iPad بوده است.سیستم‌عامل Mac Os

به طور گسترده‌ای در آمریکای شمالی و غرب اروپا استفاده می‌شود اما انتظار می‌رود استفاده از این پلت‌فرم در اقتصادهای نوظهور دنیا بیشترین سرعت رشد را داشته باشد.موسسه گارتنر همچنین پیش‌بینی کرده است که سیستم‌عامل کرومو آندروید گوگل و WebOS در چند سال آینده چندان فراگیر نمی‌‌شوند. تحلیلگران معتقدند سیستم‌عامل‌های مبتنی بر رایانش ابری و سبک‌تر باید حضور خود در دستگاه‌های در حال تولیدی مانند e-readerها و کامپیوترهای تبلت را توسعه بدهند. این در حالی است که بعید به نظر می‌‌رسد این سیستم عامل‌ها بتوانند تاثیری بر تسلط مایکروسافت در بازار فروش سیستم‌عامل‌های سنتی ویندوز داشته باشند.