عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از بررسی وضعیت پروژه اپراتور سوم موبایل و ضرر و زیان‌های ناشی از تاخیر در اجرای این پروژه در این کمیسیون خبر داد و گفت: با وجود گذشت بیش از یک سال از صدور پروانه این پروژه کمتر از ۱۰ درصد پیشرفت داشته است. نادر قاضی پور در گفت‌وگو با «مهر» با تاکید بر اینکه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تاخیر پیش آمده در اجرای پروژه اپراتور سوم موبایل باید توضیحاتی را به مجلس ارائه دهد و در این راستا وی به کمیسیون صنایع دعوت شده است، اظهار داشت: پروژه اپراتور سوم از سال ۸۶ به تصویب هیات دولت رسید و طی چهار سال گذشته به دلیل مسائلی که وزیر ارتباطات باید پاسخگوی آن باشد این پروژه در زمان مقرر خود اجرایی نشد. وی تصریح کرد: اگر پروژه اپراتور سوم تلفن همراه بعد از مصوبه هیات دولت و بدون تاخیر اجرا می‌شد این پروژه سالانه میلیاردها تومان درآمد برای دولت به همراه داشت؛ اما این امر تاکنون محقق نشده است. قاضی پور با بیان اینکه فسخ قرارداد اولیه اپراتور سوم و برکناری اپراتور اتصالات امارات از این پروژه ۳۰ میلیون یورو خسارت به کشور وارد کرده است، اضافه کرد: این مبلغ مربوط به تضمین اجرای قراردادی بوده که به سرانجام نرسید.

برگزاری جشنواره نوآوری‌های موبایل

دومین کنفرانس خدمات ارزش افزوده تلفن همراه و نخستین دوره جشنواره نوآوری‌های تلفن همراه ایران اسفندماه از سوی مرکز مطالعات تکنولوژی دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود. محمدامین پهلوان زاده - دبیر دومین کنفرانس خدمات ارزش افزوده تلفن همراه و نخستین دوره جشنواره نوآوری‌های تلفن همراه ایران هدف از برگزاری این رویدادها را جذب نخبگان، کارآفرینان، شرکت‌های کوچک و عامه مردم برای ارائه ایده‌های کاربردی، طرح‌های کسب‌وکار، نرم‌افزارها و خدمات کاربردی و مقالات ترویجی در زمینه موبایل عنوان کرد. وی گفت: محصولات و دستاوردهای ارائه شده در جشنواره نوآوری‌های تلفن همراه ایران از نوع کاربردی بوده و با ارزیابی و انتخاب بهترین‌های هر حوزه، تلاش می‌شود مسیر ورود ایده‌های کاربردی و تیم‌های جوان و نوپا، به بازار ارائه خدمات ارزش افزوده تسهیل شود.

وی با بیان اینکه جشنواره نوآوری‌های تلفن همراه ایران طیف گسترده‌ای از مخاطبین را به همراه خواهد داشت از برگزاری بخش مسابقه شهروندی در قالب این جشنواره خبرداد و گفت: همه شهروندان کشور مخاطب جشنواره هستند و هر کس که علاقه‌مند به ایده‌پردازی در زمینه کاربردهای تلفن همراه است، می‌تواند با نگاه دقیق‌تری به زندگی، کار و محیط پیرامون خودش، انواع کاربردها را برای فناوری‌های تلفن همراه متصور شود و با صرف زمانی اندک در این مسابقه شرکت کند. مدیر گروه کسب‌وکار مرکز مطالعات تکنولوژی دانشگاه صنعتی شریف، بخش‌های مقالات، کسب‌وکار و مسابقه تولید نرم‌افزار را از دیگر بخش‌های جشنواره اعلام و خاطرنشان کرد: جوایز نفیس و ارزشمندی برای همه بخش‌های مختلف جشنواره در نظر گرفته شده که علاوه بر افتخار دریافت مقام‌های برتر، روشی برای قدردانی از برگزیدگان جشنواره و مهر تاییدی بر کیفیت و خلاقیت در تولید محصولات و خدمات صنعت تلفن همراه کشور خواهد بود. پهلوان‌زاده در مورد برگزاری دومین کنفرانس خدمات ارزش افزوده تلفن همراه و اهداف مدنظر در برپایی آن به نرخ رشد ۵ برابری مشترکان موبایل در دنیا نسبت به کاربران کامپیوتر و اینترنت اشاره کرد و با تاکید بر اینکه تا پایان امسال تعداد مشترکان موبایل در دنیا از مرز ۶ میلیارد نفر عبور می‌کند، گفت: در ایران که نزدیک به دو دهه است که شاهد ورود موبایل هستیم میزان گردش مالی بازار این کالای ارتباطی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.