فعالیت اپراتور چهارم با توجه به قرار گرفتن برروی بستر فیبر نوری، مشکل پهنای باند را حل خواهد کرد. حکیم جوادی - رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران - در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب، پروژه‌ای همچون شبکه ملی اطلاعات را با اشکال متفاوت در برخی از کشورهای دنیا در حال انجام دانست و گفت: کاربران برای دسترسی به بسیاری از اطلاعات و سرویس‌ها نیاز به استفاده از اینترنت ندارند، بلکه در یک شبکه داخلی، اطلاعات و سرویس‌های خود را مورد استفاده قرار می‌دهند. وی خاطرنشان کرد: ما یکسری نیازهایی داریم که می‌تواند در داخل کشور تامین شود، پس دلیلی ندارد که برای برقراری ارتباط بین دو دانشگاه کشور، این ارتباط از طریق خارج و با میزبانی کشورهای خارجی انجام شود؛ هرچند که خوشبختانه بسیاری از میزبانی‌های خارج از کشور به خصوص در بخش دولتی تماما به داخل کشور منتقل شده است.

رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران ادامه داد: اگر اپراتور چهارم فعال شود، مشکل پهنای باند با توجه به قرار گرفتن بر روی بستر فیبر نوری، حل خواهد شد و ما مصریم تا قبل از اجرای آن پروژه، بتوانیم از حداکثر توان فعلی استفاده کنیم تا این شبکه ایجاد شود و مدیریت این شبکه و IP آدرس‌ها که توسط این سازمان انجام و باعث خواهد شد شبکه‌ای داخلی با وجود دیتاسنترهای داخلی داشته باشیم که اطلاعات‌مان در داخل آن ذخیره شود.

وی در ادامه با تاکید بر حوزه محتوا گفت: از حالا باید بیشتر به دنبال محتوا بود تا با گذاشتن آن برروی شبکه، همگان بتوانند از آن استفاده کنند.

رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران درباره پتانسیل داخلی در تولید محتوا تصریح کرد: با توجه به فرهنگ غنی داخل کشور هم از لحاظ مباحث فرهنگی و هم علمی ضعفی در این حوزه نخواهیم داشت. در حوزه مباحث علمی پروژه‌هایی همچون «ایران داک» که دارای محتوای زیادی در کشورند وجود دارد و ما هم تفاهمنامه‌ای با آنها داریم و آنها را آماده می‌کنیم تا محتوای تولیدی‌شان را روی این شبکه قرار دهند.