جایگاه حافظه در کارت گرافیک سیستم رایانه‌ای

در مواردی که از رایانه به منظور انجام عملیات حجیم گرافیکی نظیر بازی‌های رایانه‌ای یا ویرایش تصاویر ویدئویی استفاده می‌شود، اطلاعات مورد نیاز به منظور نمایش تصاویر در حافظه RAM کارت گرافیک ذخیره می‌شود که کارت‌های گرافیک به منظور انجام مطلوب و سریع این‌گونه فعالیت‌ها به حجم بالایی از حافظه نیاز خواهند داشت. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به موازات افزایش پیچیدگی بازی‌های رایانه‌ای یا حجم عملیات گرافیکی به حافظه بیشتری نیاز خواهد بود و استفاده مناسب و بهینه از حافظه کارت گرافیک می‌تواند تضمین لازم درباره نمایش بدون نقص تصاویر را ارائه کند.

اکثر کارت‌های گرافیکی دارای ۳۲Mb تا ۶۴Mb حافظه از نوعDDR SDRAM هستند. مدل‌های پیشرفته‌تر و در عین حال گران‌تر، دارای حافظه‌ای بین ۶۴MB تا ۱۲۸MB هستند.

برای بازی‌های قدیمی، حافظه‌ای به میزان ۳۲MB کافی بوده ولی کیفیت و سرعت انتقال تصاویر در آنان نسبت به کارت‌های جدید خصوصا در Resolution ۱۶۰۰ × ۱۲۰۰، مطلوب نخواهد بود.

به منظور استفاده از بازی‌های گرافیکی پیشرفته با رزولوشن بالاتر، پیشنهاد می‌شود که از کارت‌های گرافیکی دارای حداقل ۱۲۸Mb حافظه، استفاده شود؛ اکثر بازی‌های جدید به حافظه‌ای بیش از ۱۲۸MB نیاز نخواهند داشت.

در صورت تمایل و ضرورت می‌توان از کارت‌هایی که دارای حافظه بیشتری هستند، استفاده کرد؛ تراشه‌های گرافیکی که بر روی مادربورد رایانه قرار دارند (OnBorad) از حافظه اصلی سیستم استفاده می‌کنند (با توجه به اشغال بخشی از حافظه توسط کارت گرافیک موجود برروی مادربورد، فضای کمتری در حافظه اصلی برای سایر عملیات باقی خواهد ماند).

در اغلب رایانه‌های ارزان‌قیمت که از پردازنده‌هایی با توان عملیاتی کمتر استفاده می‌شود (نظیر پردازنده‌های Celeron محصول شرکت Intel و یا Duron محصول شرکت AMD)، کارت گرافیکی برروی مادربورد تعبیه شده است. رایانه‌های فوق، دارای توانایی قابل قبولی بوده و برای کاربران معمولی که از رایانه به عنوان یک ابزار کار معمولی استفاده می‌کنند، بسیار کارآمد بوده، ولی درصورتی که کاربرانی نیازمند انجام عملیات گرافیک سنگین بوده یا قصد استفاده از بازی‌هایی را داشته باشند که دارای گرافیک بالا است، سیستم‌های فوق کارآیی مناسبی نخواهند داشت.