بازار کامپیوتر سردرگم است
سرگردانی خریداران و فروشندگان لپتاپ
بازار دیجیتال- بازار کامپیوتر، به ویژه لپتاپ، در نخستین روز از هفته جاری همچنان در رکود به سر میبرد نهتنها از خرید و فروش در بازار خبری نیست، بلکه روند قیمتها همچنان رو به رشد است. به غیر از این اتفاقات، طی روزهای اخیر شرکتهای بیشتری از عرضه کالا به بازار خودداری میکنند. تعداد زیادی از فروشگاهها نیز از ارائه لیست قیمت به خریداران خودداری میکنند و رسما اعلام میکنند تا زمانی که وضعیت نرخ دلار و... مشخص نشود از
خرید و فروش خبری نیست.
سیروس نعیمی، یکی از فعالان بازار در این مورد میگوید، در خبرها آمده بود مشکل نوسانات ارزی به زودی برطرف میشود، ولی چهارشنبه گذشته نرخ دلار آزاد نسبت به روز قبل از آن ۵ تومان گرانتر شده بود. امروز هم شرایط به همین منوال است.
به گفته وی، بازار عملا در حالت نیمه تعطیل به سر میبرد و فروشندگان هم تمایلی به عرضه کالا در بازار ندارند.
محمد نعمتی، یکی دیگر از فعالان بازار نیز میگوید، طی هفته گذشته بسیاری از شرکتهای عرضهکننده زیر بار رشد قیمتها نمیرفتند و اعلام کرده بودند که اگر شرایط ادامه یابد قیمتها را افزایش میدهند، ولی امروز این شرکتها قیمتها را افزایش دادهاند.
به گفته وی، برخی از شرکتها نیز قیمتها را مجددا افزایش دادهاند و به این ترتیب روند قیمتها در بازار از نظم خاصی برخوردار نیست. به عبارتی میتوان گفت، اعمال قیمت در بازار به شدت سلیقهای شده است.
یکی دیگر از فعالان بازار نیز از رشد شدید قیمت محصولات برند اپل میگوید، به گفته وی، طی هفته اخیر قیمت محصولات این برند در حدود ۶۰ تا ۱۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
این درحالی است که یکی از عرضهکنندگان محصولات اپل میزان رشد قیمتها را در حدود ۵۰ تا ۸۰هزار تومان و یک فروشگاه دیگر میزان رشد قیمت محصولات اپل را حدود ۸۰ تا ۱۲۰ هزار تومان اعلام میکند.
در مورد سایر برندهای لپتاپ نیز شاهد رشد ۳۰ تا ۵۰ و حتی ۶۰ هزارتومانی قیمتها هستیم.
مسعود یوسفی، یکی از فعالان بازار نیز با اشاره به این موضوع که خواب سرمایه خسارت زیادی به کسبه بازار زده است میگوید، طی مدت اخیر اتفاقات زیادی بر بازار تاثیر گذاشته است و در مجموع این سه ماه که از فعالیت بازار در سال جدید میگذرد بازار رسما یک و نیم و شاید هم دو ماه در حالت اغما به سر میبرده است. به همین دلیل بسیاری از کسبه برای جبران ضرری که از خواب سرمایه به آنها وارد آمده است قیمتها را افزایش دادهاند، ولی این اقدام به رکود حاکم بر بازار دامن زده است.
به گفته وی، عدم نظارت بر بازار در لحظات بحران است که اهمیت دارد. ولی متاسفانه هر زمانی که موضوعی پیش میآید و نظم و آرامش بازار را تهدید میکند، نظارت بر بازار کمتر میشود و مدیریت ضعیف بر بازار باعث میشود برخی از کسبه با اتخاذ تصمیمات اشتباه وضعیت بازار را بدتر کنند و به عبارتی به بحران دامن زنند.به گفته وی، فعلا بازار در شرایط بسیار بدی به سر میبرد که نه کاهش قیمتها در چنین شرایطی امکانپذیر است و نه افزایش بیشتر قیمتها. نه عرضه کالا به بازار برای کسبه و فعالان بازار صرف دارد و نه عدم عرضه. حتی فعالان بازار نمیتوانند به هم اعتماد کرده و کالاها را به صورت امانی و اعتباری به هم بفروشند.
وی معتقد است قرار گرفتن در چنین شرایطی باعث شده است فعالان بازار سردرگم شوند و تصمیمات اشتباه بگیرند که به کل صنف ضرر میرساند.
ارسال نظر