وب‌کم‌ها، این چشمان کوچک کامپیوترها، روز به روز محبوب‌تر می‌شوند. به دنبال فراگیر و ارزان شدن استفاده از اینترنت حالا می‌توان به کمک این دوربین‌ها، دریچه‌ای جدید به سوی دنیای ارتباطات برای ما باز می‌شود. تا چندی پیش، محدودیت‌های سرعت اینترنت استفاده از این ابزار محبوب را دچار دشواری می‌کرد، چون انتقال تصاویر و صدا بر بستر اینترنت نیازمند حداقل‌هایی از سرعت و کیفیت شبکه است.

اما حالا با افزایش پهنای باند و کاهش هزینه‌های استفاده از اینترنت پرسرعت، وب‌کم‌ها نیز به سمت ارتقای کیفیت تصاویر پیش می‌روند تا جایی که دیگر انتقال تصویر با کیفیت HD در حال تبدیل شدن به روندی عادی است. تصاویر کم کیفیت با فریم‌هایی که هر چند ثانیه یک بار عوض می‌شدند حالا جای خود را به تصاویری با کیفیت و روان
می‌دهند.
اولین اتفاق مهم این بازار جابه‌جایی در صدر جدول پرفروش‌ترین برندها است؛ جایی که A۴Tech با کسب ۶/۱۴ درصد از سهم بازار جای خود را به فراسو داده است که در این دوره ۵/۱۷ درصد از شاخص محبوبیت را به خود اختصاص داده است.
البته بهتر است بدانید که این جابه‌جایی در سهم بازار در بازار تهران رخ نداده است و هنوز تهرانی‌ها A4Tech را محبوب‌ترین وب کم بازار می‌دانند. بعد از این دو برند صدرنشین این بازار، به ترتیبGenius ، Creative و Logitech قرار دارند.
اگر نتیجه فعلی اندازه گیری این شاخص را با دوره پیشین یعنی مهرماه ۸۹ مقایسه کنیم؛ شاهد تغییری چشمگیر خواهیم بود. تقسیم قدرت در لایه‌های زیرین بازار باعث شده است که سهم نزدیک به ۳۰ درصدی برندهایی که در دوره قبل هرکدام زیر ۵ درصد از محبوبیت بازار را در اختیار داشتند، به نزدیک ۴۵ درصد رسیده است.
این تغییر بی‌شباهت به رقابت در سایر حوزه‌های تجهیزات جانبی کامپیوترهای شخصی نیست. برندهای تازه وارد با دریافت سهم از پیشرو‌های بازار کم‌کم جای پای خود را محکم می‌کنند و شاید در آینده ای نه چندان دور به صدرنشینان بازار بپیوندند.
نمودار مقایسه‌ای مربوط به ده دوره اندازه‌گیری شاخص در این بازار تاییدکننده همین موضوع است.
بزرگترین پیام این روند را می‌توان از دست رفتن مزیت‌های رقابتی برندهای صاحب فناوری در برابر برندهای OEM یا نه چندان مرغوب دانست. برندهایی که با تنوع بخشیدن به طیف محصولات خود و با رقابت‌های قیمتی توانسته‌اند رقبای صاحب نام را روز به روز بیشتر به حاشیه ببرند. قیمت‌های پایین محصولات ارائه شده توسط برندهای OEM و بی‌نام و نشان محصولاتی مانند وب‌کم را به محصولاتی مصرفی شبیه کرده است.
از یک رویکرد دیگر می‌توان حرکت بازار به سمت استفاده از برندهای OEM وب‌کم را ناشی از فراگیر شدن وب‌کم بر روی دستگاه‌های گوناگون دیگر مانند لپ تاپ، تبلت و... دانست. چرا که خریداران پیشین نام‌های مطرح در وب‌کم امروز به تجهیزاتی دسترسی دارند که آنها را از خرید وب‌کم به صورت مجزا بی‌نیاز می‌کند. شاخص S&P نتیجه آمارگیری هفتگی درباره موضوعات و اقلام مختلف از اعضای باشگاه فعالان ICT کشور است.
آرای اعضای این باشگاه که متشکل از حدود 2000 واحد فعال در زمینه توزیع و فروش محصولات رایانه و ارتباطات است، به صورت آنلاین ثبت، جمع‌آوری و به‌صورت نمودارهای آماری ارائه می‌شود.