رشد تقاضای محصولات اپل در ایران
واردات با مسافر، گارانتی با فروشگاه
بازار دیجیتال- این روزها با وجود زمزمههایی که در مورد کاهش قدرت خرید مردم و رشد قیمتها در بازار کامپیوتر به گوش میرسد، شاهد رشد عرضه و همچنین افزایش تمایل کاربران لپتاپ، تبلت، گوشی موبایل، دستگاههای پخشکننده موسیقی و... با برند گران قیمت اپل هستیم. دامنه رشد عرضه که در پی افزایش تقاضا برای محصولات این برند طی سالهای اخیر اتفاق افتاده است، در حدی است که موجبات اعتراض معدود واردکنندگانی که از زمانهای قبل (حدود ۴ تا۵ سال قبل) به واردات محصولات این برند میپرداختند را فراهم آورده است.
به گفته این دسته از فعالان بازار، زیاد شدن دست در زمینه واردات محصولات برند اپل به هیچ وجه خبر خوشی برای بازار کامپیوتر و تجهیزات دیجیتالی به حساب نمیآید؛ چرا که بسیاری از افراد، این کالاها را به صورت مسافری وارد بازار میکنند و با نامهایی شبیه به نام شرکتهای ارائهدهنده خدمات پس از فروش که معتبر هستند این کالاها را گارانتی میکنند. در حالیکه پشت این نام مشابه با نام شرکتهای ارائهدهنده خدمات پس از فروش هیچ چیز نیست.
مهدی بکائی، مدیرعامل شرکت اپل ایران که یکی از باسابقههای این حوزه است میگوید: زیاد شدن دست در بازار محصولات اپل، اگرچه میتواند نشانه گرایش کاربران به محصولات این برند به دلیل کیفیت بالا و قابلیتهای مختص به این برند باشد، اما از سویی هم نشانه این است که در بازار این برند شاهد عرضه بیشتر کالاهای مسافری و قاچاق هستیم.
وی افزود: چیزی که عرضهکنندگان رسمی محصولات اپل را بیش از عرضه نمونههای قاچاق آزار میدهد،عرضه کالاهای مسافری به بازار است.چرا که این کالاهای مسافری به سادگی و بدون هیچ سختی وارد بازار میشوند و کسی هم اعتراضی به واردکنندگان این کالاها نمی کند. فرض کنید یک مسافر میتواند به راحتی دو نوت بوک، چند تبلت یا چند گوشی را به عنوان یک مسافر با خود به کشور وارد و در بازار عرضه کند.در حالیکه نه دلهره یک قاچاقچی را دارد و نه سختیهایی که یک واردکننده رسمی بابت واردات متحمل میشود را تحمل میکند.
ضیائی، یکی دیگر از فعالان بازار هم در این باره میگوید: دلیل عمده زیاد شدن دست در زمینه واردات محصولات اپل این است که حاشیه سود محصولات این برند بالا است و به همین دلیل است که عرضهکنندگان سایر برندها به سمت این برند کشیده شدهاند و اکنون در ویترین اکثر فروشگاهها میتوان شاهد عرضه محصولات برند اپل نیز بود.
اما نوژن، یکی دیگر از کسبه بازار که به عرضه محصولات برندهای مختلف و از جمله اپل مشغول است در این باره میگوید: دلیل نگرانی عرضهکنندگان قدیمی محصولات برند اصلا برای ما قابل هضم نیست. چرا که این اتفاق برای تمام برندها در بازار افتاده است. زمانی برند DELL در بازار تنها توسط تعداد محدودی از فروشندگان عرضه میشد. ولی اکنون شاهد هستیم که اکثر فعالان بازار لپتاپ روی این برند کار میکنند.این اتفاق در مورد اکثر برندهای موجود در بازار رخ داده است. یا همین برند سونی که اکنون با گارانتیهای مختلف در بازار عرضه میشود و کسی هم شکایتی ندارد. ایران رهجو به عنوان یک نماینده در زمینه عرضه محصولات این برند فعالیت میکند و سایرین هم در بازار بدون هیچ مشکلی به عرضه محصولات سونی میپردازند.
به گفته وی، این عکسالعملها که از سوی برخی از عرضهکنندگان قدیمی یا کهنه کار محصولات این برند مشاهده میشود برای ما عجیب است و ما با خود میگوییم، آیا این افراد سابقهای در حوزه کاری خود دارند؟ اگر سابقهای داشته باشند باید به اوضاع بازار اشراف داشته باشند و بدانند که این اتفاق، یعنی افزایش تعداد عرضهکنندگان محصولات اپل یا به قول گروهی زیاد شدن دست در مورد این برند یک جریان عادی در بازار است.
فعالان بازار همچنین در رابطه با ارائه کالاها با گارانتی متفرقه و بینام و نشان گفت، متاسفانه این اتفاق در مورد تمام برندهای موجود در بازار مشاهده میشود و این هم یک جریان طبیعی در بازار است. چرا که زمانی که حجم عرضه در بازار افزایش یابد، نیاز به مراکز ارائه دهنده خدمات پس از فروش هم افزایش مییابد و در این بین گروهی سودجو با ارائه گارانتیهای پوشالی امنیت بازار را از بین برده و موجب بی اعتمادی خریداران به فضای بازار و گارانتیها در بازار میشوند.
اینطور که پیدا است و از گفتههای کسبه و فعالان بازار بر میآید، این روزها بروز هر نوع اتفاقی در بازار منطقی و طبیعی است و ما نباید از هیچ اتفاقی در بازار تعجب کنیم! حتی از ادعای دریافت نمایندگی رسمی فروش محصولات یک برند صد درصد تحریمی مانند اپل، توسط برخی از شرکتهای بی نام و نشان که وسعت واحد تجاری یا فروشگاهی آنها در حد یک زیر پله است!!!
ارسال نظر