«مودم مغزی» که گفتار بینایی و حرکت را بازیابی میکند
ایسنا: یک استارتآپ آمریکایی رابط پرسرعتی میان کامپیوتر و مغز طراحی کرده که ممکن است عرصه پروتز و احیای اندام بدن را متحول کند. این مودم مغزی پرسرعت میتواند بینایی، گفتار و حرکت را احیا کند. یک شرکت استارتآپی بهنام «پارادرامیکز» (Paradromics) واقع در کالیفرنیا در حال توسعه یک روش جدید برای اتصال مغز به کامپیوتر، با هدف ارسال دادهها با سرعت بیش از یک گیگابیت در ثانیه است تا بهطور موثر یک رابط کاربری باند پهن عصبی با سرعت بالا بسازد. در کوتاهمدت، شرکت متمرکز بر استفاده از این مودم برای بازگرداندن قابلیت گفتار در میان افرادی است که توانایی صحبت کردن را از دست دادهاند.
ایسنا: یک استارتآپ آمریکایی رابط پرسرعتی میان کامپیوتر و مغز طراحی کرده که ممکن است عرصه پروتز و احیای اندام بدن را متحول کند. این مودم مغزی پرسرعت میتواند بینایی، گفتار و حرکت را احیا کند. یک شرکت استارتآپی بهنام «پارادرامیکز» (Paradromics) واقع در کالیفرنیا در حال توسعه یک روش جدید برای اتصال مغز به کامپیوتر، با هدف ارسال دادهها با سرعت بیش از یک گیگابیت در ثانیه است تا بهطور موثر یک رابط کاربری باند پهن عصبی با سرعت بالا بسازد. در کوتاهمدت، شرکت متمرکز بر استفاده از این مودم برای بازگرداندن قابلیت گفتار در میان افرادی است که توانایی صحبت کردن را از دست دادهاند. بهعنوان مثال، بیماران مبتلا به بیماری «لو گریگ» مانند «استفن هاوکینگ»، متخصص فیزیک نجومی. اگر آنها موفق شوند، دستگاه به یک رابط کلی و عمومی مغز و کامپیوتر با مفاهیم گسترده برای زمینه پروتز و احیای اندام تبدیل خواهد شد.
دوربینهای با کیفیت بالا میتوانند برای بازگرداندن بینایی به نابینایان استفاده شوند. ابزار و امکانات پروتزی میتوانند به مراتب بیشتر از حالت کنونی کاربردی باشند و احساساتی مانند لمس روباتیک را به مغز بفرستند. «مت آنجل»، مدیرعامل شرکت «پارادرامیکز» (Paradromics) گفت: هنگامیکه شما میتوانید مغز را به کامپیوتر متصل کنید، میتوانید مغز را به هر چیزی که با یک کامپیوتر صحبت میکند، متصل کنید. علم پزشکی نمیتواند به راحتی چشم شما را بازیابی کند. اما کیفیت زندگی شما با توجه به اتصال با یک رابط مغز و کامپیوتر، میتواند بهطور قابلتوجهی ارتقا یابد. در ماه ژوئیه، «پارادرامیکز» یک کمک هزینه ۱۸ میلیون دلاری از «آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی» (DARPA)، برای ساخت یک نسخه ایمپلنت انسانی از دستگاه، کسب کرد. در حال حاضر، این شرکت امیدوار است دستگاه تا سال ۲۰۲۱ برای آزمایشهای بالینی روی انسان آماده شود.
برای اطمینان، پیشرفتهای اخیر در حال حاضر بیماران فلج شده را قادر به حرکت اندام اعصاب با استفاده از ایمپلنتهای عصبی و حتی تجربه درجهای از حس کرده است. ضمن اینکه دومین هدف این شرکت که بازگرداندن بینایی به افرادی است که از یک بیماری چشمی موسوم به «زوال تدریجی گیرندههای نوری شبکیه» (Retinit Pigmentosa) رنج میبرند، نیز محقق شده است. به این ترتیب که درجاتی از بینایی از بین رفته در افراد مبتلا به این بیماری را با استفاده از ایمپلنتهای شبکیه، بازیابی کردهاند. یک مشکل مهم و برجسته در این زمینه نحوه ارسال اطلاعات بسیار بیشتری به مغز و گرفتن اطلاعات از آن، به شکل بسیار سریعتر است. بهطور خلاصه یعنی اینکه چگونه بهطور چشمگیری پهنای باند را افزایش دهیم. این تکنولوژی در حال حاضر در سیستمی موسوم به (Utah Array) بهکار گرفته شد که بهصورت همزمان و یک جا از ۱۲۸عدد الکترود در مغز استفاده میکند.
ارسال نظر