رشد تلفن ثابت در کشور متوقف شد
عبور ضریب نفوذ موبایل از ۱۰۴ درصد
مهر: آخرین آمار ارائه شده از دفتر بررسیهای اقتصادی وزارت ارتباطات از عبور ضریب نفوذ موبایل از ۱۰۴درصد و توقف رشد تلفن ثابت در کشور حکایت دارد. دفتر بررسیهای اقتصادی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات، آخرین آمار مربوط به وضعیت تلفن همراه در کشور را تا پایان خرداد سال جاری منتشر کرد که نشان میدهد تقریبا از میان سیمکارتهای فروخته شده از سوی اپراتورها، نزدیک به نیمی از آنها، غیرفعال است. بهطوری که از مجموع ۱۵۶میلیون و ۱۱هزار و ۲۸۳شماره فروخته شده، ۸۳میلیون و ۲۲۴هزار و ۱۳۴خط فعال است و ضریب نفوذ موبایل در کشور ۱۳/ ۱۰۴درصد اعلام شده است.
مهر: آخرین آمار ارائه شده از دفتر بررسیهای اقتصادی وزارت ارتباطات از عبور ضریب نفوذ موبایل از ۱۰۴درصد و توقف رشد تلفن ثابت در کشور حکایت دارد. دفتر بررسیهای اقتصادی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات، آخرین آمار مربوط به وضعیت تلفن همراه در کشور را تا پایان خرداد سال جاری منتشر کرد که نشان میدهد تقریبا از میان سیمکارتهای فروخته شده از سوی اپراتورها، نزدیک به نیمی از آنها، غیرفعال است. بهطوری که از مجموع ۱۵۶میلیون و ۱۱هزار و ۲۸۳شماره فروخته شده، ۸۳میلیون و ۲۲۴هزار و ۱۳۴خط فعال است و ضریب نفوذ موبایل در کشور ۱۳/ ۱۰۴درصد اعلام شده است. این درحالی است که نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ ضریب نفوذ موبایل ۷درصد رشد را نشان میدهد. در خرداد سال ۹۵ ضریب نفوذ موبایل در کشور ۵۹/ ۹۷درصد بوده است.
براساس آمار منتشر شده، تا پایان خرداد ۹۶ از تعداد سیمکارتهای دائمی، اعتباری و دیتای فعال در کشور سهم اپراتور همراه اول ۴۹میلیون و ۵۹۱هزار و ۷۳۱سیمکارت، سهم اپراتور ایرانسل ۳۲میلیون و ۵۴هزار و ۶۱سیمکارت و سهم اپراتور رایتل یک میلیون و ۶۵۹هزار و ۱۹۸سیمکارت است. بر این اساس اپراتور همراه اول ضریب نفوذ ۰۵/ ۶۲درصد، ایرانسل ۱/ ۴۰درصد و رایتل ۰۸/ ۲درصد را به خود اختصاص داده است. تعداد مشترکان اپراتور تالیا نیز ۳۷هزار و ۷۷۱سیمکارت و مشترکان منطقه آزاد کیش ۹هزار و ۱۴۹سیمکارت عنوان شده است. با وجودی که بیشترین ضریب نفوذ سیمکارت همراه اول در استان یزد با نفوذ ۰۲/ ۸۰درصد و بیشترین ضریب نفوذ سیمکارت ایرانسل و رایتل در استان تهران به ترتیب با ۹/ ۹۹درصد و ۰۸/ ۲درصد ضریب نفوذ عنوان شده است، اما بررسیها نشان میدهد در مجموع استان گیلان بیشترین تعداد مشترکان موبایل را دارد و ضریب نفوذ موبایل در این استان به ۸۳/ ۱۲۸درصد رسیده است.
این درحالی است که استان سیستان و بلوچستان با ضریب نفوذ ۵۲/ ۵۸ کمترین تعداد مشترکان موبایل را در اختیار دارد. براساس اعلام معاونت برنامهریزی وزارت ارتباطات، تا پایان خردادماه امسال، بیشترین خطوط واگذارشده دائمی، اعتباری و دیتا مربوط به اپراتور ایرانسل است، اما در این بازه زمانی بیشترین سیمکارت فعال را اپراتور همراه اول داشته است. براین اساس سهم بازار این اپراتورها به ترتیب ۴۷/ ۳۸ و ۵۳/ ۵۹درصد اعلام شده و اپراتور رایتل تنها ۲ درصد سهم بازار موبایل کشور را در اختیار دارد. طبق این آمار، ۳۰میلیون و ۸۶۱هزار و ۹۰۸خط تلفن در کشور فعال است و ضریب نفوذ تلفن ثابت به ۶۱/ ۳۸درصد رسیده است. این تعداد خط، از سوی شرکت مخابرات ایران و ۴ اپراتور بخش خصوصی تلفن واگذار شده است. در خردادماه سال ۹۵ ضریب نفوذ تلفن ثابت در کشور ۱۳/ ۳۸درصد بود و این نشان میدهد که توسعه تلفن ثابت تقریبا متوقف شده است. از سوی دیگر، تعداد روستاهای دارای اینترنت پرسرعت ۲۷هزار و ۷۳۹روستا اعلام شده است که در مدت مشابه سال قبل ۱۸هزار و ۲۸۴روستا بود.
ارسال نظر