به کمک قوانین و تکنولوژیهای جدید
چطور پهپادها دنیا را تغییر میدهند؟
دنیای اقتصاد: پهپادها در سالهای اخیر به یکی از محبوبترین ابزارهای تکنولوژی تبدیل شده و توانستهاند به بخشهای مختلف نفوذ کنند. به این ترتیب حالا پهپادها در ابعاد مختلف برای کاربردهای متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرند. این در حالی است که انتظار میرود این صنعت به سرعت رشد کرده و با افزوده شدن امکانات و قابلیتهای مدرن بیشتر، کاربردهای بیشتر و مهمتری در صنایع و بخشهای مختلف پیدا کند. در همین راستا سرویس تحقیقاتی مجله بیزینس اینسایدر یعنی BI Intelligence بهتازگی به بررسی صنعت پهپادها پرداخته است.
دنیای اقتصاد: پهپادها در سالهای اخیر به یکی از محبوبترین ابزارهای تکنولوژی تبدیل شده و توانستهاند به بخشهای مختلف نفوذ کنند. به این ترتیب حالا پهپادها در ابعاد مختلف برای کاربردهای متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرند. این در حالی است که انتظار میرود این صنعت به سرعت رشد کرده و با افزوده شدن امکانات و قابلیتهای مدرن بیشتر، کاربردهای بیشتر و مهمتری در صنایع و بخشهای مختلف پیدا کند. در همین راستا سرویس تحقیقاتی مجله بیزینس اینسایدر یعنی BI Intelligence بهتازگی به بررسی صنعت پهپادها پرداخته است. مهمترین نکته در این بررسیها آن است که به نظر نمیرسد صنعت رو به رشد پهپادها به خاطر فشار قانونگذاری دولتها عقب نشسته و از سرعت رشد خود بکاهد. در حقیقت به همین دلیل هم هست که همچنان تلاش برای توسعه این صنعت و همچنین سرمایهگذاری در آن ادامه دارد. این روند به تولید محصولات جدید و نفوذ بیشتر آنها در بخشها و خدمات متنوع منجر شده است. به این ترتیب است که حالا شاهد ورود پهپادهای جدید با ترکیب سختافزاری نوآورانه و تازه به بازار هستیم.
اکوسیستم در حال رشد صنعت پهپاد به ظهور شرکتهای تولیدکننده و ارائهکننده خدمات سختافزاری و نرمافزاری تخصصی در این حوزه منجر شده است که حالا به فهرست بزرگی از مشتریانشان در بخشهای مختلف کشاورزی، مدیریت مزارع، انرژی و ساختوساز خدمات ارائه میدهند. بسیاری از این شرکتهای ارائهدهنده خدمات، شرکتهای کوچک و خصوصی و استارتآپها هستند. این در حالی است که شرکتهای بزرگ نظامی و دفاعی و شرکای صنعتیشان هم شروع به سرمایهگذاری در صنعت رو به رشد پهپادها کردهاند. در بررسیهای انجام شده از سوی بخش تحقیقاتی BI Intelligence، روند رشد پهپادها در بخش تجاری، مصرفی و دولتی مورد تحلیل قرار گرفته است. این گزارش پیشبینی میکند که در تکنولوژی تولید پهپادهای تجاری فرصتهای زیادی وجود دارد که سرمایهگذاران را به حضور و سرمایهگذاری در این بخش ترغیب میکند. این در حالی است که بهطور کلی بهبود روند تولید سختافزاری پهپادها و تمرکز بر بهرهگیری از سیستمهای ناوبری پیشرفته، باتریهایی با طولعمر بالاتر و بدنه سختافزاری مقاوم، پهپادها را برای استفاده در بخشهای جدید و متنوعتری آماده میکند.
همزمان شرکتهای نرمافزاری هم سعی دارند با طراحی و تولید اپلیکیشنها و نرمافزارهای توسعه و بهبودیافته با این روند همراه شوند. این در حالی است که اقدامات دولتها برای قانونگذاری برای استفاده و کاربری پهپادها همچنان ادامه دارد، اما به نظر نمیرسد این اقدامات بتوانند مانع از رشد سریع این صنعت بشوند. البته پهپادهای کوچکتر در این میان فعلا تحت تاثیر این قوانین جدی قرار ندارند و میتوانند به فعالیت خود ادامه بدهند. شاید به همین دلیل هم هست که شرکتهای تولیدکننده این روزها تمایل بیشتری به طراحی و تولید پهپادهای تجاری کوچکتر دارند. گزارش منتشر شده از سوی BI Intelligence نشان میدهد که درآمد حاصل از فروش جهانی پهپادها تا سال ۲۰۲۱ به بیش از ۱۲ میلیارد دلار خواهد رسید، درحالیکه این رقم در سال میلادی گذشته چیزی بیش از ۸ میلیارد دلار بوده است. کارشناسان انتظار دارند صادرات جهانی پهپادهای مصرفی در طول پنج سال آینده به بیش از چهار برابر افزایش پیدا کند که در این میان رشد قیمتهای رقابتی و ورود تکنولوژیهای جدید میتوانند به عنوان دو عامل مهم و تاثیرگذار، دسترسی و استفاده کاربران تازهکار از پهپادها را سادهتر و راحتتر کنند.
رشد نفوذ پهپادها در بخش تجاری هم از نظر صادرات و هم درآمد حاصل از فروش، از پهپادهای بخش مصرفی بسیار جلوتر است. هرچند در این زمینه ایجاد کاربردهای قانونی جدید برای پهپادها در ایالات متحده آمریکا و اروپا، دو بازار بالقوه بزرگ را برای بخش پهپادهای تجاری ایجاد کرده است. تکنولوژیهایی مانند عبور از موانع و شناسایی حالتهای پرخطر و جلوگیری از ایجاد برخورد، میتوانند پرواز پهپادها را ایمنتر کرده و اعتماد قانونگذاران را در این زمینه بیشتر جلب کنند تا به این ترتیب شاهد حضور پهپادهای بیشتری در آسمان باشیم. در حال حاضر اداره هوانوردی فدرال آمریکا محدودیتهایی را برای پرواز پهپادهای تجاری وضع کرده است که باعث میشود تنها بعضی از صنایع مانند بخشهای تحقیقاتی، کشاورزی، معدن و نفت و گاز بتوانند در سطح گسترده از پهپادها بهره ببرند. با این همه اما همچنان بخش نظامی به دنبال کشف کاربردهای جدید و تمایل کشورهای بیشتر به داشتن و خریدن پهپادها، بیشترین میزان سرمایهگذاری تا پنج سال آینده را در صنعت پهپاد خواهد داشت.
ارسال نظر