انتقاد شدید از وزارت ارتباطات به خاطر مقاومت در برابر فیلترینگ
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه روز گذشته در انتقاد شدید از تعلل وزارت ارتباطات در بحث محدود کردن فعالیتهای شبکههای خارجی در کشور و فیلترینگ کانالهای تلگرام گفت که برای بسته شدن برخی کانالهای تلگرامی مجرمانه بیش از ۴۰ مرتبه برای وزارت ارتباطات نامه ارسال شده، اما این وزارتخانه با بیتوجهی به نامههای ارسالی باعث شده بیش از دوسوم پهنای باند فضای مجازی کشور در اشغال بیگانگان قرار بگیرد. وزیر ارتباطات در واکنش به این اظهارات آن را نظرات شخصی دبیر کارگروه فیلترینگ دانست و گفت اینها نظر کارگروه نیست.
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه روز گذشته در انتقاد شدید از تعلل وزارت ارتباطات در بحث محدود کردن فعالیتهای شبکههای خارجی در کشور و فیلترینگ کانالهای تلگرام گفت که برای بسته شدن برخی کانالهای تلگرامی مجرمانه بیش از ۴۰ مرتبه برای وزارت ارتباطات نامه ارسال شده، اما این وزارتخانه با بیتوجهی به نامههای ارسالی باعث شده بیش از دوسوم پهنای باند فضای مجازی کشور در اشغال بیگانگان قرار بگیرد. وزیر ارتباطات در واکنش به این اظهارات آن را نظرات شخصی دبیر کارگروه فیلترینگ دانست و گفت اینها نظر کارگروه نیست.
به گزارش «ایسنا»، عبدالصمد خرمآبادی در جمع خبرنگاران و در پاسخ به این سوال که چرا هنوز برخی کانالهای تلگرامی که اقدام به انتشار مطالب علیه امنیت ملی کشور، ارزشها و مقدسات میکنند، فیلتر نشده و به فعالیت مجرمانه خود ادامه میدهند و اینکه آیا ایران توانایی انسداد این کانالها و جلوگیری از فعالیت آنها را ندارد، اظهار کرد: بله درست است. تاکنون حدود ۸۰هزار کانال تلگرامی مجرمانه که علیه امنیت کشور و نظام و علیه مقدسات و هویت ملی، دینی و فرهنگی مردم مشغول فعالیت هستند شناسایی شده و فهرست این کانالها بارها با دستور قضایی برای فیلتر شدن برای وزارت ارتباطات ارسال شده است، ولی تاکنون فیلتر نشدهاند. حتی دستور انسداد برخی از این کانالها بیش از ۴۰مرتبه برای وزارت ارتباطات ارسال شده است. وزارتخانه مکلف به اجرای دستورهای قضایی و دستورات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه درخصوص فیلتر مصادیق محتوای مجرمانه است.
وی اشاره کرد: وزارت ارتباطات اعلام میکند دستورهای قضایی مربوط به انسداد کانالهای مجرمانه تلگرامی را برای مدیر تلگرام ارسال کرده ولی مدیر تلگرام اولا از اجرای بسیاری از دستورها استنکاف کرده و صرفا برخی از کانالهای مستهجن آن هم با تعریفی که خودشان از «مستهجن» دارند و نه تعریفی که ما داریم را فیلتر میکنند. ثانیا کانالهای مستهجن مسدودشده نیز بلافاصله با تغییر جزئی در نام خود با همان محتوای قبلی منتشر میشوند؛ بنابراین همکاری تلگرام با وزارت ارتباطات در مورد انسداد محتوای مجرمانه تقریبا مساوی است با هیچ. خرمآبادی افزود: با وجودی که دوسوم ترافیک اطلاعات کشور مربوط به انواع شبکههای اجتماعی خارجی است، وزارت ارتباطات تلاشی برای انتقال ارتباطات مردم از شبکههای اجتماعی بیگانه به شبکههای اجتماعی ملی و محلی به عمل نیاورده است.
اگر از در استیصال و وابستگی، سرورهای تلگرام را به داخل بیاوریم حتی اگر اجازه اعمال حاکمیت وفق مقررات قانونی به مقامات قضایی و امنیتی ایران برای حذف محتوای مجرمانه و شناسایی سریع مجرمان را بدهد فقط مقدار اندکی از مشکلات حل خواهد شد و بسیاری از مشکلات باز هم به قوت خود باقی است. اگر تلگرام سرورهای خود را به ایران بیاورد و اجازه اعمال حاکمیت به مقامات قانونی ایران ندهد مشکلی را حل نخواهد کرد. وی گفت: حتی اگر تلگرام به فرض انتقال سرورهای خود به داخل ایران به مقامات ایرانی اجازه دسترسی به سرورهای خود را بدهد با توجه به اینکه فعالیت شبکههای اجتماعی خارجی در کشور این امکان را به خارجیها میدهد که اطلاعات کشور را جمعآوری و یک نسخه از آن را به خارج انتقال دهند این اقدام فی نفسه موجبات نفوذ اطلاعاتی و جاسوسی بیگانگان در کشور را فراهم خواهد کرد.
بنابراین مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی که به پیامرسانهای اجتماعی خارجی اجازه فعالیت در ایران را به شرط انتقال سرورهای خود به داخل کشور میدهد با انتقاد جدی مواجه است. خرمآبادی تصریح کرد: معتقدم به همان جهت که اجازه ندادیم شرکت «ترکسل» بهعنوان یک اپراتور تلفن در داخل کشور ما فعالیت کند، نباید اجازه داد که شبکههای اجتماعی خارجی بستر تبادل اطلاعات مردم کشورمان باشند. چرا که ارتباطات اینترنتی بسیار حساستر و بااهمیتتر از ارتباطات تلفنی هستند که چند سال پیش اجازه برقراری آن را به خارجیها ندادیم. اگر بدون وابستگی به تلگرام و اینستاگرام فضای مجازی کشور را اداره کنیم عزت و منافع ملی و امنیت ما حفظ خواهد شد.
کارگروه فیلترینگ یک نفر نیست
به گزارش خبرگزاری فارس، وزیر ارتباطات در حاشیه افتتاح پروژههای بخش خصوصی در راستای بهرهبرداری از فاز ۳ شبکه ملی اطلاعات در واکنش به اظهارات دبیر کارگروه فیلترینگ که گفته اسامی ۸ هزار کانال تلگرامی برای فیلتر شدن برای چندمین بار به وزارت ارتباطات اعلام شده اما اقدامی صورت نگرفته، گفت: این نظرات شخصی دبیر کارگروه فیلترینگ است و نظر کارگروه نیست. محمود واعظی ادامه داد: ایشان مرتب سخنرانی میکنند که تخصصشان در این حوزه نیست و نظرشان این است که همه چیز بسته شود، اما کارگروه در کشور بر اساس نظر یک شخص اداره نمیشود. هر آنچه کارگروه تصمیم بگیرد برای همه محترم است و باید اجرا شود. وی گفت: اظهارات شخصی دبیر کارگروه در حالی مطرح میشود که افراد دیگری را نیز میتوانید پیدا کنید که نظرات دیگری دارند و بر اساس نظر یک نفر نمیتوان رفتار کرد و معیار ما سیاستهای دولت و رهنمودهای رهبری است که بر اساس آن عمل میکنیم. واعظی گفت: ایشان یک طرز فکری دارند که فکر میکنند همه چیز باید مسدود شود اما بر اساس تجربیات ایران و دنیا اعلام میکنیم که با بستن امکان ایجاد شغلهای جدید و ایدههای جدید فراهم نمیشود و مردم را به سمت استفاده از فیلترشکن هل میدهید. واعظی ادامه داد: در این باره چند وظیفه را بر عهده داریم؛ نخست اینکه هر چه میتوانیم برای پاکسازی فضای مجازی انجام دهیم و سپس فرهنگسازی مردم و رسانهها از الزامات است، زیرا مردم ایران نیز باید بدانند که این پدیده تنها مختص به ایران نیست و احتیاج به سواد دیجیتالی دارند.
ارسال نظر