دنیای اقتصاد: سامسونگ گلکسی اس ۸ شاید یکی از جذاب‌ترین گوشی‌هایی باشد که تا به حال ساخته شده است. هرچند این گوشی جدید در ادامه بهبودهای قبلی سامسونگ یک محصول پرچمدار به حساب می‌آید اما برخی ویژگی‌ها نیز آن را جذاب‌تر کرده است. سامسونگ دو مدل از S۸ روانه بازار می‌کند که اولی مدل استاندارد است و صفحه نمایش ۸/ ۵ اینچی دارد و مدل بزرگ‌تری را هم به‌عنوان سامسونگ گلکسی اس ۸ پلاس (Galaxy S۸+) با صفحه نمایش ۲/ ۶ اینچی تولید کرده است. هر دو گوشی از هم‌اکنون قابل سفارش دادن هستند و از ۲۱آوریل (اول اردیبهشت ۹۶) عرضه آنها آغاز می‌شود. در آمریکا قیمت این گوشی بنا به اپراتور متفاوت خواهد بود اما گفته می‌شود که حداقل قیمت آن برای نسخه‌های کم ظرفیت‌تر۷۲۰ دلار خواهد بود.

سخت‌افزار: تقریبا چیزی باقی نمانده بود که در مراسم معرفی S۸ از آن شگفت‌زده شویم، همه ویژگی‌های این گوشی را در شایعات پیش از این شنیده بودیم و لو رفته بود. مهم‌ترین ویژگی سخت‌افزاری این گوشی صفحه نمایش آن است که از کناره‌ها تقریبا تمام لبه‌ها را پوشانده و به این ترتیب سطح صفحه نمایش بزرگ‌تر شده است. این همان چیزی است که سامسونگ آن را «infinity display» (صفحه نمایش بیکران) می‌نامد. با حذف حاشیه‌های صفحه نمایش جا برای استفاده‌های ترکیبی از برنامه‌ها در صفحه نمایش فراهم شده است. در واقع به نظر می‌رسد وقتی این گوشی را در دست خود می‌گیرید انگار یک صفحه نمایش در دست خود دارید. هرچند برخی گزارش‌ها حاکی از وجود مشکل کوچکی در تاچ صفحه نمایش این گوشی است (همانند گلکسی اس ۷ اج) اما به جز این همین صفحه نمایش و لبه‌های منحنی اس ۸ ویژگی‌های مثبتی به دیزاین آن داده که گرفتن آن را در دست دلپذیر می‌کند.

از طرف دیگر از آنجا که صفحه نمایش از پایین صفحه نیز تا جای ممکن حاشیه را گرفته دیگر جایی برای دگمه Home باقی نمانده به همین دلیل سامسونگ در گلکسی اس ۸ کاری کرده که سایر سازندگان گوشی اندرویدی انجام داده‌اند یعنی دگمه Home مجازی تعریف کرده است. از طرف دیگر سامسونگ از تکنولوژی haptic (مشابه آی‌فون) در این دگمه مجازی بهره گرفته که با فشار آن حس فشار دادن دگمه واقعی ایجاد می‌شود. از طرف دیگر کنار گذاشتن دگمه Home فیزیکی به این معنا است که سامسونگ سنسور اثر انگشت را باید به جای دیگری منتقل می‌کرد و سامسونگ جایی بهتر از پشت گوشی و کنار دوربین برای آن پیدا نکرده است. این نقطه جای راحتی برای سنسور اثر انگشت نیست به‌خصوص با توجه به ارتقای گوشی برای لمس سنسور خیلی بالا به نظر می‌رسد و بگذریم که ممکن است خیلی اوقات انگشت را به اشتباه روی لنز ببریم. در زیر گوشی شاهد پورت USB-C و جک هدفون ۵/ ۳ میلی‌متری هستیم. همچنین دگمه Power در یک سمت و دگمه کم و زیاد کردن صدا درسمت دیگر قرار دارد.

مشخصات گوشی:با توجه به انتظاری که از سامسونگ در این زمینه داریم این گوشی دارای مشخصات سخت‌افزاری بسیار بالایی است که البته در مناطق مختلف جهان فرق می‌کند. تازه‌ترین پردازنده کوالکام یعنی اسنپ‌دراگون ۸۳۵ یا پردازنده Exynos خود سامسونگ دو مدل مختلف هستند. هر دو پردازنده مبتنی بر چیپ‌ ۱۰ نانومتری ساخته‌ شده‌اند که به‌طور خلاصه باعث کاهش مصرف انرژی می‌شوند و سرعت بالاتری دارند. صفحه نمایش نسخه استاندارد S۸ همان‌طور که گفته شد ۸/ ۵ اینچی است که رزولوشن ۲۹۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل دارد و ۵۷۰ppi است. نسخه S۸Plus هم درست رزولوشن مشابهی دارد اما با صفحه نمایش ۲/ ۶ اینچی و ۵۲۹ppi. درازبودن گوشی هم در نوع خود aspect ratio جالبی ایجاد کرده یعنی ۱۸.۵:۹ به نوعی شاید بتوان گفت اسکرول کردن در این صفحه نمایش دراز به حداقل می‌رسد. این دو گوشی دارای ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی هستند و البته شکاف Sd Card هم برای افزایش این ظرفیت در آن تعبیه شده است.

باتری: البته دیگر صحبت کردن از باتری و انفجار در مورد سامسونگ خیلی تکراری به نظر می‌رسد اما این شرکت گفته که نهایت دقت را در طراحی باتری به‌کار گرفته تا فاجعه نوت ۷ تکرار نشود. در S۸ سامسونگ یک باتری ۳۰۰۰ میلی‌آمپری و در S۸ Plus باتری ۳۵۰۰ میلی‌آمپری (مشابه سایز نوت ۷) به‌کار گرفته شده است. مجهز بودن به تکنولوژی شارژ سریع کوالکام هم از جمله ویژگی‌های باتری است.

دوربین: سامسونگ بر خلاف گذشته سنسور دوربین پشتی خود را تغییر نداده و یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی مجهز به OIS یا لرزشگیر در آن قرار داده که قبلا در گلکسی S۷ هم شاهد آن بودیم. سامسونگ البته گفته در بخش نرم‌افزاری دوربین بهبودهای زیادی داده و سرعت عکاسی با آن نسبت به گلکسی اس ۷ اج بیشتر شده است. نکته اینکه سامسونگ در S۸ Plus هم دوربین بهتری قرار نداده (حداقل در مقایسه دوربین آی‌فون ۷ و ۷ پلاس) اما سرعت بالای این دوربین برخی را به این گمان واداشته که این دوربین در همه حال در بک گراند درحال عکاسی است و موقعی که شخص دگمه عکس را لمس می‌کند در سریع‌ترین زمان ممکن عکسبرداری انجام می‌شود. سامسونگ در دوربین جلویی البته تغییر ایجاد کرده و از سنسور ۸ مگاپیکسلی استفاده کرده و البته سیستم اتوفوکس هم تعبیه کرده است. سوئیچ کردن بین دوربین‌های جلویی و عقبی بسیار سریع و ساده است و حتی سامسونگ GIF mode هم در آن قرار داده است.

رنگ‌ها، قیمت و زمان عرضه : در آمریکا سه رنگ از گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس عرضه خواهد شد که عبارت است از مشکی، خاکستری و نقره‌ای. دو رنگ طلایی و آبی نیز در نسخه بین‌المللی این گوشی‌ها وجود خواهد داشت. هر دو گوشی از هم‌اکنون قابل سفارش دادن هستند و از ۲۱ آوریل (اول اردیبهشت ۹۶) عرضه آنها آغاز می‌شود. در آمریکا قیمت این گوشی بنا به اپراتور متفاوت خواهد بود اما گفته می‌شود که حداقل قیمت آن برای نسخه‌های کم‌ظرفیت‌تر۷۲۰ دلار خواهد بود.