عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران، از تدوین آیین‌نامه تضمین سرمایه‌گذاری برای فعالیت پیام‌رسان‌های داخلی در مرکز ملی فضای مجازی خبر داد و گفت: این آیین‌نامه در نوبت تصویب قرار دارد. به گزارش خبرگزاری مهر، خسرو سلجوقی با بیان اینکه ظرفیت فعالیت پیام‌رسان‌های داخلی با توانایی میزبانی تعداد زیاد در داخل کشور وجود دارد اظهار کرد: کما اینکه تاکنون نیز چند تجربه در این خصوص تحقق ‌یافته است، اما مهم این است که در طراحی آن نیاز جامعه در نظر گرفته شود که راز ماندگاری هر نرم‌افزاری است.

وی مهم‌ترین چالش این پیام‌رسان‌ها را نگرانی از سرمایه‌گذاری عنوان کرد و گفت: برای رفع این نگرانی، مصوبه‌ای از سوی شورای‌عالی فضای مجازی آماده‌ شده است که تضمین‌کننده سرمایه بوده و به نظر می‌رسد با تصویب آن مشکل دیگری وجود نداشته باشد یا با مشکلات کمتری مواجه باشیم. سلجوقی در مورد اعتمادسازی و حفظ امنیت اطلاعات سرمایه‌گذاری در این بخش افزود: شبکه‌های اجتماعی طبق قوانین و مقررات موظف نیستند اطلاعات را در اختیار کسی قرار دهند، مگر با حکم قانون که تنها در صورت وقوع جرم اجباری است. کاربران هم باید بیاموزند در شبکه‌های اجتماعی داخلی و غیربومی از ارائه اطلاعات شخصی پرهیز کنند.

سلجوقی با اشاره به درنظر گرفتن مدل‌های حمایتی برای شرکت‌های نوپا و بزرگ از جمله حضور در بازار بورس، گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار کشور در خصوص امکان فروش سهام از سوی شرکت‌های کوچک و متوسط فعال‌شده و اکنون این فرصت از طریق فرابورس مهیا است و شرکت‌ها می‌توانند در قالب سهامی عام در این زمینه اقدام کنند. البته برخی مشکلات وجود دارد و باید سازمان بورس همانند ترکیه و کره‌جنوبی مجوز فروش سهام به شرکت‌هایی که در قالب سهامی خاص تاسیس‌ شده‌اند را نیز بدهد. وی تاکید کرد: در ایران هنوز شرکت‌هایی که با خرید شرکت‌های کوچک‌تر خودشان را بزرگ کنند، نداریم اما اگر بخواهند پایدار بمانند باید حرکت کنند؛ چراکه با تزریق منابع دولتی نمی‌توان فناوری را زنده نگه داشت، بلکه فناوری باید با اقتصاد زنده بماند. رئیس شورای راهبری طرح جویشگر بومی ادامه داد: گوگل در حال حاضر، بیش از ۷۰ خدمت ارائه می‌دهد و در یک مرحله به این توانایی نرسیده است.