توسعه روزافزون فناوری شارژ وایرلس در تلفنهای هوشمند
موبایلهایی که بیسیم شارژ میشوند
عاقله ترابی: تمام شدن باتری تلفن همراه و شارژ کردن آن مدتها است که از دغدغههای اصلی کاربران موبایل محسوب میشود. سالها قبل که تلفن همراه تازه وارد بازار شده بود از آنجا که از امکانات کمی برخوردار بود طبیعتا انرژی چندانی هم نیاز نداشت و کمتر پیش میآمد که کسی مشکل تمام شدن باتری داشته باشد. حالا با پیشرفت تکنولوژی و بهویژه توسعه اینترنت موبایل، مصرف انرژی و تمام شدن باتری و بهدنبال آن شارژکردن گوشی از دردسرهای مهم کاربران شده است. به دنبال این قضایا دانشمندان و متخصصان تلفن همراه در پی راهحلی هستند تا این مشکل کابران را کمرنگ کنند.
عاقله ترابی: تمام شدن باتری تلفن همراه و شارژ کردن آن مدتها است که از دغدغههای اصلی کاربران موبایل محسوب میشود. سالها قبل که تلفن همراه تازه وارد بازار شده بود از آنجا که از امکانات کمی برخوردار بود طبیعتا انرژی چندانی هم نیاز نداشت و کمتر پیش میآمد که کسی مشکل تمام شدن باتری داشته باشد. حالا با پیشرفت تکنولوژی و بهویژه توسعه اینترنت موبایل، مصرف انرژی و تمام شدن باتری و بهدنبال آن شارژکردن گوشی از دردسرهای مهم کاربران شده است. به دنبال این قضایا دانشمندان و متخصصان تلفن همراه در پی راهحلی هستند تا این مشکل کابران را کمرنگ کنند. برخی به دنبال قویتر کردن باتری موبایل هستند و برخی به دنبال فناوری شارژ سریع و بعضی هم به دنبال راههای عجیب و غریب برای تهیه نیروی برق هستند. در این میان فناوری شارژ وایرلس هم سعی دارد به نوبه خود نقشی در این حوزه داشته باشد. در واقع هنوز شرکتهای تولیدکننده نتوانستهاند آن طور که باید عمر باتری موبایلها را بالا ببرند و کاربر در بهترین حالت پس از دو روز شاهد خاموششدن موبایلش میشود. با این تفاسیر، همچنان باید به فکر راهحلی برای شارژ آسان تلفنهای هوشمند بود. حالا برخی مکانهای عمومی مانند استارباکس از فناوری شارژ بیسیم استفاده میکند و مشتریان خود را از مشکل کمبود باتری موبایل نجات داده است. حتی برخی خودروها هم به این فناوری مجهز شدهاند و روز به روز بر تعداد آنها افزوده میشود.
شارژ وایرلس فناوری جالب توجهی است که کاربر را از مشکلات سیم و بهقول تبلیغی که یکی از شرکتهای تولیدکننده پخش کرده بود از چسبیدن به دیوار برای شارژ موبایل راحت کرده است. در واقع شما با صفحهای روبهرو هستید که میدان مغناطیسی ایجاد میکند و این مغناطیس شما را از اتصال فیزیکی بینیاز میکند و البته که باید در تلفن همراه شما سختافزار لازم برای این کار وجود داشته باشد. سختافزار لازم برای این کار درواقع سیمپیچی است که باید درون تلفن همراه جاسازی شود و بتواند نیروی حاصل از میدان مغناطیسی را دریافت کند. از طرفی در شارژ سیمی مشکلات دیگری نظیر خرابشدن درگاههای میکرویواسبی در اثر استفاده زیاد و حتی قطع و وصل شدن کابل شارژر هم وجود دارد که فناوری شارژ بیسیم همه این مشکلات را حل میکند. به این ترتیب، حالا دیگر بیشتر پرچمدارهای شرکتهای مطرح در حال استفاده از این فناوری هستند و این آمار هم روزبهروز در حال افزایش است. موضوع مطرح در این میان، استانداردهای این تکنولوژی است. درواقع برای اینکه ارتباط گوشی با میدان مغناطیسی ایجادشده بهدرستی برقرار شود باید استانداردهای یکسان داشته باشند درواقع سختافزار تعبیهشده در تلفن همراه باید با قطعات استفادهشده در فرستنده که همان صفحه است هماهنگ باشند. در حال حاضر چند استاندارد مختلف مانند Qi و PMA (Power Matters Alliance) و A۴WP)Alliance for Wireless) برای این تکنولوژی وجود دارد که Qi از همه آنها رایجتر است و اغلب تولیدکنندگان از آن استفاده میکنند.
این استاندارد در سال ۲۰۰۸ از سوی کنسرسیوم Wireless Power آغاز به کار کرده است. Qi یا استاندارد شارژ القایی توسط گوگل و سازندگان اسمارتفونهای اندرویدی استفاده میشود و در میان موبایلهای نکسوس و برخی پرچمداران نظیر ال جی G۴، گلکسی اس ۷ و حتی برخی از موبایلهای ویندوزی نیز دیده میشود. در این بین و با توجه به فراگیر شدن استاندارد شارژ القایی، تولیدکننده بزرگ لوازم خانگی به نام IKEA نیز میز و چراغ مطالعهای را طراحی کرده که تکنولوژی شارژ بیسیم با استاندارد Qi را در خود دارند و کاربر میتواند با قرار دادن موبایلش روی آن، دستگاهش را شارژ کند. در این میان نباید از معایب این فناوری هم غافل شد؛ معایبی که باعث شده برخی شرکتها و تولیدکنندگان به سوی این تکنولوژی نروند و عطایش را به لقایش ببخشند. مهمترین مشکل شارژ بیسیم سرعت پایین آن است.
شارژ کردن تلفن هوشمند با روش شارژ القایی به سرعت و تاثیرگذاری شارژرهای مبتنی بر اتصال فیزیکی نمیرسد. از طرفی موضوع هزینهها برای تعمیر مطرح است. شکی نیست که درصورت بروز مشکل در پورت یا کابل شارژهای باسیم هزینه کمتری برای تعمیر نیاز است. مشکل دیگری که مطرح است وزن و ضخامت گوشی است. این روزها که همه شرکتها در پی تولید گوشیهایی با وزن و ضخامت کم هستند، سیمپیچ القایی میتواند مشکلآفرین باشد. این قطعه با اینکه به مرور زمان و با پیشرفت فناوریاش به شکل یک کیت کوچک درآمده بازهم نمیتوان حجمی را که درون تلفن همراه اشغال میکند نادیده گرفت. این مشکل را شرکت اپل که علاقه بسیاری به باریککردن گوشیهایش دارد بهگونه دیگری حل کرده است. اپل با اینکه در آیفونهایش از این فناوری استفاده نکرده اخیرا قابهایی عرضه کرده است که با قرار دادن تلفن در آن قاب میتوان از تکنولوژی شارژ بیسیم بهره برد. البته بیشک به مرور زمان این مشکلها حل میشود و روزبهروز بر تعداد شرکتهایی که در تلفن هوشمندشان از این فناوری استفاده میکنند افزوده خواهد شد. در ادامه به معرفی برخی از مهمترین تلفنهای همراهی میپردازیم که از این تکنولوژی بهرهمندند.
سامسونگ گلکسی اس ۷ و اس 7 اج
شرکت سامسونگ در سری پیشین پرچمدار خود یعنی گلکسی S۶ نیز از تکنولوژی شارژ بیسیم بهره برده بود. و حالا آخرین پرچمداران این شرکت کرهای نیز به این فناوری مجهز شدهاند. هر دو مدل دارای شارژر Powernat و Qi بیسیم هستند و البته پورت USB برای شارژ با کابل هم برایشان تعبیه شده است. علاوه بر این سامسونگ دو حالت مختلف شارژ شدن را برای این دو پرچمدار ایجاد کرد؛ حالت شارژ عادی و شارژ سریع که در قسمت تنظیمات گوشی قابل انتخاب است. گلکسی اس ۷ از ظرفیت باتری ۳۰۰۰ میلیآمپری بهره میبرد. از دیگر ویژگیهای این تلفن هوشمند ۵/ ۵ اینچی میتوان به موارد زیر اشاره کرد: دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی مجهز به سنسور Dual-Pixel، ۵ مگاپیکسل دوربین دوم، اندروید ۶، حافظه داخلی ۳۲/ ۶۴ گیگابایتی، ۴ گیگابایت حافظه RAM و ابعادی برابر ۷/ ۷ × ۶/ ۷۲ × ۹/ ۱۵۰ میلیمتر.
Nexus 6 گوگل
نکسوس گوگل نیز مجهز به قابلیت شارژ بیسیم است. این تلفن هوشمند ۶ اینچی از باتری ۳۲۰۰ میلیآمپری بهره میبرد. علاوه بر این، گوگل در این گوشی ویژگی Power Savor را بهصورت پیشفرض قرار داده است که هنگامی که باتری درصد شارژ کمی داشته باشد میتوان آن را فعال کرد. در این صورت دیتاها زمانی که صفحهنمایش قفل است غیرفعال میشوند. نکسوس ۶ گوگل در کنار فناوری شارژ بیسیم Qi، به ویژگی شارژ سریع کوالکام نیز مجهز شده است. با استفاده از این تکنولوژی نکسوس در ۴۰ دقیقه از شارژ صفر به ۵۰درصد میرسد. برای شارژ از صفر تا صد نیز یک ساعت و ۵۰ دقیقه زمان نیاز دارد.
Lumia 930
مایکروسافت هم از این قافله عقب نمانده و تلفن هوشمند لومیا ۹۳۰ را مجهز به فناوری شارژ بیسیم کرده است. باتری این گوشی ۲۴۲۰ میلیآمپر و غیرقابل تعویض است. این گوشی ویندوزفونی ۵ اینچ است و ابعادی معادل ۱۳۷ × ۷۱ × ۸/ ۹ mm دارد. دوربین اصلی این تلفن هوشمند ۲۰مگاپیکسل با فلش دوگانه LED، فوکوس خودکار، فناوری PureView و لرزشگیر اپتیکال است و دوربین جلو هم دارای ۲/ ۱ مگاپیکسل است. از دیگر ویژگیهای این گوشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد: پردازنده چهارهستهای اسنپدراگون ۸۰۰، حافظه رم ۲ گیگابایت، حافظه ذخیرهسازی ۳۲گیگابایت بدون درگاه حافظه خارجی.
سونی Xperia Z4v
تلفن هوشمند Z۴v سونی نیز با قابلیت شارژ بیسیم Qiمعرفی شده است. درواقع مهمترین تفاوت بین +Xperia Z۳ با Xperiaاین گوشی در حضور نمایشگر QHD و قابلیت شارژ بیسیم بوده است. Xperia Z۴v فقط نسخه ۳۲ گیگابایتی دارد، البته امکان ارتقای حافظه از طریق کارتهای microSD نیز وجود دارد. دوربین اصلی Xperia Z۴v توانایی ثبت تصاویر تا وضوح ۷/ ۲۰ مگاپیکسل را دارد و دوربین دوم آن نیز میتواند تصاویر سلفی ۱/ ۵ مگاپیکسلی بگیرد. این تلفن همراه شرکت سونی با ابعاد ۴/ ۱۴۴ در ۳/ ۷۲ در ۷/ ۸ میلیمتر و وزن ۱۶۲ گرم عرضه شده است. باتری Xperia Z۴v نیز ۳۰۰۰ میلی آمپر است.
ارسال نظر