راهاندازی شبکه علمی از سرگرفته شد
خبرگزاری مهر: یک مقام مسوول در سازمان فناوری اطلاعات از توافق جدید این سازمان با سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و یک شرکت خصوصی، برای عملیاتی کردن پروژه «شبکه علمی کشور» ظرف ۱۸ ماه آینده خبر داد. تعریف پروژهای به نام شبکه علمی، سابقهای بیش از ۲۱ سال دارد و طبق تاکیدات برنامه پنجم توسعه قرار بود بالغ بر ۲۵۰۰ نقطه دانشگاهی تا پایان سال ۹۳ به این شبکه متصل شوند اما وضعیت این پروژه، تاکنون بین دو وزارتخانه علوم و ارتباطات، نامعلوم مانده است. بهنام ولیزاده، مدیرکل مدیریت یکپارچه شبکه ملی اطلاعات، حالا از برنامههای جدید برای اجرای پروژه شبکه علمی کشور خبر داد و گفت: طبق توافقنامهای که میان سازمان فناوری اطلاعات ایران و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی که پروانه اپراتوری این پروژه را در اختیار دارد، منعقد شده است، شبکه علمی کشور وارد فاز اجرایی و عملیاتی شده است.
خبرگزاری مهر: یک مقام مسوول در سازمان فناوری اطلاعات از توافق جدید این سازمان با سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و یک شرکت خصوصی، برای عملیاتی کردن پروژه «شبکه علمی کشور» ظرف ۱۸ ماه آینده خبر داد. تعریف پروژهای به نام شبکه علمی، سابقهای بیش از ۲۱ سال دارد و طبق تاکیدات برنامه پنجم توسعه قرار بود بالغ بر ۲۵۰۰ نقطه دانشگاهی تا پایان سال ۹۳ به این شبکه متصل شوند اما وضعیت این پروژه، تاکنون بین دو وزارتخانه علوم و ارتباطات، نامعلوم مانده است. بهنام ولیزاده، مدیرکل مدیریت یکپارچه شبکه ملی اطلاعات، حالا از برنامههای جدید برای اجرای پروژه شبکه علمی کشور خبر داد و گفت: طبق توافقنامهای که میان سازمان فناوری اطلاعات ایران و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی که پروانه اپراتوری این پروژه را در اختیار دارد، منعقد شده است، شبکه علمی کشور وارد فاز اجرایی و عملیاتی شده است. وی پروژه شبکه علمی را جزئی از پازل شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد و افزود: به تازگی نیز، پیرو این توافقنامه، توافق همکاری سه جانبهای میان سازمان فناوری اطلاعات ایران به نمایندگی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی به نمایندگی از وزارت علوم و تحقیقات و یک شرکت خصوصی به امضا رسید.
این مقام مسوول در سازمان فناوری اطلاعات هدف از امضای این توافقنامه را مشارکت در توسعه شبکه علمی دانست و تاکید کرد: با توجه به اینکه اجرای پروژه شبکه علمی، نیازمند سرمایهگذاری بود، یک شرکت خصوصی پیش از این آمادگی خود را برای حضور در این پروژه بهصورت سرمایهگذاری پیمانکاری ساخت، بهرهبرداری و انتقال (BOT) اعلام کرده بود که براساس توافقنامه منعقد شده، سرمایهگذاری و ارائه سرویس به این شرکت واگذار شد. وی با بیان اینکه هم اکنون این پیمانکار در حال آمادهسازی طرحهای اولیه برای این طرح است، خاطرنشان کرد: این شرکت، مذاکرات خود را با اپراتورهای مخابراتی برای ایجاد زیرساختهای شبکه علمی انجام داده و قرار است به زودی، زمانبندی اجرای این پروژه را اعلام کند. به گفته وی قرار است ظرف مدت ۱۸ ماه تمامی مراکز علمی و دانشگاهی و پژوهشی در مراکز استان و شهرهای بزرگ و مهم کشور، به شبکه علمی دانشگاهی متصل شوند.
ارسال نظر