به دنبال افزایش تعداد کاربران اینترنت در هندوستان
وایفای رایگان برای مردم کشور هزار رنگ
دنیای اقتصاد: راهآهن مهمترین وسیله حمل و نقل و شاهرگ حیاتی هندوستان است، تا جایی که تشکیلات راهآهن هندوستان توسط یک وزارتخانه مستقل و گسترده به همین نام اداره میشود. شاید به همین دلیل هم هست که گوگل اقدام به ارائه سرویس اینترنت پرسرعت وایفای در ایستگاه مرکزی راهآهن بمبئی کرده است. این سرویس که حالا حدود ۱۰ روز است در دسترس مسافران هندی قرار دارد، قرار است در ۴۰۰ ایستگاه راهآهن در سراسر هندوستان هم ارائه شود. هند دومین کشور بزرگ جهان از نظر تعداد کاربران اینترنت بعد از چین است، اما تنها یکسوم از جمعیت این کشور پهناور به اینترنت دسترسی دارند. در واقع به همین دلیل هم هست که شرکتهای بزرگ تکنولوژی مانند گوگل و فیسبوک اقدام به ارائه پلتفرمهای ساده و ابتدایی برای دسترسی هندیها به اینترنت کردهاند. «ساندار پیچای» مدیرعامل شرکت گوگل اولینبار در ماه سپتامبر گذشته و زمانی که «نارندرا مودی» نخستوزیر هند از دفتر مرکزی این شرکت در کالیفرنیا بازدید کرد، اعلام کرد که شرکتش به ارائه سرویس اینترنت پرسرعت در ایستگاههای راهآهن هندوستان خواهد پرداخت.
براساس طرح گوگل برای ارائه اینترنت پرسرعت وایفای در ایستگاههای راهآهن هندوستان، قرار است این شرکت در سال ۲۰۱۶ دسترسی به این سرویس را در ۱۰۰ ایستگاه از شلوغترین ایستگاههای راهآهن این کشور فراهم بیاورد. فاز بعدی اجرای این طرح شامل ایجاد دسترسی ۴۰۰ ایستگاه راهآهن دیگر این کشور به اینترنت پرسرعت رایگان است. بعد از بمبئی، گوگل اینترنت پرسرعت وایفای رایگانش را در شهرهای اللهآباد، جیپور، پاتنا و رانچی ارائه خواهد کرد.گوگل این طرح را با عنوان «بزرگترین پروژه وایفای عمومی در جهان» توصیف کرده است و تخمین میزند که در فاز اولیه این طرح که در ۱۰۰ ایستگاه راهآهن شلوغ هندوستان اجرا میشود، امکان دسترسی ۱۰ میلیون نفر به اینترنت پرسرعت رایگان فراهم شود. در حقیقت این رقم در مقایسه با تعداد کاربرانی که در آینده نزدیک از ایستگاههای راهآهن شهرهای بزرگتر و پرجمعیتتری مانند دهلی، کوچی و بنگلور به اینترنت متصل میشوند، بسیار کم خواهد بود. مسافران در ایستگاه مرکزی راهآهن بمبئی تنها با داشتن یک شماره موبایل ثبت شده در هند، میتوانند همزمان از دو یا چند دستگاه دیجیتال شخصی خود به اینترنت پرسرعت رایگان متصل بشوند. این اینترنت وایفای در ابتدای استفاده کاملا پرسرعت خواهد بود و به این ترتیب حتیالامکان پخش ویدئو HD بهصورت آنلاین را به کاربرانش میدهد، اما گویا با گذشت یک ساعت و دسترسی افراد بیشتر به این سرویس سرعت آن هم رو به کندی میگذارد. این سرویس در همکاری با راهآهن هندوستان که توسط یک وزارتخانه مستقل و گسترده به همین نام اداره میشود و البته بازوی مخابراتی آن با نام Railtel اجرا شده است. گوگل گفته است که هدف بلند مدتش گسترش این سرویس به ایستگاههای راهآهن و مکانهای بیشتر دیگری در این کشور است.
اولین ساحل هند با وایفای رایگان
گردشگرانی که به ساحل «مالپ» در جنوب هندوستان و منطقه «کارناتاکا» میروند از حالا میتوانند در کنار امواج خروشان دریا، از امواج شبکه عمومی اینترنت پرسرعت وایفای رایگان در این سواحل هم لذت ببرند. این سرویس که توسط دولت هندوستان ارائه شده است، سواحل هندوستان را برای اولین بار به اینترنت متصل میکند. این سرویس اینترنتی را شرکت مخابراتی دولتی Bharat Sanchar Nigam و با حمایت و پشتیبانی مستقیم دولت هند ارائه میدهد. ارائه این سرویس در سواحل ماسهای و طلایی مالپ میتواند توریستهای زیادی را به دیدن این منطقه جذب کند. توریستها میتوانند از این سرویس تا ۳۰ دقیقه بهصورت رایگان استفاده کنند اما بعد از آن استفاده از این سرویس هزینه در بر خواهد داشت. با این حال دولت هند به دنبال افزایش زمان استفاده رایگان کاربران از این سرویس است. در راستای اجرای طرحهای دیجیتالی در هندوستان، دولت این کشور اخیرا اعلام کرده است که طرحهایی برای نصب ۲۵۰۰ هات اسپات در ۲۵۶ مکان در سال مالی آینده خواهد داشت که این طرح هم با کمک شرکت Bharat Sanchar Nigam اجرا خواهد شد. دولت هندوستان امیدوار است با انجام این اقدامات، تعداد کاربران اینترنت در این کشور از ۴۰۰ میلیون نفر به ۵۰۰ میلیون نفر در سال آینده میلادی افزایش پیدا کند.
ارسال نظر