راهنمای گامبهگام پیروزی در انتخابات- ۲۰- خودآموز برنامهریزی ستادهای انتخاباتی
برنامه انتخاباتی را چگونه اجرا کنیم؟
مترجم: محمدصادق الحسینی
تا بهاینجا باید تحقیقات لازم را انجام داده، هدفتان را تعیین و مخاطبان را شناسایی کرده باشید و در مورد پیام و ابزارهای انتقال پیامتان تصمیم گرفته باشید.
برایان اودی
مترجم: محمدصادق الحسینی
تا بهاینجا باید تحقیقات لازم را انجام داده، هدفتان را تعیین و مخاطبان را شناسایی کرده باشید و در مورد پیام و ابزارهای انتقال پیامتان تصمیم گرفته باشید. بهعلاوه باید مشخص شده باشد که چه مقدار زمان، پول و چند نفر همکار موردنیاز است. ضمنا نحوه تامین مالی ستاد نیز باید معلوم باشد. در این گام که گام نهایی است، نقش کاندیدا، مدیر ستاد و دیگر متخصصان سیاسی که در ستاد مشغول به کار میشوند را مورد بررسی قرار میدهیم. بهعلاوه راههای جذب همکاران داوطلب و آموزش آنها نیز در این مرحله مدنظر قرار خواهد گرفت. داشتن یک تقویم انتخاباتی، بحث در مورد زمانبندی امور، بودجه ستاد و نحوه تامین مالی آن نیز از مواردی است که در نهایت در نظر گرفته خواهد شد.
نقش کاندیدا
مهمترین فرد در هر ستاد سیاسی خود کاندیدا است و ارزشمندترین منبع هر ستاد نیز زمانی است که کاندیدا در اختیار میگذارد. اگر کاندیدا یا ستاد وقت را هدر دهند به هیچ عنوان قابلجبران نخواهد بود. بنابراین درک نقش کاندیدا و اهمیت استفاده بهینه از زمان بسیار اساسی است.نقش کاندیدا بسیار ساده است؛ شرکت در مراسمها و ایجاد انگیزه برای مردم. موثرترین عضو ستاد و مهمترین کسی که میتواند منابع مالی را برای ستاد جذب کند خود کاندیدا است. رایدهندگان و حامیان مالی احتمالی که شخصا با کاندیدا ملاقات میکنند و پیام او را میشنوند بیشتر احتمال دارد که به وی رای بدهند و به ستاد او کمک کنند. نامزدهای انتخاباتی عموما از اینکه کنار دیگر افراد تیمشان استراتژیهای ستاد را طراحی کنند و با برخی از طرفداران مورد علاقهشان دیدار کنند، لذت میبرند. اما این کار چیزی جز اتلاف وقت نیست و منجر به شکست میشود. در ابتدای این کتاب پیشنهاد شد که ستاد شما یک جلسه برنامهریزی استراتژیک رسمی برگزار کند. واضح است که کاندیدا باید در این جلسه شرکت کند و در تعیین استراتژیهای اولیه نقش موثری داشته باشد. وقتی که استراتژی تعیین شد وی باید امور ستاد را به مدیر ستاد و دیگران بسپارد و بر شرکت در مراسمها تمرکز کند تا بتواند رایدهندگان بیشتری را جذب کند.
نقش مدیر ستاد انتخاباتی
نقش مدیر ستاد انتخاباتی، اداره ستاد است. یکی از اصول اولیه هر ستاد مطلوبی این است که کاندیدا باید به مدیر ستاد اطمینان کامل داشته باشد. این اطمینان مهمترین چیزی است که در مدت کوتاهی که ستاد مشغول به کار است باید وجود داشته باشد. میتوان گفت که کاندیدا قلب ستاد و مدیر، مغز آن است. برای داشتن یک ستاد خوب هم مدیر و هم کاندیدا باید کارآیی داشته باشند، اما نقش این دو از هم کاملا متفاوت است.بسیار پیش میآید که نامزدهای انتخاباتی بخواهند ستادشان را خودشان اداره کنند. به همین منظور یا کسی را به مدیریت ستاد منصوب نمیکنند یا اینکه کسی را انتخاب میکنند که کاملا تحتکنترل خودشان باشد. در هر دو حالت، آنها مجبور خواهند بود که زمان زیادی را صرف اتخاذ تصمیمهایی نمایند که باید به فرد دیگری سپرده میشد. در این حالت نامزدهای انتخاباتی از کار اصلی خود که همان شرکت در مراسمهایی است که رایدهندگان و حامیان مالی در آن حضور دارند، باز میمانند. یک مدیر ستاد باید مطمئن باشد که برنامه کاندیدا طوری طراحی شده است که بیشترین زمان را برای ملاقات با رایدهندگان در اختیار وی قرار میدهد. مدیران ستادها باید ارتباط با رسانهها، مسائل مالی، روشهای مختلف ارتباط با رایدهندگان و مسائل دیگری که در چارچوب برنامه یا خارج از آن، پیش میآید را مرتب کنند یا بر کسانی که این امور را به انجام میرسانند، نظارت کنند.
متخصصین انتخاباتی ستاد
مانند هر مورد دیگری، تجربه میتواند برای ستادهای انتخاباتی بسیار پر ارزش باشد. هرچه که یک فرد تجربه بیشتری از کار با ستادهای انتخاباتی و فضای سیاسی هر کشوری داشته باشد، در چارچوب تواناییهای خود، بهتر و سنجیدهتر عمل خواهد کرد. مشاوره گرفتن و سود بردن از همکاری کسانی که مراحل مختلف فعالیت یک ستاد، که در این کتاب مورد اشاره قرار گرفتهاند، را قبلا تجربه کرده باشد، برای کاندیدا و ستاد بسیار مفید فایده است. چرا که حتی اگر ایدههایی که در این کتاب راهنما آمده است، خوب درک و اجرا شوند، باز هم تجربه کردن این ایدهها در روند یک ستاد واقعی و فعال چیز دیگری است. بنابراین احزاب سیاسی با تهیه یک فهرست از مدیران باسابقهای که در ستادهای مختلف حضور داشتهاند و همچنین از کسانی که برای کار در ستاد مناسب هستند، میتوانند به کاندیداهای خود کمک بزرگی کنند. همچنین احزاب باید به افراد حزب فرصت کار در ستادها را بدهند تا برای ستادهای بعدی آمادگی بیشتری داشته باشند. چرا که یک فعال ستادی کوشا برای تبدیل شدن به یک مدیر ستاد راه زیادی در پیش نخواهد داشت.
معمولا کسانی هستند که در جنبههای خاصی از ستادهای انتخاباتی تخصص پیدا کردهاند. برای مثال انجام تحقیقات و نظرسنجیهای سیاسی، حوزهای است که نیاز به تجربه زیادی دارد و ستاد باید حتیالامکان کسانی را که از این تجربه برخوردارند، استخدام کند. در ایالاتمتحده، سیاست به شدت تخصصی شده و بسیاری از افراد در زمینه تبلیغات سیاسی، تبلیغات رادیویی، تلویزیونی و پستی و حتی تهیه لیست رایدهندگان تخصص کسب کردهاند. به همین جهت حتی با وجود دستمزدهای بالای این کارشناسان، همکاری با آنها میتواند به صرفه باشد زیرا از اتلاف وقت (که مهمترین دارایی یک ستاد است) جلوگیری میکند.
نکتهای که باید در نظر گرفته شود این است که در هنگام شروع فعالیتهای هر ستادی، افراد بسیاری بر سر راه کاندیدا با عناوین همچون تصویر ساز، متخصص امور سیاسی و غیره سبز میشوند که عموما کم تجربه هستند و کاندیدا نباید تحتتاثیر آنها قرار بگیرد. همچنین بسیاری از تصویرسازان که بر تحلیل روانشناسی رایدهندگان یا نحوه لباس پوشیدن کاندیداها تاکید میکنند، عملا چیزی به ستاد اضافه نمیکنند. همکاری با این افراد اتلاف وقت است. این دسته از کارشناسان علاقه ندارند که برای ارتباط با رایدهندگان و ارسال پیامهای متقاعدکننده به آنها وقت و انرژی بگذارند و نامزدهای تنبلی که دنبال راه میانبر میگردند نیز به دنبال این افراد میافتند. همکاری با این افراد جز اتلاف پول و وقت نتیجهای در بر ندارد.
ارسال نظر