مالیم، حکمران کشتی
حکمرانی کشتی بر دوش مالیم (معلم) است. اگر در طول سفر حادثه ای برای او پیش آیـد. باید هنگام بازگشت به وطن به فقرا برای رهایی از بلا صدقه دهد. . . اگر مالیم غفلت و اشتباهی در اداره کشتی انجام دهد، بهطوری که اشکالی بزرگ و خطر غرق کشـتی پـیش آید، باید خود را برای رویارویی با مرگ آماده سازد، مگر اینکه خداوند بـر ایـن بنـدهاش ببخشاید.
بهطور کلی وظایف معلم شامل مشاهدات دقیق و شجاعانه و پرشور در دریاهای آزاد و در نزدیکی به خشکی است تا کشـتی را بتوانـد بـه خـوبی از میـان علائـم توفـان،جریانهای دریایی، فصلها (دیوارهای صخره ای) خلیجها، پایابهای ساحلی، دماغـهها، جزیرهها، صخرههای مرجانی، ورودیهای تنگهها، سواحل خشک و بیابانی و تپـهها یـا کوهها عبور دهد.
حکمرانی کشتی بر دوش مالیم (معلم) است. اگر در طول سفر حادثه ای برای او پیش آیـد. باید هنگام بازگشت به وطن به فقرا برای رهایی از بلا صدقه دهد... اگر مالیم غفلت و اشتباهی در اداره کشتی انجام دهد، بهطوری که اشکالی بزرگ و خطر غرق کشـتی پـیش آید، باید خود را برای رویارویی با مرگ آماده سازد، مگر اینکه خداوند بـر ایـن بنـدهاش ببخشاید.
بهطور کلی وظایف معلم شامل مشاهدات دقیق و شجاعانه و پرشور در دریاهای آزاد و در نزدیکی به خشکی است تا کشـتی را بتوانـد بـه خـوبی از میـان علائـم توفـان،جریانهای دریایی، فصلها (دیوارهای صخره ای) خلیجها، پایابهای ساحلی، دماغـهها، جزیرهها، صخرههای مرجانی، ورودیهای تنگهها، سواحل خشک و بیابانی و تپـهها یـا کوهها عبور دهد. مالیم باید از همه اینها مطلع باشد، آنچنـان کـه کارکنـان کشـتی بـرای سلامتشان در خشکی و دریا به او اعتماد کنند. او باید از هـر خطـایی اجتنـاب کنـد. در ضمن معلم نباید نیایش به درگاه خداوند و پیغمبرش را بـرای در امـان مانـدن از خطرهـا فراموش کند. معلم در موقعیتی مشابه امام است و باید از همان صداقت و اعتماد بهرهمنـد باشد. اگر او در هر جا مایل به ترک کشتی خود باشد، این اجازه به وی داده نمی شود. این قانون و سنت دریا است.
- ابن ماجد (1372). الفوائد فی اصول علم البحر و القواعد، ترجمه احمد اقتداری، تهران: انجمن آثار و مفـاخر فرهنگی. ص 169
ارسال نظر