مرگ مخترع عکاسی
گروه تاریخ و اقتصاد - در پنجم جولای سال ۱۸۳۳، ژوزف نیسهفور نیپس، یکی از پیشگامان صنعت عکاسی چشم از جهان فروبست. این مخترع خلاق فرانسوی، نخستین لیتوگرافی نوری را در سال ۱۸۲۲ میلادی بهوجود آورد اما در هنگام تصحیح از بین رفت. نیپس در سال ۱۸۲۶ دوباره توانست عکسی دائمی از طبیعت به نام «اصطبل و کبوترخانه» را خلق کند ولی زمان نوردهی این عکس بسیار طولانی بود، مشکل دیگر هم این بود که تصویر نگاتیو بود یعنی هرچه راکه سفید بود سیاه و هرچه سیاه بود سفید نشان میداد، به همین دلیل او به دنبال یافتن فرآیند بهتری رفت و با همکاری لوئی داگر، آزمایشهایی را روی ترکیبات نقره براساس یافتههای یوهان هاینریش شولتز آلمانی انجام دادند که نتایج درخشانی بهبار آورد.
گروه تاریخ و اقتصاد - در پنجم جولای سال 1833، ژوزف نیسهفور نیپس، یکی از پیشگامان صنعت عکاسی چشم از جهان فروبست. این مخترع خلاق فرانسوی، نخستین لیتوگرافی نوری را در سال ۱۸۲۲ میلادی بهوجود آورد اما در هنگام تصحیح از بین رفت. نیپس در سال ۱۸۲۶ دوباره توانست عکسی دائمی از طبیعت به نام «اصطبل و کبوترخانه» را خلق کند ولی زمان نوردهی این عکس بسیار طولانی بود، مشکل دیگر هم این بود که تصویر نگاتیو بود یعنی هرچه راکه سفید بود سیاه و هرچه سیاه بود سفید نشان میداد، به همین دلیل او به دنبال یافتن فرآیند بهتری رفت و با همکاری لوئی داگر، آزمایشهایی را روی ترکیبات نقره براساس یافتههای یوهان هاینریش شولتز آلمانی انجام دادند که نتایج درخشانی بهبار آورد. نیپس در شهر شلونسور سئون شهرستان سئونه لوآر در خانوادهای ثروتمند بهدنیا آمد. پدر او وکیل ثروتمندی بود و همین باعث شد که در انقلاب فرانسه (۱۷۹۹-۱۷۸۹) تمام خانواده او مجبور به فرار شوند. زمانی که نیپس در ارتش جمهوری فرانسه افسر بود، قسمتی از وقت خود را در خانه شالون سور سائون و قسمتی را در خانه فامیلی گرا در سائون-اِ-لوآر برای ادمه تحقیقاتش همراه برادرش کلود میگذراند.
او محققی همیشه بیدار بود و توانست اختراعات زیادی را در همان دوران انجام دهد. در سال ۱۸۱۶ در اتاق تاریک تصویری روی کاغذ اندود به کلرورنقره و اسیدنیتریک گذاشت ولی رنگها وارونه بود. نیپس در آن زمان موفق به ساخت نگاتیو امروزی شد که از روی آن میتوان چندین کپی پوزیتیف بهدست آورد. او مایوس شد، زیرا میخواست مستقیما تصویری مثبت بهدست بیاورد، علاوه بر آن هنوز نتوانسته بود آن را تثبیت کند اما در هر صورت گام بزرگی برداشته شده بود زیرا برای اولینبار تصویری در اتاق تاریک روی صفحههای حساس ایجاد شده بود. نیپس مواد را تغییر داد؛ سنگ، شیشه و فلزات مختلف و صفحات حساس و محلولهای شیمیایی را عوض کرد و سرانجام در سال ۱۸۲۲ گراورهای نیمهشفافی تهیه کرد که روی صفحه قلعی پوشیده از ورقه نازکی از محلول قیر، در نفت سفید ساخته میشد. پس از دو الی سه ساعت قرار گرفتن در نور، کلیشه را با مخلوطی از روغن لاواند و نفت سفید شست و شو میداد. نفت سفید باعث شسته شدن محلول قیر از پشت خطوط سیاه میشد. نیپس صفحهای بهدست آورده بود که تیزآب در آن تاثیر میکرد و بدین طریق اولین مخترع عکس در جهان شد.
ارسال نظر