آناتولی؛ چهار راه تمدنها
گروه تاریخ و اقتصاد: آناتولی به دلیل موقعیت جغرافیاییاش از اعصار قدیم علاوه بر اینکه شاهد ظهور و توسعه تمدنهای بزرگ در این منطقه بوده بهعنوان یک پل ارتباطی بین شرق و غرب نیز نقش مهمی ایفا کرده است. در نتیجه راههای فرعی بسیاری مثل راه سلطان (قرن ششم قبل از میلاد) و راههای دوران روم باستان (قرن دوم قبل از میلاد) در مسیرهای مختلف آناتولی را احاطه کرده است. انتقال ابریشم و ادویه و محصولات دیگر شرق توسط کاروانها به غرب موجب تشکیل راه طویل تجاری بهنام جاده ابریشم شده که چین را به اروپا متصل ساخته است.
گروه تاریخ و اقتصاد: آناتولی به دلیل موقعیت جغرافیاییاش از اعصار قدیم علاوه بر اینکه شاهد ظهور و توسعه تمدنهای بزرگ در این منطقه بوده بهعنوان یک پل ارتباطی بین شرق و غرب نیز نقش مهمی ایفا کرده است. در نتیجه راههای فرعی بسیاری مثل راه سلطان (قرن ششم قبل از میلاد) و راههای دوران روم باستان (قرن دوم قبل از میلاد) در مسیرهای مختلف آناتولی را احاطه کرده است. انتقال ابریشم و ادویه و محصولات دیگر شرق توسط کاروانها به غرب موجب تشکیل راه طویل تجاری بهنام جاده ابریشم شده که چین را به اروپا متصل ساخته است. در این بین راههای ابریشم علاوه بر ایفای نقش مهم در انتقال محصولات شرق به غرب صدها سال امکان تبادل فرهنگ بین شرق و غرب را نیز فراهم کرده است.
آناتولی، یکی ازچهارراههای مهم جاده ابریشم را تشکیل میداده است. جادههای ابریشم در قرون وسطی از چین شروع و پس از عبور از گذرگاههای بسیار در آسیای میانه وارد آناتولی شده و از طریق منطقه تراکیا به اروپا متصل شده است. جاده ابریشم علاوه بر راههای زمینی از طریق بنادری چون افسوس و میلت در ساحل دریای اژه، بندرهای طر ابوزان و سینوپ در دریای سیاه و آلانیا و آنتالیا در دریای مدیترانه به اروپا راه پیدا کرده است.
منبع: پایگاه رایزنی فرهنگی سفارت ترکیه در تهران
ارسال نظر