قرارداد فروش کفش به شوروی
گروه تاریخ و اقتصاد: هفتهنامه تهران اکونومیست اواسط شهریور ماه سال ۱۳۴۵ گزارشی درباره قرارداد فروش کفش محصول ایران به اتحاد جماهیر شوروی منتشر کرد. متن گزارش مذکور به شرح زیر است: «اولین قرارداد فروش و صدور کفش در تالار فروش کارخانه کفش ملی طی مراسمی به امضا رسید. در این مراسم آقایان الکساندر درازدوف رئیس بازرگانی شوروی در ایران، ماندریکین معاون ریاست بازرگانی شوروی در ایران، میشل ا. پوژیلوف مدیر شعبه واردات اداره واستوکینورک مسکو، ایوانوف و اسیل گروگوف و سوولد اوژیکوف نمایندگان اداره بازرگانی شوروی در ایران و پاود.
گروه تاریخ و اقتصاد: هفتهنامه تهران اکونومیست اواسط شهریور ماه سال ۱۳۴۵ گزارشی درباره قرارداد فروش کفش محصول ایران به اتحاد جماهیر شوروی منتشر کرد. متن گزارش مذکور به شرح زیر است: «اولین قرارداد فروش و صدور کفش در تالار فروش کارخانه کفش ملی طی مراسمی به امضا رسید. در این مراسم آقایان الکساندر درازدوف رئیس بازرگانی شوروی در ایران، ماندریکین معاون ریاست بازرگانی شوروی در ایران، میشل ا. پوژیلوف مدیر شعبه واردات اداره واستوکینورک مسکو، ایوانوف و اسیل گروگوف و سوولد اوژیکوف نمایندگان اداره بازرگانی شوروی در ایران و پاود. نیکلاف رئیس بانک روس در ایران، آقایوف از بانک روس و جلیلزاده معاون ایرانی بانک روس، آقایان مهندس شیرزاد مدیرکل صنایع وزارت اقتصاد و دکتر صدریه مدیرکل بازرگانی خارجی وزارت اقتصاد و مدیران کفش ملی و خبرنگاران جراید حضور داشتند.
قرارداد فروش و صدور کفش را از طرف کارخانه کفش ملی آقایان ناصر معتبر مدیرعامل و محمود مهدوی مدیر فروش کفش ملی و از طرف شورویها آقایان میشل ا. پوژیلوف مدیر شعبه واردات اداره واستوکینورک مسکو که به همین منظور به ایران آمده و الکساندر درازدوف رئیس بازرگانی شوروی در ایران امضا نمودند.
طبق مفاد قراردادی که بین کارخانه کفش ملی و شورویها به امضا رسید کارخانه کفش ملی کفشهای مورد سفارش را مردانه، زنانه، بچگانه به اندازه و مدلهای مختلف طی سه ماه تهیه و سپس برای صدور به اداره بازرگانی شوروی تحویل خواهد داد.
پس از انجام مراسم امضای قرارداد آقای الکساندر درازدوف رئیس بازرگانی شوروی در ایران اظهار کرد: بنده بسیار خوشحالم که در مراسم امضای قرارداد فروش کفش ایران به اتحاد جماهیر شوروی شرکت کردم. این قرارداد اقتصادی برای ایران حائز اهمیت فراوانی است و اثر آن از حدود یک قرارداد عادی تجارتی بیشتر است.امضای این قرارداد گواهی و نمونه دیگری از بهبود و توسعه روابط ایران و اتحاد جماهیر شوروی است و نیز امضای این قرارداد نمونهای از پیشرفت صنعت در ایران است.اگر ایران در گذشته مواد خام به خارج صادر میکرد امروز میبینیم که کالای ساخته شده خود را به خارج صادر میکند. خیلی خوشحالم که بگویم موسسه واردات مسکو یک سازمان معروف جهانی است، محصولات صنعتی جوان ایران را میخرد و برای پیشرفت صنایع ایران توفیق بیشتری آرزو میکند زیرا اقتصاد ایران و شوروی تا حدی مکمل یکدیگرند.
آقای الکساندر درازدوف افزود: اکنون اتحاد جماهیر شوروی مشغول اقداماتی است تا هر نوع کالا و ماشینآلات مورد نیاز ایران را پیشنهاد کند و همچنین باید متذکر شد که ایران کالا و محصولات زیادی دارد که اتحاد جماهیر شوروی به آنها احتیاج دارد. آقای الکساندر درازدوف اضافه کرد که نمونه کامل این همکاری اقتصادی و تجاری همین قرارداد است که در کارخانه کفش ملی امضا شد. در حال حاضر موسسات و سازمانهای مختلف اتحاد جماهیر شوروی در ایران مشغول مذاکراتی با بعضی از سازمانهای ایرانی برای خرید کالاهایی از قبیل پوشاک، جوراب و چرم و غیره میباشند و این اولین قدمی است که در راه بهبود و توسعه روابط ایران و شوروی برداشته میشود. ما اطمینان داریم که این قرارداد به توسعه روابط بیشتر ایران و شوروی کمک خواهد کرد.
پس از این یکی از مدیران کارخانه از بهبود و توسعه روابط بازرگانی ایران و شوروی اظهار خوشوقتی کرد و اضافه نمود: اطمینان میدهم در انجام سفارشهای شما براساس قرارداد منعقده منتهای جدیت و کوشش را به کار خواهیم برد بهطوری که بتوانیم در آینده معاملات بیشتری را انجام بدهیم. پس از بیانات مدیر کارخانه کفش ملی، آقای مهندس شیرزاد مدیرکل صنایع وزارت اقتصاد اظهار کرد: بنده بسیار خوشوقتم که در اولین مراسم فروش و صدور کفش به خارج از کشور شرکت میکنم.
هر چند بهعنوان یک عضو وزارت اقتصاد در این مراسم نقشی بر عهده ندارم ولی بهعنوان یک ایرانی و مسوول در وزارت اقتصاد مفتخرم که برای اولین مرتبه به جای مواد اولیه و به جای محصولات ارزان قیمت، محصولات و فرآوردههای ماشینی خودمان را به یکی از کشورهای بزرگ جهان صنعتی صادر کنیم و از اتحاد جماهیر شوروی که در خرید محصولات ماشینی ایران پیشقدم شده تشکر میکنم. اقدام فروش و صدور کفش به خارج از کشور یک قدم مثبت و موثری بود که در جهت تحصیل ارز برای کشور برداشته شده است و این خود مایه امیدواری است که واحدهای صنعتی کشور که دارای مدیران لایق و سازمانی صحیح باشند قادر خواهند بود که محصولات ارزان تولید نموده که امکان صدور به خارج از کشور داشته باشند زیرا هنوز بعضی از محصولات صنعتی نتوانستهاند بازاری برای خود در خارج از کشور به دست آورند ولی تنوع و مرغوبیت کفشهای این کارخانه مورد توجه خریداران خارجی قرار گرفته است.
در ادامه این گزارش میخوانیم: کارخانه کفش ملی هم اکنون به صورت بزرگترین کارخانه کفشسازی در خاورمیانه درآمده است، ماشینهای این کارخانه از نمونه بهترین ماشینهای کفشسازی دنیا است. این کارخانه با تشکیلات منظم و توزیع صحیح و فروشگاههای متعدد در تهران و شهرستانها و تنوع در تولید کفش و یکسان بودن قیمتها و مقررات و تسهیلات و مزایایی که برای کارگران و کارمندان فراهم نموده است، تمام این عوامل در پیشرفت کار این کارخانه موثر بوده است.
ارسال نظر