تصویب قرارداد الحاق ایران به سازمان یونسکو در پاریس توسط مجلس شورای ملی
سازمان تربیتی، علمی و فرهنگی ملل متحد، یونسکو، پس از پایان جنگ جهانی دوم در پاریس با حضور نمایندگان ۴۳ کشور تاسیس شد. یونسکو علاوهبر توجه به امور علمی، تربیتی و فرهنگی کشورهای عضو، به مرمت خسارات فرهنگی ناشی از جنگ و نیز کوشش در راستای گسترش صلح و رفع سوءتفاهمات بینالمللی میپردازد. از این رو، دولت ایران در ۳۰ اردیبهشت ماه سال ۱۳۲۵ ش، قبول اساسنامه یونسکو را در هیات وزیران به تصویب رساند. در نهایت، قرارداد الحاق ایران به این سازمان در نیمه تیرماه سال ۱۳۲۷ شمسی، از تصویب مجلس شورای ملی گذشت و کمیسیون مزبور، فعالیت رسمی خود را شروع کرد.
سازمان تربیتی، علمی و فرهنگی ملل متحد، یونسکو، پس از پایان جنگ جهانی دوم در پاریس با حضور نمایندگان ۴۳ کشور تاسیس شد. یونسکو علاوهبر توجه به امور علمی، تربیتی و فرهنگی کشورهای عضو، به مرمت خسارات فرهنگی ناشی از جنگ و نیز کوشش در راستای گسترش صلح و رفع سوءتفاهمات بینالمللی میپردازد. از این رو، دولت ایران در ۳۰ اردیبهشت ماه سال ۱۳۲۵ ش، قبول اساسنامه یونسکو را در هیات وزیران به تصویب رساند. در نهایت، قرارداد الحاق ایران به این سازمان در نیمه تیرماه سال ۱۳۲۷ شمسی، از تصویب مجلس شورای ملی گذشت و کمیسیون مزبور، فعالیت رسمی خود را شروع کرد. تالیف و چاپ کتاب ایران به زبان انگلیسی، شناسایی و معرفی ارزشهای فرهنگی ایران برای دیگر کشورها و حفظ میراث فرهنگی کشور و دیگر فعالیتهای فرهنگی، ازجمله کارهای این کمیسیون به شمار میرفت.
سالروز کشف نخستین واکسن توسط لویی پاستور (۱۸۸۵ م)
شیمیدان فرانسوی ششم جولای ۱۸۸۵ در جریان تلاش برای ساخت واکسنها، مایه پیشگیری (واکسن) ضدهاری (این واژه در لاتین به مفهوم حالت دیوانگی است و این بیماری از حیوان مخصوصا ازطریق گازگرفتگی سرایت میکند.) را که ساخته بود با موفقیت روی نوجوانی به نام ژوزف آزمایش کرد و راه برای پیشگیری از بیماریها هموار شد. وی قبلا ابراز نظر کرده بود که باکتری تضعیف شده در آزمایشگاه، اگر به افراد تزریق شود، در آنها در برابر آن بیماری مصونیت ایجاد خواهد کرد.
پاستور که به نام او در بسیاری از کشورها، انستیتوی ساخت واکسن و پیشگیری از بیماریهای واگیردار تاسیس شده است۲۷ دسامبر ۱۸۲۲ به دنیا آمد و ۲۸ سپتامبر ۱۸۹۵ درگذشت. در تهران نیز خیابانی که عمارات دولتی،درآن قراردارد به نام پاستور است. انستیتو پاستور تهران نیز در همین خیابان تاسیس شده بود. نوه لوئی پاستور در دهه ۱۳۳۰ هجری خورشیدی از ایران دیدن کرد.
قانون ملی شدن صنایع
۱۶ تیرماه ۱۳۵۸ (۷ ژوئیه ۱۹۷۹) مهندس مهدی بازرگان، نخست وزیر دولت موقت مصوبه شورای انقلاب را مبنی بر ملی شدن صنایع تحت عنوان «قانون حفاظت و توسعه صنایع ایران» اعلام کرد. یک پاراگراف از مقدمه این مصوبه چنین میگوید:
«نظام گذشته صنایع کشور را بهصورت وسایلی برای چپاول سرمایههای ملی به دست عمال خود و وابستگی اقتصاد ایران به سرمایهداری خارجی و مصرفی ساختن کشور درآورده بود.»
ارسال نظر