تولد پدر علم ژنتیک
گرگور مندل،دانشمند اتریشی ۲۲ جولای ۱۸۲۲ به دنیا آمد. در قرن هجدهم، عدهای از پژوهشگران بر آن شدند که نحوه انتقال صفات ارثی را از نسلی به نسل دیگر بررسی کنند؛ این بررسیها به نتیجه قابل ملاحظهای ختم نشد. دو دلیل مهم آن عبارت بودند از آگاهی نداشتن به ریاضیات و دلیل دوم انتخاب صفاتی بود که برای پژوهشهای اولیه ژنتیک مناسب نبودند. اولین کسی که توانست قوانین حاکم بر انتقال صفات ارثی را شناسایی کند، کشیشی اتریشی به نام گریگور مندل بود که در سال ۱۸۶۵ این قوانین را که حاصل آزمایشهایش روی گیاه نخود فرنگی بود، ارائه کرد.
گرگور مندل،دانشمند اتریشی ۲۲ جولای ۱۸۲۲ به دنیا آمد. در قرن هجدهم، عدهای از پژوهشگران بر آن شدند که نحوه انتقال صفات ارثی را از نسلی به نسل دیگر بررسی کنند؛ این بررسیها به نتیجه قابل ملاحظهای ختم نشد. دو دلیل مهم آن عبارت بودند از آگاهی نداشتن به ریاضیات و دلیل دوم انتخاب صفاتی بود که برای پژوهشهای اولیه ژنتیک مناسب نبودند. اولین کسی که توانست قوانین حاکم بر انتقال صفات ارثی را شناسایی کند، کشیشی اتریشی به نام گریگور مندل بود که در سال ۱۸۶۵ این قوانین را که حاصل آزمایشهایش روی گیاه نخود فرنگی بود، ارائه کرد. این در حالی بود که جامعه علمی آن دوران به دیدگاهها و کشفیات او اهمیت چندانی نداد و نتایج کارهای مندل به دست فراموشی سپرده شد و به نظر میرسید، پرونده این دانش رو به بسته شدن است.
در سال ۱۹۰۰ میلادی کشف مجدد قوانین ارائه شده از سوی مندل، از سوی درویس، شرماک و کورنز باعث شد که نظریات او مورد توجه و قبول قرار گیرد و مندل بهعنوان پدر علم ژنتیک شناخته شود. در سال ۱۹۵۳ با کشف ساختمان جایگاه ژنها (DNA) از سوی جیمز واتسن و فرانسیس کریک، رشتهای جدید در علم زیستشناسی بهوجود آمد که زیستشناسی مولکولی نام گرفت. با حدود گذشت یک قرن از کشفیات مندل در خلال سالهای ۱۹۷۱ و ۱۹۷۳ در رشته زیستشناسی مولکولی و ژنتیک که اولی به بررسی ساختمان و مکانیزم عمل ژنها و دومی به بررسی بیماریهای ژنتیک و پیدا کردن درمانی برای آنها میپرداخت، ادغام شدند و رشتهای به نام مهندسی ژنتیک را بهوجود آوردند که طی اندک زمانی توانست رشتههای مختلفی اعم از پزشکی، صنعت و کشاورزی را تحتالشعاع خود قرار دهد و دیدگاههای مختلف عصر حاضر را به خود اختصاص دهد.
ارسال نظر